Mergi direct la conținut »
VIDEO / Filme și seriale pe Netflix în iunie: producții românești, capodopere de Tarantino și câștigători de Oscar
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme > VIDEO / Filme și seriale pe Netflix în iunie: producții românești, capodopere de Tarantino și câștigători de Oscar

VIDEO / Filme și seriale pe Netflix în iunie: producții românești, capodopere de Tarantino și câștigători de Oscar

Acum că vara este aici, încercăm să petrecem cât mai mult timp posibil la terase, prin parcuri sau – în general – în aer liber. Totuși, mai trecem și pe-acasă din când în când, unde ne lovim de întrebarea „Acum, ce să fac?”. Netflix ne oferă în iunie o mulțime de posibile răspunsuri, dintre care cel mai bine îmi sună următoarele 10.

De Sebastian Vizan,

All the Money in the World / Pentru toți banii din lume

netflix iunie filme seriale

Deși e cel mai bogat om din istorie, John Paul Getty (Christopher Plummer) dovedește că banii nu pot cumpăra omenia. Aflând că nepotul său de 16 ani e ținut ostatic, miliardarul refuză categoric să negocieze cu răpitorii. „Mai am încă 14 nepoți. Dacă plătesc un singur bănuț, voi avea 14 nepoți răpiți”, explică bătrânul.
Regizat de Ridley Scott, „Pentru toți banii din lume” e bazat pe o extraordinară întâmplare reală.

Jigsaw: Moștenirea

Poster oficial / Foto: Lionsgate

Al optulea film din franciza „Saw” îl readuce în prim-plan pe celebrul ucigaș Jigsaw (Tobin Bell), care răpește oameni cu un trecut întunecat și îi forțează să îndeplinească provocări sadice pentru a scăpa cu viață.
Poliția descoperă tot mai multe cadavre ce poartă „semnătura” criminalului Jigsaw și ar trebui să pornească pe urmele lui. Există, totuși, o mică problemă: Jigsaw a murit în urmă cu zece ani.

Reservoir Dogs / Profesioniștii Crimei

netflix iunie filme seriale

În 1992, genialul Quentin Tarantino debuta în regie cu primul său lungmetraj, un Crime-Thriller captivant cu o distribuție impecabilă.
Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen, Steve Buscemi, Edward Bunker și însuși Quentin Tarantino interpretează un grup de infractori al căror jaf a scăpat grav de sub control. Convinși că poliția a fost înștiințată din timp cu privire la atacul lor, cei șase deduc că unul dintre ei este informator. Nu au de gând să se despartă până când nu descoperă „cârtița”.

Black Mirror / Oglinda Neagră: sezonul 5

netflix iunie filme seriale

După ce i-a transformat pe spectatori în regizori, prin filmul interactiv „Bandersnatch”, îndrăgitul serial britanic „Black Mirror” revine pe micul ecran cu trei noi episoade.
Seria continuă în același stil neliniștitor cu care ne-a obișnuit, avertizând asupra pericolelor pe care le atrage tehnologia avansată. Călătorim într-un viitor apropiat distopic, dar plauzibil, și ne luăm notițe pentru a evita împlinirea coșmarurilor prezise de scenariști.

I am Mother

netflix iunie filme seriale

Când un dezastru global pare că a provocat extincția întregii umanități, un robot poreclit Mother „pune la cuptor” un viitor om, pornind de la un embrion. Însărcinată cu misiunea de a repopula planeta, mașinăria „produce” și crește o fată până la vârsta adolescenței. Întrebat de ce s-a limitat la o singură persoană, robotul (Rose Byrne) susține că, înainte de toate, trebuie să dobândească experiență în rolul de mamă.
Oricât de bine intenționată ar părea „mama”, tânăra ei fiică (Clara Rugaard) nu mai știe ce să creadă, când în buncărul lor își face apariția un musafir nepoftit. Un musafir care nu ar trebui să existe, în primul rând.

