„Pot spune, clar şi apăsat, că scientologia mi-a schimbat viaţa. În ce mod? Dacă vă spun că tot ce vreau se împlineşte, mă credeţi?.. Prieteni, dacă vă tăiaţi o mână sau un picior, vi se schimbă personalitatea? TOTUL e în minte. Dar nu în cea pe care o stiţi.. Sunteţi datori faţă de voi să ştiţi cine sunteţi. Interesaţi-vă ce e glanda pineală”, a scris Mihai Bendeac pe Facebook.
Ce este, de fapt, scientologia
Scientologia este una dintre cele mai controversate mişcări religioase ale zilelor noastre. Este cunoscută în special datorită membrilor săi, celebrităţi precum Tom Cruise, John Travolta şi soţia sa, Will Smith sau Sonny Bono, care o susţin financiar şi nu numai.
Scientologia a luat fiinţă în calitate de sistem de terapie mentală, odată cu publicarea în anul 1950, de către scriitorul SF american L. Ron Hubbard, a „Dianeticii: Ştiinţa Modernă a Sănătăţii Mentale”. Cartea care s-a epuizat destul de rapid în SUA a devenit, în scurt timp, „Biblia” unei noi mişcări religioase, cunoscută ca scientologie. În această carte e vorba despre Xenu, un dictator galactic, care a adus pe Terra miliarde de extratereştri acum 75 de miliarde de ani, i-a ucis, apoi a strâns spiritele lor şi le-a implantat amintiri false pentru a-i face să uite cine sunt de fapt. Astfel, adepţii scientologiei cred că sunt urmaşi ai acestuia şi au suflete extraterestre.
Crezurile de bază ale Scientologiei sunt rezultatul unui amestec omogen dintre filozofia orientală şi cercetările personale ale lui Hubbard făcute într-o varietate de discipline, cât şi ale „datelor” dezvăluite în urma „audierilor”. „Audierea” reprezintă metoda de „consiliere” scientologică care constă în examinarea profundă a vieţii prezente sau a „vieţilor anterioare”, a celui ce este numit „necurat” sau novice.
Privită cu scepticism în Europa
Scientologia a întâmpinat opoziţie în Europa, în special în Germania, iar misionarilor americani le-a fost interzis prozelitismul în Marea Britanie. În ciuda acestui fapt, la moartea lui Howard, în 1986, Scientoloia era o mişcare internaţională având aproximativ 3000 de biserici şi misiuni în întreaga lume.
Scientologia respinge categoric credinţa creştină. Hubbard însuşi a repudiat dumnezeirea şi misiunea lui Hristos ca fiind produsul imaginaţiei unor minţi neiluminate (întunecate).