De Ana Maria Păsat,

Au fost tot timpul percepuți ca un cuplu de neclătinat. Nu mai puțin de 25 de ani, au smuls ropote de aplauze și și-au jucat rolurile cu săli arhipline. Moartea însă i-a despărțit într-o zi de decembrie, 2013.

Foto: Dumitru ANGELESCU

Vasile Muraru și-a plâns colegul și prietenul, iar dispariția lui Nae Lăzărescu a fost o lovitură cruntă pentru el. Viața însă merge înainte, chiar dacă și acum îi simte lipsa. Vasile Muraru a continuat să facă ceea ce știa ce-l mai bine. Asta pentru că actorul nu a putut sta departe de scenă. Doar că, locul lui Nae Lăzărescu nu l-a mai putut lua nimeni nici în sufletul său, nici în fața spectatorilor.

”Îl visez mai rar, dar îl simt aproape, în permanență. Am făcut un nou cuplu, cu colega Valentina Fătu, cuplu mixt, care se bucură de un real succes. Avem deja trei ani de la premiera de la teatrul Constantin Tănase. Avem spectacole la teatru, în țară, recitaluri în doi de câte două ore, non stop… E mai dificil, dar sunt spectacole de la care ai o satisfacție deosebită. A fost mai greu la început. Nu puteam să fac un cuplu tot cu un bărbat. Lumea și așa face comparație. Cu orice bărbat, oricât de talentat, ar fi fost prea mult, după 25 de ani cu Nae și impactul pe care l-am avut. Eu am vrut să fie o fată. Mai jucase cu noi, și m-am dus direct și am întrebat-o dacă vrea..Sunt director, dar nu dau ordin. La așa ceva nu se dă ordin”, a mărturisit Vasile Muraru pentru Libertatea.

I-a făcut statuie la mormânt și îi aprinde lumânări, la cimitir

Chiar dacă colegul său e înmormântat la Focșani, Vasile Muraru își face timp să treacă pe la mormântul său, să-i aprindă o lumânare. Mai mult, tot el este cel care a reușit să-i pună și statuie, la cimitir.

”M-a ajutat Dumnezeu și i-am făcut statuie, bust la mormânt, realizat de un artist celebru. Chiar dacă e mai departe, la Focșani, merg la mormânt de câte ori pot. Mai ales de sărbători. Nu a avut cine să se ducă și m-am dus special”, a adăugat Vasile Muraru.

Citește și: Stela Popescu și Vasile Muraru își ”fac de cap” în absența lui Arșinel. S-au rugat într-o biserică din Zaragoza

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor