Preparare:  Ingrediente:

 1. Într-un vas se pune couscousul şi se toarnă peste el apă fiartă, astfel încât lichidul să depăşească pastele cu circa două degete.
 2. Se acoperă vasul şi se lasă aşa 10 minute.
 3. Când e gata, se scurge de apă, se potriveşte de sare şi se pune într-un castron acoperit.
 4. Separat, se amestecă ingredientele împreună cu bucăţile de carne de miel şi se fierb 10 minute la foc potrivit.
 5. După aceea, amestecul se aşază într-o tavă acoperită şi se introduce la cuptor.

Couscousul se serveşte ca garnitură.

 – 1 kg carne de miel macră sau cu coaste
 – 150 g măsline verzi fără sâmburi
 – o lingură de capere
 – o linguriţă de ghimbir
 – două linguriţe de boabe de chimen
 – trei-patru căţei de usturoi întregi
 – 100 ml vin roşu
 – 500 g couscous (se citeşte cuşcuş şi este un semipreparat arăbesc din paste făinoase)
 – sare
 – piper.

4658-326975-miel.jpg

Pentru reţete şi demonstraţii de gătit marca Gheorg, urmăriţi, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 12.00, la Etno TV, emisiunea “Veselie în bucătărie”.

Abonați-vă la ȘTIRILE ZILEI pentru a fi la curent cu cele mai noi informații.
ABONEAZĂ-TE ȘTIRILE ZILEI
Comentează
Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.