Pentru cele mai cunoscute reţete de sos pesto se foloseşte busuiocul genovez, o plantă originară din nordul Africii şi Asia tropicală, mai exact din India. Prima reţetă de pesto datează din tipul romanilor, când brânza tare era rasă şi mâncată cu busuioc.

Având în vedere că Liguria, regiunea italiană, a fost una dintre primele zone în care s-a cultivat busuiocul, nu este deloc surprinzător că cele mai multe reţete de pesto provin de la locuitorii acestei provincii. Modul de bază de preparare al sosului a cunoscut mai multe îmbunătăţiri până să ajungă sub forma reţetei de astăzi, şi anume un amestec fin, consistent făcut din frunze de busuioc, uneori pătrunjel, usturoi pisat, brânză tare şi seminţe de pin prăjite.

Exista şi o formă de Pesto roşu. Pesto rosso este o reţetă care provine din sudul Italiei, din Sicilia, pentru care se folosesc roşii uscate şi ardei roşu. Însă indiferent de reţetă, un lucru rămâne neschimbat: uleiul de măsline extravirgin.

Potrivit unora, sosul Pesto trebuie preparat într-un mojar din marmură cu pistil de lemn pentru a obţine cel mai bun rezultat şi cele mai desăvârşite arome, dar arome îmbietoare şi un sos delicios se obţin şi cu ajutorul unui blender de bucătărie.

Harta puterii după parlamentare. PSD ia un sfert din mandate, AUR și-a dublat scorul. Fiefurile PNL pot fi numărate pe degetele de la o mână | Analiză
Recomandări
Harta puterii după parlamentare. PSD ia un sfert din mandate, AUR și-a dublat scorul. Fiefurile PNL pot fi numărate pe degetele de la o mână | Analiză

0-321193-sos_pesto.jpg

Ingrediente:

1 cană mare de frunze de busuioc
4 linguri de ulei de măsline extravirgin
1 ½ linguri de seminţe de pin
3 linguri de parmezan
1 ½ căţei de usturoi de dimensiuni medii
Sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Pisaţi frunzele de busuioc într-un mojar cu pistil după ce le-aţi spălat bine în prealabil (nu trebuie să fie rupte înainte să le pisaţi pentru că şi-ar pierde din savoare).

Adăugaţi uleiul de măsline şi amestecaţi totul foarte bine. Când începe să arate ca o pastă adăugaţi usturoiul şi seminţele de pin şi continuaţi să amestecaţi.

După ce obţineţi un piure fin, săraţi şi piperaţi şi mai amestecaţi timp de 2-3 minute. Puneţi apoi şi parmezanul peste şi continuaţi.

La final, lăsaţi amestecul să se liniştească timp de 10 minute înainte de a-l servi. Îl recomandăm pentru paste în special.

Sugestii:

Un sos pesto făcut în casă trebuie ţinut la frigider dacă nu îl consumaţi pe tot în aceeaşi zi. Dacă vreţi să îl ţineţi timp de o săptămână, trebuie acoperit cu ulei de măsline.

Sursa: Pesto Recipe

 
 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Călin Georgescu face primele declarații după alegerile parlamentare: „Românii, cu votul lor, au restartat clasa politică”
Știrileprotv.ro
Călin Georgescu face primele declarații după alegerile parlamentare: „Românii, cu votul lor, au restartat clasa politică”
Adevărul neștiut! De ce a divorțat Helmut Duckadam, după aproape trei decenii de căsnicie. S-a însurat apoi cu o femeie mult mai tânără: "Se scria că..."
Viva.ro
Adevărul neștiut! De ce a divorțat Helmut Duckadam, după aproape trei decenii de căsnicie. S-a însurat apoi cu o femeie mult mai tânără: "Se scria că..."
“Regina Întunericului” a vorbit despre iadul din viața ei. Secrete grave din trecut, pe care le-a ținut ascunse: “M-am temut pentru viața mea”
Libertateapentrufemei.ro
“Regina Întunericului” a vorbit despre iadul din viața ei. Secrete grave din trecut, pe care le-a ținut ascunse: “M-am temut pentru viața mea”
Cuvântul banal din limba română pe care mulți străini nici nu îl pot pronunța. E folosit în conversațiile de zi cu zi, însă pentru alte persoane e greu de rostit
FANATIK.RO
Cuvântul banal din limba română pe care mulți străini nici nu îl pot pronunța. E folosit în conversațiile de zi cu zi, însă pentru alte persoane e greu de rostit
Interviul premonitoriu al lui Helmuth Duckadam și problemele de sănătate de care s-a lovit, chiar după Sevilla '86: „Încrederea în forțele proprii este mai puternică ca orice medicament”
GSP.RO
Interviul premonitoriu al lui Helmuth Duckadam și problemele de sănătate de care s-a lovit, chiar după Sevilla '86: „Încrederea în forțele proprii este mai puternică ca orice medicament”
Elwira și Mihai Petre, imagini inedite din noua lor locuință. Cum au ales să decoreze casa
Elle.ro
Elwira și Mihai Petre, imagini inedite din noua lor locuință. Cum au ales să decoreze casa
Imagine rară cu Helmut Duckadam și Alexandra în ziua nunții. Între ei era o diferență de vârstă de 20 de ani, iar povestea lor de dragoste este demnă de scenariul unui film
Unica.ro
Imagine rară cu Helmut Duckadam și Alexandra în ziua nunții. Între ei era o diferență de vârstă de 20 de ani, iar povestea lor de dragoste este demnă de scenariul unui film
Vești proaste înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu carnea de porc
Financiarul.ro
Vești proaste înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu carnea de porc
Valeriu Turcan, analist politic: "Dacă mai ţinea la ultima urmă de credibilitate, CCR nu avea altă soluţie"
Observatornews.ro
Valeriu Turcan, analist politic: "Dacă mai ţinea la ultima urmă de credibilitate, CCR nu avea altă soluţie"
Horoscop 3 decembrie 2024. Balanțele se trezesc implicate în multe dintre problemele celor din familie mai mult decât s-ar fi așteptat
HOROSCOP
Horoscop 3 decembrie 2024. Balanțele se trezesc implicate în multe dintre problemele celor din familie mai mult decât s-ar fi așteptat

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI