De Iulian Simbeteanu,

Contratenorul Cezar Ouatu s-a născut într-o familie de muzicieni astfel că frecventarea cursurilor Liceului de Muzică şi Arte din Ploieşti a fost opţiunea firească.

După studii de pian şi cor a început, în 1998, să studieze canto şi muzica barocă descoperindu-şi vocea de contratenor.  În 2001 a fost admis la Conservatorul Giuseppe Verdi din Milano la clasa celebrei profesoare Margaret Hayward şi a absolvit în 2004 cu calificativul maxim.  În paralel a urmat cursuri de măiestrie cu Jordi Savall, Sara Mingardo, Rene Clemencic şi Mariana Nicolesco.

Favoritul publicului la finala Eurovision România 2013

Cezar Florin Ouatu (33 de ani), alintat “The Voice” (n.r. – “Vocea”), a câştigat finala Eurovision România 2013, după ce a obţinut cele mai multe puncte în urma cumulării votului publicului şi al juriului.

Cezar va reprezenta România la Malmö, Suedia, la concursul Eurovision de anul acesta, care va avea loc pe 18 mai. Piesa lui, “Its My Life”, compusă de Cristian Faur, a primit cele mai multe voturi din partea telespectatorilor (9.774, dintr-un total de 42.567).

Solistul a declarat, într-un interviu pentru Libertatea, că este convins că va câștiga locul întâi la concursul Eurovision de la Malmö.

”Păi, ce locuri au mai rămas de ocupat? Luminiţa Anghel s-a clasat pe locul trei în 2005, aşa că mie îmi mai rămân locurile 1 sau 2. Dar eu sunt convins că voi câştiga locul 1. O să vă aduc premiul cel mare! Mi se pare că trăiesc un vis, iar faptul că ştiu că publicul din România mă iubeşte şi mă susţine îmi dă multă încredere în mine”, a spus Cezar, pentru Libertatea, imediat după finala națională.

La 6 ani de la divorțul de Consuelo, Adi Mutu rupe tăcerea! Ce a fost nevoit să facă la partaj. Video exclusiv
GSP.RO

La 6 ani de la divorțul de Consuelo, Adi Mutu rupe tăcerea! Ce a fost nevoit să facă la partaj. Video exclusiv

Horoscop 17 octombrie 2019. Există un secret pe care Balanțele îl pot afla astăzi
HOROSCOP

Horoscop 17 octombrie 2019. Există un secret pe care Balanțele îl pot afla astăzi