MENIU CAUTĂ
15 Mar. 2013 12:47 , de Oana Tonca

Boala îngrozitoare care a ucis-o pe Mica a făcut şi alte victime în rândul vedetelor

Distribuie

Mica a aflat chiar de anul trecut că are ciroză în stadiu avansat, dar nu a anunţat pe nimeni şi nici nu a încercat să se trateze. Ea a dus boala pe picioare, până în 18 ianuarie, când a vomat sânge şi a fost internată la Spitalul Universitar, din Capitală, de unde, zilele trecute, a fost mutată la Fundeni, la Terapie Intensivă, unde a fost în comă indusă, până miercuri.
Atunci părea să îşi revină, a deschis ochii şi chiar încerca să vorbească, dând semne că se va însănătoşi. Din păcate, însă, la numai o zi după  ce a oferit speranţă celor care o cunosc, Michaela Niculescu a plecat dintre noi, după ce a fost împărtăşită de un preot, fost coleg de şcoală de-al ei.
Ciroza e o boală cruntă, dureroasă, care netratată la timp îţi scurge viaţa din tine, până ajungi să pierzi lupta. Mii de oameni suferă anual de ciroză, iar printre cei care au murit din cauza cirozei hepatice se regăsesc şi câteva vedete cunoscute, pe care le enumerăm mai jos:
Adrian Pintea, „haiducul” filmului românesc, a murit, din cauza cirozei, în 2007, la vârsta de 53 de ani.
Cristian Paţurcă, autorul „Imnului Golanilor”, cântat în Piaţa Universităţii, în 1990, a murit în 2011 din cauza cirozei.
Billie Holiday (7 aprilie 1915 – 15 iulie 1959) a fost una dintre cele mai bune cantăreţe de jazz din toate timpurile. Vedeta obişnuia să se drogheze, fuma marijuana de la 13 ani şi se injecta cu heroină chiar pe scenă. Stilul de viaţă boem, exagerat, a îmbolnăvit-o, iar la vârsta de 44 de ani a murit din cauza cirozei hepatice.
Ludwig van Beethoven a murit la vârsta de 57 de ani din cauza unei ciroze hepatice cu ascită (acumulare de lichid în abdomen).
Colea Răutu. Celebrul actor de film si de teatru a fost rapus la varsta de 95 de ani, în 2008, de o ciroza hepatică.
Aurelian Andreescu. Cel care a fost considerat a fi avut cea mai frumoasă voce de masculină din muzica uşoară românească a murit în 1986, doborât de ciroză, la doar 44 de ani.
Actorul american John Cassavetes, cunoscut mai ales din pelicula Rosemary’s Baby, a murit în 1989, la vârsta de 59 de ani, din cauza cirozei hepatice.
Cântăreaţa şi actriţa Judy Garland (10 iunie 1922 – 22 iunie 1969) a murit şi ea, tot din cauza cirozei.

CITEŞTE ŞI

  • MICA, gânduri şi amintiri în 2010. TEXTUL care îi EMOŢIONEAZĂ acum pe toţi cei care au iubit-o
  • Află când și unde va fi ÎNMORMÂNTATĂ Mica de la Abracadabra!
  • Cum s-au derulat ULTIMELE CLIPE din VIAȚA MICĂI! MĂRTURIILE CUTREMURĂTOARE ale TATĂLUI frumoasei de la ABRACADABRA!
  • Mica a fost deconectată de la aparate abia la două ore de la deces
  • Mica de la „Abracadabra” i s-a arătat Danei Rogoz în vis. Află ce i-a spus!
  • UN MICROB luat din SPITAL, ADEVĂRATA CAUZĂ a MORȚII MICĂI? Vezi ce spune TATĂL FETEI!

Citește mai multe despre Michaela Niculescu și Michaela Niculescu pe Libertatea.

Comentarii