Considerat mare favorit la categoria „cel mai bun film”, „Roma” a pierdut statueta de aur în faţa peliculei „Green Book”.

„Bohemian Rhapsody” a obţinut cele mai multe premii, 4, inclusiv la categoria „cel mai bun actor în rol principal”.

La categoria „cea mai bună actriţă în rol principal”, Olivia Colman a produs surpriza, câştigând premiul în faţa veteranei Glenn Close.

„Green Book” a obţinut în total trei premii: cel mai bun film, cel mai bun actor în rol secundar şi cel mai bun scenariu original.

UPDATE ora 6:14. Cel mai bun film: Green Book. Este cea mai mare surpriză a serii, marele favorit fiind Roma.

„Green Book” a câştigat şi Globul de Aur pentru „cel mai bun film de comedie”, însă şi aşa, criticii de film vedeau drept mare favorită pelicula regizată de Alfons Cuaron.

Celelalte nominalizări: „Black Panther”, „BlacKkKlansman”, „Bohemian Rhapsody”, „The Favourite”, „A Star Is Born”, „Vice”.

„Green Book” se bazează pe fapte reale. Don Shirley (Mahershala Ali), un pianist celebru la începutul anilor 60, știa că muzica nu-i va fi întotdeauna bine primită fiindcă era de culoare.

Interviu | Statul se pregătește să distrugă Malmaison, centrul artistic care „a explodat” în București. „Am putea renunța și la Muzeul Național de Artă, sigur s-ar găsi o bancă să închirieze clădirea”
Recomandări
Interviu | Statul se pregătește să distrugă Malmaison, centrul artistic care „a explodat” în București. „Am putea renunța și la Muzeul Național de Artă, sigur s-ar găsi o bancă să închirieze clădirea”

Manitowoc, orașul din Wisconsin, în care a concertat ultima oară înainte să ia o decizie care avea să-i schimbe viața, era împânzit cu mesaje „de avertisment” pentru persoanele de culoare. Din această cauză a decis ca, pentru un turneu de amploare pe care l-a făcut în 1963, să angajeze ca șofer un italo-american alb, bun de gură, care să-l scoată din eventuale necazuri. Tony „Lip” Vellalonga (Viggo Mortnsen) era numele șoferului.

UPDATE ora 6:08. Oscarul pentru cel mai bun regizor i-a revenit lui Alfonso Cuaron (Roma). Premiul a fost înmânat de Guillermo del Torro, câştigător anul trecut la aceeaşi categorie.

OSCAR 2019. Cea mai mare surpriză: "Green Book" câştigă Oscarul pentru "cel mai bun film", în faţa peliculei "Roma", considerată marea favorită

Alfonso Cuaron

Au mai fost nominalizaţi: Spike Lee („BlacKkKlansman”), Pawel Pawlikowski („Cold War”), Yorgos Lanthimos („The Favourite”), Adam McKay („Vice”)

Este al doilea Oscar câştigat de Cuaron în această noapte, după cel la categoria cea mai bună imagine.

Este şi al doilea Oscar pentru „cel mai bun regizor” din cariera sa, primul fiind câştigat în 2014, pentru Gravity.

Radu Mazăre a fost eliberat din închisoare după 5 ani. Primele declarații ale fostului edil din Constanța
Recomandări
Radu Mazăre a fost eliberat din închisoare după 5 ani. Primele declarații ale fostului edil din Constanța

UPDATE ora 5:58. Frances McDormand şi Sam Rockwell au înmânat Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol principal. A câştigat Olivia Colman (The Favourite), într-o luptă strânsă cu Glenn Close (The Wife).

Ambele actriţe au luat anul acesta câte un Glob de Aur pentru prestaţiile lor. Olivia Colman are în palmares şi un premiu BAFTA pentru interpretarea rolului Reginei Anne.

Olivia Colman câştigă primul ei Oscar, de la prima nominalizare, în timp ce Glenn Close ratează pentru a şaptea oară statueta.