Zodiac

netflix iunie filme seriale
Poster oficial / Foto: Warner Bros. Pictures

Regizorul David Fincher rareori dezamăgește, iar „Zodiac” (2007) nu se abate de la această regulă. Thriller-ul de față dramatizează încercările disperate ale poliției din San Francisco de a pune mâna pe Ucigașul Zodiac, celebrul criminal în serie despre care se crede că a ucis în jur de 30 de persoane în anii 60-70.
După fiecare crimă, acesta trimitea redacțiilor unor ziare locale diverse mesaje criptate. Odată decriptate, acesta susținea că i-ar fi dezvăluit identitatea reală. Era felul lui Zodiac de a tachina autoritățile și de a căpăta faimă națională.
Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. și Mark Ruffalo sunt actorii principali ce ne ghidează în această călătorie macabră, fascinantă și excelent executată.

#Selfie69: Cum să te măriți în trei zile

netflix iunie filme seriale

Continuarea filmului românesc „Selfie” (2014), „#Selfie69” le regăsește pe Roxi (Olimpia Melinte), Yasmine (Crina Semciuc) și Ana (Flavia Hojda) la o petrecere, unde își lansează reciproc o provocare nebună: să se mărite în maximum trei zile.
Regizat și co-scris de Cristina Iacob, comedia a fost surprinzător de bine primită de către public. Are nota 7,4 pe CineMagia și 6,9 pe IMDb, iar spectatorii o laudă pentru atmosfera hollywoodiană, umorul reușit și sentimentul plăcut cu care te lasă în final.

Rolling Thunder Revue: O poveste despre Bob Dylan spusă de Martin Scorsese (12 iunie)

netflix iunie filme seriale

„Prin prisma fantezie-realitate, Martin Scorsese se întoarce în 1975, la turneul Rolling Thunder Revue al lui Bob Dylan și la vremurile unei țări gata să se reinventeze”, aflăm din sinopsisul oficial publicat pe Netflix.
Îndrăgitul regizor promite o abordare neconvențională asupra materialului, asamblând un mix de documentar, film muzical și fantezie. Titlul merită notat atât în listele fanilor lui Martin Scorsese, cât și într-ale iubitorilor discografiei lui Dylan.

mother! / mama! (21 iunie)

netflix iunie filme seriale
Javeier Bardem într-un poster oficial / Paramount Pictures

Unul dintre cele mai stranii filme ale anului 2018, „mother!” ni-i aduce pe Jennifer Lawrence și Javier Bardem în postura cuplu a cărui locuință a fost devastată de-un incendiu. Ea încearcă să readucă totul la starea inițială, în timp ce el – scriitor – caută inspirația pentru a crea o nouă capodoperă literară.
Pe măsură ce tot mai mulți străini le bat la ușă, iar Bardem îi invită pe toți să se mute împreună cu ei, personajul lui Lawrence nu mai pricepe ce se întâmplă în jurul ei și simte că pierde contactul cu realitatea.
Prin aceeași experiență vei trece și tu, ca spectator, dar uite un indiciu care te va ajuta să descifrezi mai ușor evenimentele: totul e o metaforă, iar Bardem și Lawrence îi interpretează pe Dumnezeu, respectiv Mama-Natură.

Get Out / Fugi! (30 iunie)

netflix iunie filme seriale
Daniel Kaluuya / Foto: Justin Lubin/Universal Pictures

Câștigătorul Oscarului pentru cel mai bun scenariu original în 2018, „Get Out” al lui Jordan Peele ne invită să urmărim experiența bizară a unui tânăr afro-american (Daniel Kaluuya) care merge pentru prima oară în vizită la familia iubitei sale albe (Allison Williams).
Înconjurat de caucazieni suspect de amabili, bărbatul își dă seama că ceva e grav în neregulă, că rudele prietenei sale ascund ceva major. Începe o investigație în acest sens, pentru a se convinge că nu-i paranoic, iar adevărul ne va lua pe toți pe nepregătite.

Vezi care sunt cele mai tari filme seriale!

Close
Închide
  Close