Mergi direct la conținut »
Cu ce a înlocuit Ellie White carnea în meniul copiilor
Monden Libertatea > Entertainment > Monden

Cu ce a înlocuit Ellie White carnea în meniul copiilor

Ellie White încearcă să îi obișnuiască pe cei doi copii ai săi să consume o varietate largă de legume, în detrimentrul cărnii în exces ori produselor de tip fast food. Artista a reușit să construiască un meniu zilnic ce conține, doar în proporție de maximum 20%  carne, și explică, printr-o postare pe blogul său.

„În ultimii ani eu am devenit fan salată în cât mai multe combinații. Copiilor, însă, oricât mult le-ar plăcea salata, e nevoie să le diversificăm cât mai mult alimentația.  Așa că, am fost nevoită să-mi pun imaginația la lucru… Vedetele alimentației noastre au rămas tot legumele, pe care le asortăm cu pește, paste sau orez, însă am introdus, de ceva vreme, și quinoa. Ne place foarte mult alături de legume la wok, precum și lintea roșie, pe care momentan am gătit-o doar ca și supă. Cu năutul înca nu am ajuns la un consens în ce îi privește pe copii, dar, alături de hummus, reușim să îl facem să treacă neobservat.

Dimineața mâncăm fie cereale cu lapte, fie o omletă cu toast și legume, sau mămăliguță cu brânză. Dacă ne găsește prânzul împreună (în timpul săptămânii copiii consumă carne la prânzul de la grădiniță), le gătesc o supă cremă de legume, ciorbă de varză sau orice fel de supă sau ciorbiță; iar la cină trebuie să mă reinventez în fiecare seară… Fie optez pentru un pește la cuptor cu legume și salată verde, sau cartofi dulci la cuptor cu quinoa și legume sote, ori orez cu legume și salată de varză, sau paste, în diferite combinații: cu legume, cu ton, cu sos alb sau cu sos roșu. La nevoie, găsesc în fiecare zi modalități de a combina legumele între ele astfel încat să nu ne plictisim.

Încercam să obișnuim copiii cu cât mai multe gusturi, arome și bucătării internaționale. Preferații Mariei sunt tăițeii chinezești cu pachetele de primavară, iar, momentan, Mihăiță este atras de bucătăria mexicană, în special de tacos și burrito. Și chiar dacă eu nu mănânc fructe de mare, Doru le mai gătește ocazional creveți.

Oamenii nu cred în COVID. Ce au pățit buzoienii din cartierul Poștă. „Să știți că n-a fost nimic adevărat. Au inventat un motiv să ne țină în case”
Recomandări

Oamenii nu cred în COVID. Ce au pățit buzoienii din cartierul Poștă. „Să știți că n-a fost nimic adevărat. Au inventat un motiv să ne țină în case”

 

Cam așa stă treaba la noi. Nu ne este frică de legume, ci chiar le mâncăm cu plăcere, fie crude sau gătite. Nu excludem însa în totalitate carnea din alimentația copiilor”,   scris artista pe blogul ei.

Ellie White a trăit o experiență traumatizantă în urma cu ceva timp, care a făcut-o să fie mult mai precaută atunci când își lasă copii la joacă și, mai mult, să refuze să locuiască în case cu piscină.

Citește și

Recomandările culturale ale săptămânii. De la o piesă de teatru cu o bunică singură, la un film japonez despre familii cu probleme ca ale noastre

 

Close
Închide
  Close