Mergi direct la conținut »
Nae Caranfil debutează la TNB cu un spectacol făcut dintr-un film pe care nu l-a putut realiza
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe > Nae Caranfil debutează la TNB cu un spectacol făcut dintr-un film pe care nu l-a putut realiza

Nae Caranfil debutează la TNB cu un spectacol făcut dintr-un film pe care nu l-a putut realiza

Cunoscutul regizor Nae Caranfil se pregătește intens în această perioadă pentru debutul său ca regizoral la Teatrul Național din București, acolo unde montează spectacolul "Papagalul mut".

De Florin Ghioca,

Premiera va avea loc la mijlocul lunii decembrie, iar din distribuție nu lipsesc nume mari ale Naționalului bucureștean, printre care Claudiu Belonț, Marius Rizea, Magda Catone, Mihai Calotă, Tomi Cristin, Raluca Petra, Alexandru Georgescu sau Daniel Badale, dar și simpaticul actor Vlad Logigan, care dă viață personajului principal. Ineditul spectacolului este dat și de faptul că acesta este scris chiar de Nae Caranfil.

Textul prezintă un episod din fascinanta viață a cavalerului dEon: misiunea sa la Curtea țarinei Elisabeta I, unde a acționat ca agent de influenţă în favoarea Franţei. Dându-și seama că o femeie ar reuși să câștige mai repede încrederea suspicioasei țarine, dEon a ales să se deghizeze în femeie. Astfel, luând identitatea nepoatei cavalerului Douglas, conducătorul delegației franceze, va reuși să își ducă la îndeplinire misiunea, dar tulburând, în același timp, minți și inimi.

„Papagalul mut” este un spectacol cu personaje și fapte istorice reale, plin de haz, farmec, îndrăzneală, despre spionaj, intrigi politice și amoroase desfășurate la una dintre cele mai extravagante curți imperiale ale lumii. Însă ceea ce publicul nu a aflat până acum este că celebrul regizor și-a dorit să facă la un moment dat din textul său un film, lovindu-se însă de veșnicele probleme financiare.

„Chiar dacă m-aș fi apucat de film, acesta ar fi costat enorm de mult, mai ales dacă l-am fi făcut la Sankt Petersburg, la curtea regală. Acolo totul este foarte scump”, a declarat regizorul filmelor „Filanotropica” sau „Asfalt Tango”.

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP
Recomandări

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP

 
Nae Caranfil FOTO: Florin Ghioca

Nae Caranfil debutează ca regizor la TNB       FOTO: Florin Ghioca

Însă realizarea unui spectacol nu este la fel de costisitoare ca a unui film, astefel că Nae Caranfil a ales să pună în scenă mai vechea sa idee de film, iar la Teatrul Național din București a găsit deschiderea necesară. „M-a sunat domnul Caramitru într-o zi, m-a întrebat dacă am un text, i l-am arătat și i-a plăcut”, a dezvăluit regizorul, care în momentul de față lucrează cu o echipă de profesioniști detaliile spectacolului său. De scenografie și de costume se ocupă Dragoș Buhagiar, în timp ce de coregrafia de la curtea regală și de mișcarea actorilor are grijă Florin Fieroiu.

Spectacolul se va juca la Sala Studio a Teatrului Național I.L . Caragiale din București, urmând ca premiera oficială să aibă loc la jumătatea lunii decembrie.


Centenar Solidar: Regatul lor pentru o plapumă. În Teleorman, am găsit familia care nu există pentru Protecția Socială! / VIDEO

VIDEO/ Ecaterina Ladin, intimidată de Loredana în musicalul „Mamma Mia”. „Te uiți la un «monstru» de talent”

TVR plăteşte 24.000 de euro firmei Laviniei Şandru pentru o emisiune de interviuri pe care tot ea o prezintă

Close
Închide
  Close