În discursul său, Olivia Colman şi-a arătat admiraţia pentru „adversara” ei: „Glenn Close, eşti idolul meu şi nu îmi doream să se întâmple aşa”, a spus actriţa britanică.

UPDATE ora 5:44. Allisson Janey şi Gary Oldman au prezentat premiul la categoria cel mai bun actor în rol principal. Marele favorit Rami Malek şi-a adjudecat Oscarul.

„Mama mea e aici pe undeva. Te iubesc. Mulţumesc familiei. Tata nu a apucat să vadă toate acestea, dar cred că se uită de acolo de sus la mine. Este un moment monumental. Mulţumesc Queen. Către toţi cei care încearcă să îşi găsească vocea: am făcut un film despre un bărbat gay, un imigrant. Ne dorim poveşti ca acestea”, a spus Rami Malek.

Talibanii nu vor mai fi considerați teroriști în Rusia. Anunţul oficial al Kremlinului
Recomandări
Talibanii nu vor mai fi considerați teroriști în Rusia. Anunţul oficial al Kremlinului

Actorul a fost recompensat şi cu un Glob de Aur şi un premiu Bafta pentru interpretarea rolului legendei rock Freddie Mercury, în pelicula Bohemian Rhapsody.

UPDATE ora 5:27. Shallow (compus de Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando şi Andrew Wyatt pentru A Star is Born) a câştigat Oscarul la categoria cel mai bun cântec original.

Vizibil emoţionată, Lady Gaga nu şi-a putut stăpâni lacrimile, când a urcat pe scenă pentru a ridica statueta. „Nu e despre a câştiga, ci despre a nu te da bătut. Dacă ai un vis, luptă pentru el”, a spus aceasta.

„Shallow” a câştigat şi Globul de Aur la aceeaşi categorie, iar Lady Gaga şi Bradley Copper au câştigat anul acesta un Grammy, pentru cel mai bun duet pop.

UPDATE ora 5:23. Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră a intrat în posesia lui Ludwig Goransson, pentru Black Panther. Este prima statuetă din carieră pentru compozitorul suedez.

UPDATE ora 5:15. Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat a fost câştigat de Charlie Wachtel şi David Rabinowitz, Kevin Willmott şi Spike Lee, pentru filmul BlacKkKlansman.

Au mai fost nominalizate filmele: „The Ballad of Buster Scruggs”, „Can You Ever Forgive Me?”, „If Beale Street Could Talk” şi „A Star Is Born”.

UPDATE ora 5:10. Brie Larson şi Samuel L. Jackson au prezentat Oscarul la categoria cel mai bun scenariu original. Au câştigat Nick Vallelonga, Brian Currie şi Peter Farrely, pentru The Green Book.

La acestă categorie au mai fost nominalizate filmele: „The Favourite”, „First Reformed”, „Roma”, şi „Vice”

UPDATE ora 5:08. Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj live-action a fost obţinut de Skin (relizat de Guy Nattiv şi Jaime Ray Newman)

UPDATE ora 4:59. Unul din cele mai aşteptate momente artistice ale serii. În aplauzele celor prezenţi în sală, Lady Gaga şi Bradley Cooper au urcat pe scenă şi au interpretat melodia Shallow, favorită la categoria cel mai bun cântec original.

UPDATE ora 4:57. Sarah Paulson şi Paul Rudd au înmânat Oscarul pentru cele mai bune efecte vizuale. A câştigat First Man (Paul Lambert, Ian Hunter, Tristan Myles şi J.D. Schwalm).

UPDATE ora 4:47. Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj documentar a fost câştigat de Period. End of Sentence (realizat de Rayka Zehtabchi şi Melissa Berton).

UPDATE ora 4:45. Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj animat a fost câştigat de Bao (realizat de Domee Shi şi Becky Neiman-Cobb)

UPDATE ora 4:30. Michelle Yeoh şi Pharell Williams au prezentat Oscarul la categoria cel mai bun film de animaţie. Câştigător: Spider-Man: Into the Spiderverse (realizat de Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman, Phil Lord şi Cristopher Miller)

UPDATE ora 4:22. Daniel Craig şi Charlize Theron i-au înmânat lui Mahershala Ali (The Green Book) Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar. În discursul său, actorul i-a mulţumit bunicii lui. „Nu aş fi aici fără ea”, a spus Mahershala Ali.

Actorul a obţinut anul acesta şi Globul de Aur pentru acelaşi rol. Mai are în palmares un Oscar la aceeaşi categorie, câştigat în 2017 pentru rolul din Moonlight.

Au mai fost nominalizaţi: Richard E Grant (pentru „Can You Ever Forgive Me? „), Adam Rock (pentru „Blackkklansman”), Sam Rockwell (pentru „Vice”) si Sam Elliott (pentru „A Star is Born „).

UPDATE ora 4:19. Michael Keaton a prezentat premiul la categoria cel mai bun montaj. Câştigător: John Ottman, pentru Bohemian Rhapsody.

UPDATE ora 4:13. Moment spectaculos oferit de Keegan Michael Key, care a „aterizat” cu o umbrelă în mână, asemenea personajului Mary Poppins.

Actorul a introdus-o pe scenă pe Bette Midler, care a interpretat melodia The Place Where Lost Things Go, din filmul Mary Poppins Returns. Melodia este nominalizată la categoria cel mai bun cântec original.

UPDATE ora 4:05. Angela Bassett şi Javier Bardem au prezentat premiul pentru cel mai bun film străin. A câştigat Roma. Este primul film mexican care câştigă la această categorie. Pelicula este nominalizată şi pentru cel mai bun film.

UPDATE ora 4:00. Al doilea Oscar pentru Bohemian Rhapsody, la categoria cel mai bun mixaj de sunet. Câştigători: Paul Massey, Tim Cavagin şi John Casali.

UPDATE ora 3:56. Premiul pentru cel mai bun montaj de sunet a fost adjudecat de John Warhurst şi Nina Harstone, pentru Bohemian Rhapsody. Este primul Oscar pentru pelicula nominalizată şi la categoria cel mai bun film.

UPDATE ora 3:47. Emilia Clarke a introdus-o pe scenă pe Jennifer Hudson, care a susţinut un moment artistic.Ea a interpretat melodia „I’ll Fight”, compusă pentru documentarul despre judecătoarea Ruth Bader Ginsburg, de la Curtea Supremă americană. Documentarul, RBG, a fost nominalizat la categoria cel mai bun documentar lungmetraj, iar melodia, la categoria cel mai bun cântec original.

Jennifer Hudson este deţinătoarea unui Oscar, câştigat în anul 2007, la categoria cea mai bună actriţă în rol secundar.

UPDATE ora 3:44. Tyler Perry a prezentat premiul pentru cea mai bună imagine. Actorul a făcut o glumă, mulţumind organizatorilor că nu a fost nevoit să prezinte premiul în timpul pauzei publicitare.

Oscarul a fost câştigat de Alfonso Cuaron, pentru Roma. Este prima statuetă câştigată în această seară de regizor şi filmul care a primit cele mai multe nominalizări.

OSCAR 2019. Cea mai mare surpriză: "Green Book" câştigă Oscarul pentru "cel mai bun film", în faţa peliculei "Roma", considerată marea favorită

Alfonso Cuaron

UPDATE ora 3:40. Jennifer Lopez şi Chris Evans au prezentat premiul la categoria cel mai bun design de producţie. Au câştigat Hannah Beachler şi Jay Hart, pentru filmul Black Panther.

UPDATE ora 3:31. Melissa McCarthy şi Brian Tyree Henry au stârnit hotote de râs cu modul în care au ales să prezinte Oscarul la categoria cele mai bune costume.

Oscarul pentru cele mai bune costume a fost obţinut de Ruth Carter, pentru filmul Black Panther. Este prima statuetă câştigată de desginerul care mai are în palmares alte două nominalizări.

OSCAR 2019. Cea mai mare surpriză: "Green Book" câştigă Oscarul pentru "cel mai bun film", în faţa peliculei "Roma", considerată marea favorită

Ruth Carter

UPDATE ora 3:26. Elsie Fisher şi Stephan James au prezentat premiul pentru cel mai bun machiaj / cea mai bună coafură. Oscarul a fost câştigat de Greg Cannom, Kate Biscoe şi Patricia Dehaney pentru filmul Vice.

OSCAR 2019. Cea mai mare surpriză: "Green Book" câştigă Oscarul pentru "cel mai bun film", în faţa peliculei "Roma", considerată marea favorită

Greg Cannom, Kate Biscoe şi Patricia Dehaney

UPDATE ora 3:17. Actorii Helen Mirren şi Jason Momoa au prezentat premiul pentru cel mai bun film documentar de lungmetraj. Câştigător: Free Solo, realizat de Elizabeth Chai Vasarhelyi. Documentarul prezintă povestea lui Alex Honnold, căţărătorul care a escaladat singur stânca El Capitan, înaltă de 975 metri, din Parcul Național Yosemite.

UPDATE ora 3:10. Actriţele Maya Rudolph, Amy Poehler şi Tina Fey au urcat pe scenă. Ele dat asigurări că nu ele sunt gazdele evenimentului şi au glumit pe seama faptului că, în acest an, Oscarurile nu au nicio gazdă.

Cele trei au prezentat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar. Oscarul a fost câştigat de Regina King, pentru rolul din „If Beale Street Could Talk”. Este primul Oscar obţinut de actriţa care a luat anul acesta şi Globul de Aur.

Au mai fost nominalizate Amy Adams (pentru „Vice”), Emma Stone (pentru „The Favourite”), Rachel Weisz (pentru „The Favourite”), Marina De Tavira (pentru „Roma”).

Regina King

Regina King

UPDATE ora 3:00. A început Gala Oscar 2019! Evenimentul a fost deschis de Queen şi Adam Lambert, care au interpretat melodii celebre ale trupei britanice. Filmul „Bohemian Rhapsody”, care urmăreşte ascensiunea legendarei formaţii rock şi a liderului său, Freddie Mercury, este nominalizat la mai multe categorii, inclusiv pentru „cel mai bun film” şi „cel mai bun actor în rol principal”, unde Rami Malek este mare favorit.

UPDATE ora 1:35. Vedetele încep să sosească pe covorul roşu. Actorul Billy Porter afişează una din cele mai extravagante ţinute ale serii. Vezi aici cele mai spectaculoase ţinute de pe covorul roşu.

Oscar 2019. Billy Porter

Billy Porter, actor („Pose”, „American Horror Story”)

Oscar 2019. Glenn Close

Glenn Close („The Wife”), favorită la categoria „Cea mai bună actriţă în rol principal”

Oscar 2019. Regina King

Regina King („If Beale Street Could Talk”), nominalizată la categoria „Cea mai bună actriţă în rol secundar”

Cea de-a 91-a ediţie a premiilor Oscar are loc, la fel ca și în anii precedenți, la Teatrul Dolby de la Hollywood, evenimentul fiind difuzat în întreaga lume.

Cel mai așteptat eveniment din lumea cinematografiei a avut un preambul marcat de controverse: ediția din acest an nu are prezentator, iar organizatorii au anunțat, pentru ca apoi să se răzgândească, că vor decerna și un Oscar pentru cel mai popular film.

Premiile Oscar 2019. Cine sunt nominalizaţii

Nominalizările la Oscar 2019, anunțate pe 22 ianuarie, au reflectat în mare parte sezonul de premii din acest an. „Roma” și „The Favourite” sunt favorite, având câte 10 nominalizări fiecare și concurând la toate categoriile importante.

