MENIU CAUTĂ
20 Dec. 2016 07:32

Atentat în Piața de Crăciun din Berlin. Mircea Cărtărescu: „Aș fi putut fi eu însumi”

Distribuie

Atentat în Piața de Crăciun din Berlin. Scriitorul Mircea Cărtărescu a scris un mesaj dureros pe internet la scurt timp după ce a avut loc tragedia.

 

Luni seară, un camion de 20 de tone, cu numere de înmatriculare de Polonia, care transporta oţel, a intrat în mulțime la Berlin. 12 pesoane au murit și 48 au fost rănite, în Piața de Crăciun de la Berlin, în apropiere de Biserica Kaiser Wilhelm Memorial.

Incidentul seamănă cu atentatul de la Nisa din 14 iulie, când un camion a intrat în mulţimea care se plimba pe stradă şi sărbătorea Ziua Naţională a Franţei. 86 de persoane au fost ucise atunci.

 

 

Atentat în Piața de Crăciun din Berlin. mesajul dureros al lui Mircea Cărtărescu

 

 

Renumitul scriitor Mircea Cărtărescu, care a trăit câțiva ani  în capitala germană este profund marcat de atacul cumplit care a lovit Germania înainte de sărbătorile de iarnă.

„Am trăit câțiva ani la Berlin, un oraș aerisit și pașnic, cu oameni poate prea idealiști, care rămân adolescenți până dincolo de 40 de ani. Un loc care respiră europenism: respect pentru celălalt, pentru natură, pentru artă, pentru istorie. E nedrept ca un astfel de loc al celei mai firești civilizații să fie mânjit de sânge. Îmi pare teribil de rău.

Oricare dintre cei morți sau răniți absurd în seara asta, în preajma unei sărbători a bucuriei și păcii, aș fi putut fi eu însumi. Carnagiul s-a petrecut la câțiva metri de monumentul care vorbește, în miezul Berlinului, despre monstruozitatea războiului și a urii”, a scris binecunoscutul scriitor român pe pagina sa de Facebook.

Citește mai multe despre Mircea Cărtărescu și Atentat pe Libertatea.

Comentarii