MENIU CAUTĂ

Academia lui Nick Bollettieri se fălește cu românul Filip Jianu. Este al 5-lea junior al lumii

Distribuie

IMG Academy, academia de tenis deținută de reputatul antrenor american Nick Bolletteri, 87 de ani, locul unde au învățat tenis campioni precum Maria Sharapova, surorile Williams, Andrei Agassi, Petr Korda, Kei Nishikori și Horia Tecău, a publicat pe site-ul său topul celor mai buni juniori din lume.

Între primii 5 cei mai valoroși juniori ai lumii, cu o zestre de 1.395 de puncte, se situează românul Filip Cristian Jianu, semifinalist la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului.

Academia lui Bollettieri are doi dintre primi cinci cei mai bine clasați juniori din lume. În afara lui Jianu, a cărui poveste v-a fost prezentată de Libertatea, IMG Academy se mândrește și cu bulgarul Adrian Andreev, clasat pe locul 3.

Fără cazare în campus, după 18 ani

Filip Jianu, fără antrenor în acest moment, se află în ultimul an de juniorat. Pe 18 septembrie 2019, tânărul bucureștean va împlini vârsta majoratului și va fi nevoit să elibereze camera pe care o ocupă acum în campusul de la Bradenton (Florida), sediul academiei.

”Contractul lui Filip cu academia prevede că în campus pot locui doar sportivii juniori. După ce împlinesc 18 ani, trebuie să se mute în afara academiei, dar beneficiază în continuare de toate facilitățile: terenuri, recuperare, dar nu și de cazare”, precizează Andrea Jianu, mama speranței României.

Sportivii legitimați IMG Academy, printre care și Jianu, se află momentan într-un cantonament în Turcia, sub îndrumarea unui antrenor de-al academiei. La academia lui Bollettieri, în trecut, Horia Tecău a beneficiat de o bursă întinsă pe durata a patru ani.

Comentarii