Ambele pelicule se luptă pentru premiul de cel mai bun film alături de „Green Book”, „Vice”, „A Star Is Born„, „Blackkklansman”, „Black Panther” și „Bohemian Rhapsody”.

Pentru premiul de cea mai bună actriță au fost nominalizate Olivia Colman (pentru „The Favourite”), Lady Gaga (pentru „A Star is Born”), Melissa McCarthy (pentru „Can You Ever Forgive Me? „), Glenn Close (pentru „Wife”) și Yalitza Aparicio (pentru „Roma”).

În ceea ce privește cel mai bun actor într-un rol principal, lupta se dă între Christian Bale (pentru „Vice”), Bradley Cooper (pentru „A Star Is Born”), Willem Dafoe (pentru „At Eternity’s Gate”), Rami Malek (pentru „Bohemian Rhapsody”) și Viggo Mortensen (pentru „Green Book”).

La categoria cea mai bună actriță în rol secundar au fost nominalizate Amy Adams (pentru „Vice”), Emma Stone (pentru „The Favourite”), Rachel Weisz (pentru „The Favourite”), Marina De Tavira (pentru „Roma”) și Regina King (pentru „If Beale Street Could Talk”).

Statueta pentru cel mai bun actor într-un rol secundar este disputată de Mahershala Ali (pentru „Green Book”), Richard E Grant (pentru „Can You Ever Forgive Me? „), Adam Rock (pentru „Blackkklansman”), Sam Rockwell (pentru „Vice”) si Sam Elliott (pentru „A Star is Born „).

Anul acesta categoria cel mai bun cântec original este una extrem de disputată, cu un musical și două filme despre muzicieni în centrul atenției. Astfel, nominalizate sunt piesele, „The Place where Lost Things Go” („Mary Poppins Returns”), „Shallow” („A Star is Born”), „All the Stars” (Black Panther), „When A Cowboy Trades His Spurs For Wings” (The Ballad Of Buster Scruggs) și „I’ll Fight” (RBG).

Ca și în cazul nominalizărilor BAFTA și Globul de Aur din acest an, există o absență semnificativă a femeilor pe lista nominalizărilor pentru cel mai bun regizor.

La această categorie, Alfonso Cuaron cu filmul „Roma” este principalul favorit. Ceilalți nominalizați sunt Spike Lee pentru „BlacKkKlansman”, Adam McKay pentru „Vice”, Yorgos Lanthimos pentru „The Favourite” și Pawel Pawlikowski pentru „Cold War”.

Vezi lista completă a nominalizărilor la Oscar 2019.

Gazda Oscar 2019

Kevin Hart a fost anunțat drept gazda ediției din acest an a Premiilor Oscar, dar a renunțat la poziție după ce în mediul online au apărut acuzații de homofobie la adresa sa din cauza unor mesaje controversate postate pe Twitter.

După ce Jimmy Kimmel a fost ocupat poziția doi ani la rând în 2017 și 2018, Oscarul 2019 va fi primul din ultimii 30 de ani fără o gazdă oficială.

În aceste condiții, cea de-a 91-a gală a premiilor Oscar se va baza mai mult pe cei care vor prezenta premiile. Cele 24 de categorii vor fi prezentate de Whoopi Goldberg, Jennifer Lopez, Daniel Craig, Brie Larson, Charlize Theron, Awkwafina, Constance Wu, Tina Fey, Amy Poehler, Chris Evans, Maya Rudolph, Amandla Stenberg, Tessa Thompson, Helen Mirren, Michael B. Jordan, Pharrell Williams, Danai Gurira, Paul Rudd, Michelle Yeoh și Michael Keaton.

Cine va cânta la Oscar 2019

După cum este tradiția, melodiile nominalizate la premiul pentru cel mai bun cântec original vor fi interpretate în timpul galei. Astfel că pe scenă vor urca printre alții Bradley Cooper și Lady Gaga pentru a interpreta piesa „Shallow” de la A Star is Born.

Pentru a marca succesul filmului Bohemian Rhapsody, Queen și Adam Lambert vor cânta și ei, cel mai probabil chiar în deschiderea galei.

Favoriții la câștigarea Oscar 2019

Ca în fiecare an, înainte de gala Oscar, criticii, analiștii și casele de pariuri și-au stabilit favoriții la câștigarea statuetelor. Asta nu înseamnă, însă, că nu vor fi și surprize.

Iată favoriții la câștigarea celor mai importante statuete de aur:

Cel mai bun film – „Roma”.

Cel mai bun actor într-un rol principal – Rami Malek

Cea mai bună actriță într-un rol principal – Glenn Close

Cea mai bună actriță într-un rol secundar – Regina King

Cel mai bun actor într-un rol secundar – Mahershala Ali

Cel mai bun regizor – Alfonso Cuaron

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cât a plătit un șofer pentru înlocuirea unei singure anvelope la o mașină electrică. A fost obligat să o schimbe după doar 12.000 de km
FANATIK.RO
Cât a plătit un șofer pentru înlocuirea unei singure anvelope la o mașină electrică. A fost obligat să o schimbe după doar 12.000 de km
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu Mara Bănică. Uluitor ce s-a aflat
Viva.ro
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu Mara Bănică. Uluitor ce s-a aflat
Laura Cosoi și soțul ei: „21 de ani de prietenie, azi 12 ani de relație, 9 ani de căsnicie și în curând vine pe lume al patrulea pui”. Imagini de la cererea în căsătorie
Libertateapentrufemei.ro
Laura Cosoi și soțul ei: „21 de ani de prietenie, azi 12 ani de relație, 9 ani de căsnicie și în curând vine pe lume al patrulea pui”. Imagini de la cererea în căsătorie
Ce alcoolemie a avut Belodedici: „Vă dați seama cât de beat eram?”. Spune că polițiștii l-au așteptat la pândă și l-au urmărit cu girofarul
GSP.RO
Ce alcoolemie a avut Belodedici: „Vă dați seama cât de beat eram?”. Spune că polițiștii l-au așteptat la pândă și l-au urmărit cu girofarul
Veste bună pentru elevi și profesorii. Vor avea o zi liberă chiar în iunie, înainte de vacanța de vară
FANATIK.RO
Veste bună pentru elevi și profesorii. Vor avea o zi liberă chiar în iunie, înainte de vacanța de vară
Raisa a dispărut din fața casei și este de negăsit. Peste 100 de oameni o caută pe fetița de 2 ani, în Dolj
Știrileprotv.ro
Raisa a dispărut din fața casei și este de negăsit. Peste 100 de oameni o caută pe fetița de 2 ani, în Dolj
Loredana, apariție de senzație la petrecerea privată a fotbaliștilor Generației de Aur! A purtat un accesoriu de 21.000 de euro! FOTO
Unica.ro
Loredana, apariție de senzație la petrecerea privată a fotbaliștilor Generației de Aur! A purtat un accesoriu de 21.000 de euro! FOTO
Şoc în fotbalul românesc. Marian Iancu îşi anunţă revenirea: „Acolo mă bag, va fi al doilea stadion din ţară!” | EXCLUSIV
Orangesport.ro
Şoc în fotbalul românesc. Marian Iancu îşi anunţă revenirea: „Acolo mă bag, va fi al doilea stadion din ţară!” | EXCLUSIV
A plecat să studieze în Spania acum 10 ani şi n-a mai vrut să se întoarcă. Ce l-a dezamăgit cel mai mult pe Radu în România
Observatornews.ro
A plecat să studieze în Spania acum 10 ani şi n-a mai vrut să se întoarcă. Ce l-a dezamăgit cel mai mult pe Radu în România
Horoscop 28 mai 2024. Taurilor li se potrivește atmosfera acestei zile, care îi îndeamnă să revină cu picioarele pe pământ
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2024. Taurilor li se potrivește atmosfera acestei zile, care îi îndeamnă să revină cu picioarele pe pământ

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI