Postul nu este unul care emite în eter, ci poate fi găsit online, la radioholograf.ro, și vor fi difuzate cele 126 de melodii pe care trupa le-a înregistrat în lunga sa carieră (timp în care au fost editate 25 de materiale audio și video), ”peste 12 ore de muzică non stop, melodii care nu se repetă”, după calculele lui Tino Furtună, clăparul și unul din membrii fondatori ai trupei.
Holograf a luat ființă în 1978, debutul dicografic fiind cu piesa ”Lungul drum al zilei către noapte”, solist fiind Ștefan Rădescu. Melodia a fost inclusă pe albumul colectiv ”Formații de muzică pop 3”, editat de singura casă de discuri românească în acele vemuri, Electrecord. Primul abum integral a apărut în 1983 -”Holograf 1”, solist fiind Gabriel Cotabiță, iar după venirea lui Dan Bittman (de la Iris), în 1987 (dar și a lui Mugurel Vrabete) au urmat 11 albume de studio și câteva live-uri.
S-a lansat Radio Holograf, postul ce va difuza non stop cele 126 de melodii înregistrate de trupă
Postul de radio al celor de la Holograf (Dan Bittman, Romeo Dediu-chitară, Mugurel Vrabete-chitară bass, Tino Furtună-clape și Edi Petroșel-tobe) este prima inițiativă a unei formații ori artist român de a-și difuza gratuit propriile creații, întreaga discografie muzicală fiind accesibilă.
Vă prezentam exclusiv instantanee inedite din concerte, ședințe foto improvizate și turnee, fotografii de acum 30 de ani, făcute de Manea ”Croco” Mihai și Costel Ionescu, inginerii de sunet ai trupei din perioada comunistă, cu cei care au fost ”Craii Costineștiului”, Dan Bittman, Mugurel Vrabete, Tino Furtună și Edi Petroșel, nedespărțiti în tot acești ani din componența formație care a lansat: ”Banii”, ”Ochii tăi”, ”N-am iubit pe nimeni” ori ”Fără ea”