MENIU CAUTĂ
11 Sep. 2016 23:09

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. ”Am născut prin cezariană și nu mai am poftă sexuală nici cu pastile”

Distribuie

De când lumea si pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

adela

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Aș vrea să știu ce aș putea să fac? Am 33 de ani, am născut un copil prin cezariană și nu mai am nici măcar cea mai mica poftă sexuală. A trecut deja un an și 5 luni de la naștere și tot nimic. Am luat și ceva pastile timp de două luni și tot nimic. Bietul meu soț cred ca își face idei greșite în privința mea din această cauză. Ce aș putea să fac să îmi revin la normal? Aștept un răspuns. Mulțumesc mult!

Adela răspunde:

Draga mea,

Problema ta este de natură hormonală, așa că singurul meu sfat este să te adresezi medicului de familie, care să te trimită la o clinică unde se fac analize în acest sens. Ai nevoie să știi care este nivelul de progesteron și estrogen – aceștia sunt primii ”jucători” în ceea ce privește viața intimă a unei femei, dar nu numai ei. În funcție de concentrațiile pe care le vei obține, vei putea primi diferite remedii.

Eu te-aș trimite – cu aceste rezultate – la un medic cu competențe fitoterapeutice, pentru a primi plante care îți reglează hormonii. Nu de alta, dar nu vrei să obții efecte secundare, nu-i așa? În afară de acest tratament de care ai stringentă nevoie, ți-ar face bine și mișcarea, dar nu într-un ritm prea alert. Pilates, yoga, chiar și belly dance – ți-ar da o stare de bine și te-ar ajuta să te reintegrezi armonios în propriul tău corp.

Comentarii