Dacă îți plănuiești următoarea vacanță, atunci trebuie să iei în calcul lista de mai jos cu cele mai frumoase insule din lume. Îți vor atrage atenția prin naturalețea și decorul ieșit din tipar și te vor cuceri pentru totdeauna. Îți recomandăm să descoperi și insule grecești mai puțin cunoscute, ideale pentru orice vacanță.

Cele mai frumoase insule din lume

Insula Bora Bora, Polinezia franceză

Este una dintre cele mai frumoase insule din lume ce își păstrează aspectul intact și neschimbat de mii de ani. Este acoperită de păduri tropicale care nu își schimbă înfățișarea cu trecerea vremii. Insula Bora Bora are o suprafață ce nu depășește 20 de kilometri pătrați, aproximativ 9 kilometri lungime și 5 kilometri lățime și este înconjurată de un recif impresionat de corali.

În apropierea coastei se găsesc mai multe așezări miniaturale, iar acolo trăiesc aproximativ 9.000 de persoane în permanență. Una dintre atracțiile naturale uimitoare a insulei este laguna, locul de întâlnire pentru scafandri din întreaga lume. Laguna din Bora Bora este foarte adâncă, iar aici pot fi observați mii de pești viu colorați, specii rare de rechini și baracude.

Insula Bora Bora, Polinezia franceză
Insula Bora Bora, Polinezia franceză

Insulele Cousine, Seychelles

Balanța aderării la UE. Câștig de 65 de miliarde de euro pentru România. „Dacă vrem să vedem cum ar fi arătat țara noastră fără UE, ar trebui să mergem în Republica Moldova”
Recomandări
Balanța aderării la UE. Câștig de 65 de miliarde de euro pentru România. „Dacă vrem să vedem cum ar fi arătat țara noastră fără UE, ar trebui să mergem în Republica Moldova”

Arhipelagul Seychelles include una dintre cele mai frumoase atracții din zonă, insula din granit denumită Cousine. Întreaga suprafață a insulei, de aproximativ 30 de hectare, este acoperită cu vegetație tropicală luxuriantă.

Este una dintre cele mai frumoase insule din lume și datorită naturaleții aparte. Aici, turiștii care ajung sunt obligați să respecte o serie de reguli stricte, mai ales că nu există deloc infrastructură, deoarece este o stațiune ecologică unică. Este declarată rezervație naturală încă din anul 1968, iar de atunci ecologiștii se ocupă de insulă pentru a-i asigura tot ce este necesar pentru menținerea ecosistemului fragil.

Descoperă și lista cu rezervații naturale din România.

Insulele Cousine, Seychelles
Insulele Cousine, Seychelles

Cele mai frumoase insule din lume – insula Barbados, Barbados

Insula stat Barbados face parte din grupul de insule Antilele Mici și este una dintre cele mai spectaculoase insule pentru o vacanță de vis. Are o suprafață de 432 de kilometri pătrați și este una dintre cele mai dens populate insule de pe planetă.

Aici trăiesc peste 280.000 de persoane. Zona este foarte populată și dezvoltată, sunt foarte multe vile de lux și hoteluri spectaculoase, deoarece turismul este baza activităților economice ale insulei stat.

Nicușor Dan ocupă prima poziție în intențiile de vot ale bucureștenilor, în primul sondaj realizat după intrarea în cursă a Gabrielei Firea. Câte procente ar obține Piedone
Recomandări
Nicușor Dan ocupă prima poziție în intențiile de vot ale bucureștenilor, în primul sondaj realizat după intrarea în cursă a Gabrielei Firea. Câte procente ar obține Piedone
Insula Barbados, Barbados
Insula Barbados, Barbados

Insula Mnemba, Tanzania

Situată în apropierea insulei Zanzibar, insula Mnemba face parte din rezervația marină, are forma unui triunghi, iar întreg perimetrul măsoară 1,5 kilometri. Insula este proprietate privată, aparține categoriei turismului de elită, iar singurul hotel construit pe insulă este Mnemba Lodge care poate primi până la 20 de oaspeți.

Printre atracțiile zonei se numără și o mulțime de plaje, lagune spațioase cu nisip fin și sute de plante expotice, palmieri și reprezentanți uimitori ai florei și faunei locale.

Insula Mnemba, Tanzania - cele mai frumoase insule din lume
Insula Mnemba, Tanzania – cele mai frumoase insule din lume

Insula Necker, Hawaii

O insulă în formă de semilună, nelocuită și cu o lungime de aproximativ 1,2 kilometri și o lățime ce nu depășește 200 de metri. Este insula perfectă pentru o vacanță unică în apele albastre și adânci ale Oceanului Pacific.

Pe insula Necker există patru dealuri mici, iar cel mai înalt dintre ele este Summit Hill și ajunge la o înălțime de 84 de metri. Este un loc liniștit cu foarte multe specii de plante rare și habitatul perfect pentru o mulțime de păsări marine. Este o zonă spectaculoasă, pitorească, stâncoasă de coastă și absolut fascinantă datorită clădirilor din piatră ce au o istorie veche de mii de ani.

Insula Musha Cay, Bahamas

Este considerată una dintre cele mai fermecătoare insule din Bahamas și, până nu demult, aceasta insulă privată îi aparținea lui David Copperfield, celebrul iluzionist, iar astăzi este deținută de un american magnat, John. J. Melk.

Aproape toată suprafața insulei este acoperită de păduri tropicale luxuriante, iar punctul culminant este linia de coastă cu nisip foarte fin de un alb orbitor. Aici se găsește și un hotel de lux, dar și o mulțime de cabane de lux echipate spectaculos pentru o vacanță lipsită de orice grijă.

Insula Musha Cay, Bahamas
Insula Musha Cay, Bahamas

Insula Palm, St. Vincent

Până nu demult, insula purta un alt nume, Insula Prune, însă s-a decis redenumirea locului odată cu noii proprietari, John și Mary Caldwell, care au plantat sute de palmieri aici. Cei doi au închiriat insula din 1966 de la guvernul din St. Vincent pe o perioadă de 99 de ani, pentru suma de 1 dolar pe an.

Insula se întinde pe o suprafață de 54 de hectare și deține un complex turistic cu multe locuri de cazare disponibile, dar și 20 de vile de lux, toate construite din materiale ecologice.

Insula Palm, St. Vincent
Insula Palm, St. Vincent

Insula Turtle, Fiji

Denumirea insulei reflectă una dintre trăsăturile sale principale, broasca țestoasă. Aici trăiesc peste o sută de specii de animale, dar și peste o mie de specii de pești și alte viețuitoare subacvatice ale lumii.

Încă din anul 1970, insula Tartle este în proprietate privată, deținută de omul de afaceri american Richard Evanson. Sub conducerea sa, pe insulă a fost deschis un hotel ecologic Turtle Island Resort pregătit cu 14 bungalouri de lux în zona de coastă, înconjurate de palmieri și plante exotice. Insula a fost aleasă pentru filmarea peliculei “Laguna albastră”, film care i-a avut protagoniști pe Brooke Shields și Cristopher Atkins.

Insula Turtle, Fiji - cele mai frumoase insule din lume
Insula Turtle, Fiji – cele mai frumoase insule din lume

Insula Ambergris Caye, Belize

Este una dintre cele mai frumoase insule din lume, dar și cea mai mare insulă din Belize și cea mai căutată destinație turistică. Insula are o lungime de 40 de kilometri și o lățime de 1,6 km, cu o infrastructură bine dezvoltată, dar și zone naturale catalogate drept un adevărat spectacol al naturii.

Este populară printre turiști și datorită faptului că este foarte aproape de bariera de corali din Belize, al doilea cel mai mare recif de corali de pe planetă.

Insula Ambergris Caye, Belize
Insula Ambergris Caye, Belize

Insula Koh Tao, Thailanda

Situată în Golful Thailandei, insula Koh Tao are o mulțime de atracții turistice printre care golfurile miniaturale și plajele inaccesibile, unele putând fi vizitate doar pedestru sau cu ajutorul vehiculelor de teren.

Este insula cea mai căutată pentru scufundări și snorkeling, dar și pentru plajele de nisip fabuloase. Pe insulă se găsesc și mai multe hoteluri și vile private care sunt pregătite cu preparate din bucătăria internațională și clasică thailandeză.

Insula Koh Tao, Thailanda - cele mai frumoase insule din lume
Insula Koh Tao, Thailanda – cele mai frumoase insule din lume

Insula St John, USA

Este cea mai mică dintre cele trei insule cunoscute sub numele de Insule Virgine, recunoscută deja pentru activitățile în aer liber. Insula se întinde pe o suprafață de 50,8 kilometri pătrați, aici se găsesc o mulțime de atracții turistice, iar partea centrală este acoperită cu tufișuri dense de plante tropicale.

Mai mult de 75% din teritoriul insulei a fost declarată zonă de conservare și orice construcție pe acest teritoriu este interzisă. Singurul loc de cazare modern construit aici este Caneel Bay Resort, un loc ferit de ochii curioșilor.

Cele mai frumoase insule din lume – Insula Cocoa, Maldive

Una dintre cele mai frumoase insule din lume este și Cocoa. Este mică, are o lungime de doar 360 de metri și o lățime de aproximativ 84 de metri, însă este înconjurată de o lagună de culoarea smaraldului. Aici a fost inaugurat un resort de lux cu mai multe vile superbe construite din lemn ce sunt interconectate cu natura prin intermediul unor poduri înguste construite deasupra apei, COMO Hotels & Resorts.

Insula este considerată una dintre cele mai romantice locații din Maldive și dispune de 36 de bungalouri amenajate special pentru oaspeți, în conformitate cu tradițiile naționale ale regiunii.

Insula Cocoa, Maldive
Insula Cocoa, Maldive

Cele mai frumoase insule din lume te pot cuceri încă de la primul pas. Peisajele îți vor tăia răsuflarea, iar sejurul poate fi de poveste.

Cei indragostiti de tramurile elene trebuie sa stie totul despre aceste insule grecesti mai putin cunoscute!

Sursă foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
FANATIK.RO
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Viva.ro
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Acasă la Dana Nălbaru și la Dragoș Bucur. Uite-i cum muncesc pământul la Moșteni-Greci! Actorul ară cu tractorul, solista și fiica ei văruiesc pomii în livadă
Libertateapentrufemei.ro
Acasă la Dana Nălbaru și la Dragoș Bucur. Uite-i cum muncesc pământul la Moșteni-Greci! Actorul ară cu tractorul, solista și fiica ei văruiesc pomii în livadă
Au întors toate privirile. Detalii din tribunele stadionului de la Galați + tatuajul special al lui Iancu
GSP.RO
Au întors toate privirile. Detalii din tribunele stadionului de la Galați + tatuajul special al lui Iancu
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să o cultive și să raporteze câștiguri uriașe
FANATIK.RO
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să o cultive și să raporteze câștiguri uriașe
Rusia se dezlănțuie pe frontul din Ucraina, după ajutorul militar anunțat de SUA. Un atac masiv a fost ordonat de Kremlin
Știrileprotv.ro
Rusia se dezlănțuie pe frontul din Ucraina, după ajutorul militar anunțat de SUA. Un atac masiv a fost ordonat de Kremlin
Imagini din casa în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă, alături de fiul lor / Foto
Unica.ro
Imagini din casa în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă, alături de fiul lor / Foto
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
Observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
Horoscop 29 aprilie 2024. Fecioarele trec de la o dezamăgire acută la satisfacție fără un suport real, în fapte sau evenimente
HOROSCOP
Horoscop 29 aprilie 2024. Fecioarele trec de la o dezamăgire acută la satisfacție fără un suport real, în fapte sau evenimente

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI