„Administratorul societății care deține Onconovical este sub anchetă”, spune Tatiana Onisei, șefa serviciului care se ocupă de suplimente alimentare în cadrul IBA.

Nu e vorba de o anchetă penală, ci de una a instituției care oferă notificarea pentru suplimente alimentare.

Precizarea autorităților vine după ce Libertatea a început investigația jurnalistică referitoare la publicitatea mincinoasă, întâlnită pe piața suplimentelor alimentare, unde o parte a firmelor își promovează produsele ca vindecând boli: hipertensiune, cancer, artrită, ulcer, disfuncții sexuale sau afecțiuni osoase și musulare severe.

Practica nu atrage toate firmele, „iar cele care joacă cinstit sunt primele care suferă”, spune Tatiana Onisei.

„În cazul Onconovical a existat o adresă înregistrată la noi, o altă firmă a fost revoltată de faptul că ea respectă legea, iar alții nu. După verificarea site-urilor pe care se promovează produsul, s-a confirmat ca petentul avea dreptate și s-a procedat la identificarea administratorului firmei, căruia i s-a adus la cunoștință sesizarea și care a inceput revizuirea mesajelor. Am sugerat firmei o comunicare, încă nu avem un feed-back de la operator privind acceptarea sugestiilor noastre”, spune șefa de serviciu de la IBA.

Expunerea publicului la o publicitate falsă nu se mărginește însă, în nici un caz, la Onconovical.

Chiar Colegiul Medicilor s-a adresat, în timp, IBA reclamând publicitatea numeroaselor suplimente alimentare care promit miracole de sănătate.

„Uneori, am anunțat ANAF și ei au acționat pe baza legii privind publicitatea înșelătoare”, mai spune Tatiana Onisei.

Cum s-a ajuns ca statul să fie în postura de a nu-și proteja cetățenii într-o situație de sănătate publică și noi exemple de escrocherii în Libertatea de mâine!


Citește și:

Libertatea, despre publicitatea mincinoasă din propriul ziar, din presă, de pe TV și de pe internet! Afacerea suplimentelor alimentare care promit că te vindecă de cancer!