De Camelia Diaconu,

Este sezonul căpșunilor și, totodată, perioada ideala pentru a pregăti cea mai bună dulceață de căpșuni. Căpșunile sunt fructe bogate în antioxidanți și, fie că le servești ca atare ori în diferite forme (salate, sucuri sau dulceață de căpșuni), fructele ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și vederii, ajută la topirea grăsimii și la prevenirea cancerului datorită conținutului ridicat de antioxidanți și nu în ultimul rând, mențin aspectul tânăr al pielii, scad colesterolul și reglează tensiunea arterială.

Căpșunile sunt fructele care îți asigură și o dulceață gustoasă în doar câțiva pași simpli.

Iată cum faci cea mai bună dulceață de căpșuni – cum se face dulceața ca în copilărie

Rețetă dulceață de căpșuni

  • Ingrediente pentru dulceață:
  • 4 Kg de căpșuni;
  • 3,5 Kg de zahăr;
  • 4 Lămâi de mărime medie cu tot cu coajă.

Cum se face dulceața de căpșuni

Pentru început, spală bine căpșunile și asigură-te că le-ai înlăturat toate codițele. Așează căpșunile într-un vas mare pe care îl vei folosi pentru a prepara dulceața (este de preferat să fie un vas cu fundul mai gros) și stropește căpșunile cu zeama de la 3 lămâi. Lasă căpșunile cu lămâile în vas, amestecă, după care adaugă și zahărul și lămâia care a rămas, dar tăiată în felii subțiri. După ce zahărul și sucul de lămâie au pătruns puțin în căpșuni, pune vasul cu toată compoziția de dulceață pe aragaz la foc mic.

Amestecă în dulceață în mod regulat pentru a te asigura că nu se prinde de fundul vasului. Când dulceața de căpșuni începe să fiarbă, vei observa că se formează la suprafață o spumă. Îndepărtează spuma cu ajutorul unei palete deoarece acolo se concentrează mai multe impurități pe care le conține zahărul.

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis
Recomandări

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis

Las dulceața de căpșuni la foc mediu spre mic pentru aproximativ 50 de minute, după care scoate o cantitate mică de dulceață și pune-o pe o farfurie pentru a verifica ce consitență și-a format. Dacă vei vedea că dulceața de căpșuni nu se împrăștie în farfurie, atunci înseamnă că este gata.

Ia dulceața de pe foc și pregătește-te să o pui în borcane. Borcanele trebuie să fie curate, sterilizate și perfect uscate. Dulceața de căpșuni se pune în borcane când încă este fierbinte și se pune capacul borcanului imediat. După ce ai terminat de pus dulceața în borcane, întoarce borcanele cu capacul în jos pentru aproximativ 15 minute, pentru a se crea vacuum, iar apoi așează-le în poziția corectă. Lasă borcanele de dulceața acoperite cu un prosop de bucătărie, pentru a se răci într-o perioadă mai lungă de timp.

Gestul făcut de misterioasa ”fată din cort”, după ce a fost găsită de polițiștii din Brașov. VIDEO
Recomandări

Gestul făcut de misterioasa ”fată din cort”, după ce a fost găsită de polițiștii din Brașov. VIDEO

Dulceață de căpșuni - borcan cu dulceață de căpșuni
Dulceață de căpșuni

Rețetă dulceață de căpșuni fără zahăr

  • Ingrediente pentru dulceață:
  • 1 Kg de căpșuni bine coapte și dulci;
  • 600 ml suc de mere

Cum se face dulceața de căpșuni fără zahăr

Dulceața de căpșuni fără zahăr este 100% naturală și este un desert ideal pentru copii, dar și pentru persoanele care suferă de diabet.

Mod de preparare dulceață de căpșuni fără zahăr: Spală bine căpșunile și înlătură-le codițele, după care taie fiecare căpșună în patru. După ce le-ai spălat, lasă-le să se scurgă pe un șervețel de hârtie. Între timp, pune sucul de mere la foc mic, într-un vas cu fund gros.

Când observi că sucul de mere fierbe și a scăzut la jumătate, adaugă și căpșunile și amestecă în continuu. Cu o paletă înlătură surplusul de spumă care se formează deasupra.

Fostul iubit al Luizei Melencu, audiat pentru prima dată. Ce l-au întrebat anchetatorii
Recomandări

Fostul iubit al Luizei Melencu, audiat pentru prima dată. Ce l-au întrebat anchetatorii

Lasă dulceața de căpșuni pe foc pentru aproximativ 45 de minute, până când observi că toată compoziția a scăzut la jumătate, iar consistența este perfect închegată.

Când este gata, ia dulceața de pe foc și pune-o direct în borcanele curate și perfect uscate.

Așează borcanele cu capacul în jos pentru 15 minute, după care pune-le într-un loc ferit de căldură și acoperă-le cu o pătură groasă pentru o zi, două.

Rețetă dulceață de căpșuni ca în copilărie

  • Ingrediente pentru dulceață:
  • 3 Kg de căpșuni;
  • 1,2 Kg de zahăr;
  • 1 Lămâie;
  • 100 ml de rom brun.

Cum se face dulceața de căpșuni ca în copilărie

Spală bine căpșunile și înlătură codițele. Așează-le într-un vas adânc și adaugă zahărul în straturi. Pune vasul la rece pentru 12-24 de ore. După acest timp, separă fructele de sucul pe care acestea l-au lăsat, stoarce zeama de la o lămâie, rade coaja în sucul de căpșuni și pune sucul la fiert, la foc mic. Fierbe sucul de căpșuni pentru aproximativ 40 de minute la foc mic, dar nu uita să amesteci continuu, până se leagă. După ce sucul a fiert, adaugă și fructele împreună cu romul și mai lasă la fiert pentru încă 20 de minute, la foc mic.

Imediat cum ai luat dulceața de pe foc, pune-o în borcanele curate și uscate și întoarce borcanele cu capacul în jos. Păstrează-le așa pentru 15 minute pentru a determina formarea vacuum-ului, după care pune-le în poziție normală și lasă-le acoperite cu o pătura pentru o zi, maxim două.

Dulceață de căpșuni - borcan cu dulceață de căpșuni
Dulceață de căpșuni

Citește și:

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!
GSP.RO

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate
HOROSCOP

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate