MENIU CAUTĂ

Majoritatea femeilor folosesc farduri expirate de cel puţin patru ani

Distribuie

Potrivit unui studiu recent, majoritatea femeilor folosesc farduri şi alte produse al căror termen de valabilitatea este depăşit cu cel puţin patru ani.

Specialiştii atrag atenţia că pericolul în cazul folosirii produselor cosmetice expirate este acelaşi ca şi în cazul alimentelor al căror termen de valabilitate este depăşit. Cu cât le păstrăm mai mult cosmeticele cu atât mai multe bacterii se pot infiltra în ele, iar acest lucru poate duce la iritaţii şi chiar la infecţii destul de grave.

Sondajul realizat de britanici arată că sunt şi cazuri în care femeile folosesc farduri expirate chiar şi de 15 ani.

De exemplu, chiar dacă este recomandat ca mascara să nu fie folsită decât timp de şase luni de la deschidere, ea este folosită cel puţin un an. Acest lucru poate duce de multe ori la conjuctivită.

Cât despre rujul expirat, acesta poate cauza uscăciunea buzelor, iritarea lor şi chiar apariţia băşicilor. Pensulele şi bureţii sunt un cuib perfect pentru microorganisme, putând cauza herpesul, impetigo şi alte boli infecţioase.

Fardurile de ochi şi obraz nu ar trebui ţinute mai mult de 18 – 24 de luni. Cu tpoate acestea, există femei care le păstrează şi folosesc 180 de luni, respectiv 15 ani. Rujul, cu o perioadă de valabilitate de doi ani, este păstrat, de obicei, timp de 10 ani.

Comentarii