Mergi direct la conținut »
Tulburări de alimentație: mâncatul excesiv și simptomele lui. Actrița din „Profu’”care a apelat la terapie pentru a scăpa de probleme
Sănătate și Fitness Libertatea > Lifestyle > Sănătate și Fitness > Tulburări de alimentație: mâncatul excesiv și simptomele lui. Actrița din „Profu’”care a apelat la terapie pentru a scăpa de probleme

Tulburări de alimentație: mâncatul excesiv și simptomele lui. Actrița din „Profu’”care a apelat la terapie pentru a scăpa de probleme

De cele mai multe ori, când ceva nu merge bine într-una din ariile vieţii, încercăm să redobândim echilibrul afectiv cu ajutorul mâncării, chiar şi atunci când nu apare senzaţia de foame.

De Livia Lixandru,

Aşadar, mâncarea poate deveni aliatul nostru, însă acest lucru  ar putea constitui un pericol.

Mâncatul compulsiv poate determina şi apariţia episoadelor de insomnie sau poate sta la baza dezvoltării stărilor de depresie, axietate şi apariţia gândurilor suicidale.

De asemenea, odată cu trecerea timpului, aceasta tulburare conduce la obezitate, care la rândul său poate degenera în alte probleme grave precum diabet, hipertensiune şi boli de inimă.

Persoanele care suferă de aceste tulburări de alimentație mănâncă frecvent cantități impresionante de alimente, câteodată până la 15.000 de calorii la o singură masă.

Cauzele mâncatului în exces

Cauzele variaza de la individ la individ, iar în unele situații pot să rămâna necunoscute, potrivit doc.ro. Tulburările de alimentatie care constau în mâncat excesiv sunt impredictibile și pot afecta pe oricine. Următorii factori indică un risc ridicat:

● genul feminin 
● vârsta adolescenței 
● istoric medical de tulburari de alimentatie în familie 
● istoric cu depresie, abuz de alcool sau droguri sau comportament impulsiv 
● istoric cu diete frecvente și extreme.

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața
Recomandări

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața

Simptomele mâncatului în exces 

● mănânci cantități mari de alimente chiar și atunci când nu ai poftă de mâncare 
● mănânci în grabă 
● te simți rău după masă 
● mănaâci singur 
● ai sentimente de depresie si lipsa de autocontrol 
● îți e rușine să mănânci de față cu alții 
● tii diete frecvent fara o scadere în greutate pe termen lung.

Tratamente

● Înconjoara-te de oameni cu constitutii variate.
● Evita imaginile care te fac să te simți rușinat sau nesigur în legătura cu propriul corp. 
● Vorbeste cu prietenii apropiați, familia sau medicul despre ceea ce te îngrijoreaza.

Poți apela la terapie

– Terapia – de cele mai multe ori prin discuție – este un tratament pentru tulburarile psihice precum mâncatul compulsiv. Sesiunile de terapie pot fi față în față, în grup sau într-un cadru familial.  
– Medicamentația – în unele cazuri, medicul îți poate prescrie medicamente pentru depresie sau anxietate, care uneori declanseaza mâncatul în exces.  

Adriana Oprea, analiză devastatoare: Ceilalţi viermi din cazul Caracal
Recomandări

Adriana Oprea, analiză devastatoare: Ceilalţi viermi din cazul Caracal

Actrița Andreea Perju a vorbit pentru prima dată despre problema ei

Actrița Andreea Perju a reușit să elimine din viața ei câteva dintre elemente specifice acestui nebun stil de viață modern. Mama a două fetițe, actriță și femeie de afaceri, Andreea Perju era până mai ieri una dintre „victimele” stilului de viață nesănătos tocmai din cauza programului haotic pe care îl are.

Mâncat prost și la ore deloc prietenoase, depozite de grăsime repartizate inestetic, hidratare nerecorespunzătoare.

„Îmi încep dimineața cu o ședință de masaj cu bambus. Recunosc că aceasta terapie m-a ajutat să renunț la mâncatul excesiv compulsiv la ore târzii. Am reușit să dau jos cele 3 kilograme care îmi dădeau bătăi de cap de câteva luni și am reușit să scap de depozitele de grăsime localizate deasupra genunchilor.

Un român accidentat pe un șantier din Germania primește o pensie de 640 RON, după ce o bucată de beton de două tone i-a strivit picioarele
Recomandări

Un român accidentat pe un șantier din Germania primește o pensie de 640 RON, după ce o bucată de beton de două tone i-a strivit picioarele

Sunt fericită că pielea mea și-a recăpătat aspectul sănătos. De asemenea, am învățat să mă hidratez corect și, mai mult decât atât, am învățat cât de importanță este hidratarea”, a declarat Andreea Perju pentru Libertatea.

Cine este Andreea Perju

Andreea Perju s-a lansat ca și componentă în trupa de balet a emisiunii „Surprize, surprize”, prezentată de Andreea Marin. Mai târziu, a fost asistentă în cadrul emisiunii „Duminica în familie”, prezentată de Mihaela Rădulescu.

A fost dansatoare în trupele Valahia și Candy, pentru ca mai apoi să-și continue cariera artistică din postura de actriță. Andreea Perju a jucat în telenovela românească „Fetele marinarului”, iar acum o poți urmări în serialul „Profu”, difuzat de Pro TV.

Close
Închide
  Close