MENIU CAUTĂ

Implanturile cu silicon cresc riscul de sinucidere

Distribuie

În ultimul timp din ce în ce mai multe femei apeleză la implanturile cu silicon pentru a-şi mări bustul, sperând astfel ca viaţa lor să se schimbe radical. Din păcate, cercetătorii spun că acest este de fapt doar o iluzie care de cele mai multe ori poate duce la depresii foarte grave şi chiar sinucideri.

Potrivit unui studiu recent efectuat de Centrul medical al Universităţii din Tennesee, riscul de a se sinucide este de trei ori mai mare în rândul femeilor care îşi fac operaţii de mărire a sânilor.

Studiul, care a avut ca scop determinarea efectului pe care implanturile cu silicon îl au asupra psihicului femeilor, a scos la iveală faptul că, doar în perioada ce urmează imediat operaţiei, pacientele sunt încântate de noii lor sâni.   Odată cu trecerea timpului însă, cele care recurg la această intervenţie chirurgicală îşi dau seama că frustrările lor nu dispar şi problemele lor nu se rezolvă doar pentru că au sânii mai mari.

Cercetătorii spun că reprezentantele sexului slab nu-şi capătă încrederea în sine care le lipsea odată cu mărirea sânilor, iar când ele conţtientizează acest lucru, totul se transformă într-o tragedie.

Acelaşi studiu arată că şi riscul de a deveni dependente de alcool sau droguri este mult mai mare în cazul femeilor care recurg la astfel de operaţii.

Oamenii de ştiinţă spun că orice persoană care vrea să treacă printr-o astfel de schimbare ar trebui ca înainte de a lua această decizie să meargă să consullte un specialist.

 

Comentarii