La două zile după ce a împlinit 72 de ani şi a venit la Bucureşti pentru a-şi sărbători ziua de naştere alături de cei mai apropiaţi prieteni, Laura Lavric a primit o veste proastă: casa părintească din satul Costişa, judeţul Suceava, a interpretei de muzică populară a fost mistuită de flăcări.

Ieri, Laura Lavric se afla la Oradea. Nici de pagube materiale nu s-a plâns artista. Ea apucase se bată palma pentru vânzarea proprietăţii, iar cumpărătorul îşi exprimase clar dorinţa de a demola casa de lemn, pentru a ridica o construcţie nouă.

„La sosirea echipajelor, ardeau generalizat construcţiile din gospodărie, corp comun, majoritatea din lemn, cu pericol de propagare la două locuinţe învecinate. Au ars casa de locuit pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, o magazie de lemne pe 20 de metri pătraţi, un depozit de furaje şi un adăpost de animale pe câte 30 de metri pătraţi fiecare. Au mai ars circa două tone lemn de foc, patru tone de furaje şi bunuri casnice”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

 Citește și