De Livia Lixandru,

Alex a fost în echipa lui Florin Dumitrescu și, cu toate că foarte tânăr la vremea aceea, s-a afirmat prin preparatele lui. A învățat să gătească în timpul studiilor, în Belgia, când îi era dor de mâncarea de acasă, potrivit life.ro.

La începutul acestui an, Bogdan a deschis un restaurant al cărui meniu este alcătuit în jurul noii bucătării românești.

Participarea la ”MasterChef” i-a schimbat viața

Alex a povestit cum a ajuns să participle la ”MasterChef”.

”Am aplicat când eram în Belgia și începusem să gătesc. La televiziunea de stat din Belgia era ”MasterChef USA” sezonul doi.

Și pentru că tot timpul mă uitam pe Știrile PRO TV, am văzut un anunț cu înscrierile la ”MasterChef”. Eu m-am înscris undeva prin iunie și ei mi-au răspuns în decembrie. Nici nu mă mai așteptam să se întâmple ceva. Și asta a fost. Am lucrat în foarte multe restaurante după ”MasterChef, dar nici unul al meu”, a spus el.

Alex Petricean e acum unul dintre cei mai buni chefi
Alex Petricean e acum unul dintre cei mai buni chefi

”Am lucrat înainte în publicitate, făcusem scrimă 15 ani, iar atunci veneam de la un master din Belgia și nu mă mai regăseam. Era și perioada aceea ciudată de tranziție politică și parcă nu-mi găseam locul.

Pasiunea cu gătitul a apărut cu vreo șase luni înainte de ”MasterChef” și s-a concretizat foarte repede. Pentru că am fost plecat la studii în Bruxelles și acolo m-am trezit că nu am ce mânca.

Eu tot timpul am stat în România și pe lângă ai mei, care gătesc foarte mult, tot timpul aveam ritualul mesei de duminică, unde se puneau toate bunătățile pe masă și dându-mi seama că asta îmi lipsește foarte mult, m-am apucat de gătit. Ușor, ușor, la început cu mama la telefon, eae mi-a explicat cum să fac o ciorbă, cum să fac o varză călită”, a povestit Alex Petriceanu, potrivit sursei citate.

Citeşte şi:

Toate investițiile pierdute de România în ultimii ani. De ce ne-au ”sărit” Mercedes, Audi, Volkswagen, Mitsubishi și Bosch

Dezvăluiri incredibile ale lui Mircea Sandu la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de pe gsp.ro. „Au încercat și încă mai încearcă să mă lege!”

Cine intră în turul doi al alegerilor prezidențiale? Ce indică toate sondajele și care sunt marile necunoscute

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte
GSP.RO

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur