Mergi direct la conținut »
Aleksander Ceferin, președintele UEFA, despre Campionatul Mondial de fotbal Rusia 2018: ”Fotbalul este organizat diferit în Europa”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Aleksander Ceferin, președintele UEFA, despre Campionatul Mondial de fotbal Rusia 2018: ”Fotbalul este organizat diferit în Europa”

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, despre Campionatul Mondial de fotbal Rusia 2018: ”Fotbalul este organizat diferit în Europa”

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, despre Campionatul Mondial de fotbal Rusia 2018: ”Fotbalul este organizat diferit în Europa”.

De Ciprian Iana,

Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Aleksander Ceferin, nu este surprins de faptul că toate cele patru echipe calificate în semifinalele Cupei Mondiale 2018 din Rusia provin de pe bătrânul continent, informează agenţia DPA.

„Nu sunt surprins, deoarece fotbalul este organizat diferit în Europa. Există mai multă infrastructură, mai mult staff tehnic. Noi lucrăm într-un mod total diferit şi această diferenţă va creşte tot mai mult în fiecare an”, a declarat Ceferin în cursul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o luni, la Riga, capitala Letoniei.

Ultima ţară din afara Europei care a cucerit titlul de campioană a lumii a fost Brazilia, în 2002. De atunci, coroana mondială a revenit, pe rând, Italiei (2006), Spaniei (2010) şi Germaniei (2014), iar anul acesta, titlul va fi atribuit uneia dintre cele patru selecţionate europene din careul de aşi: Belgia, Franţa, Anglia sau Croaţia, notează Agerpres.

Aleksander Ceferin: ”Acum sunt relaxat”

„Faptul că zece dintre cele 13 calificate pentru turul al doilea al Cupei Mondiale şi şase dintre cele opt calificate în sferturile de finală sunt europene nu mă surprinde. Acum sunt foarte relaxat, pentru că una dintre echipele noastre va câştiga finala”, a mai spus preşedintele UEFA.

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

Ceferin a evidenţiat, totodată, „marile individualităţi” ale naţionalei Belgiei şi Croaţiei şi a subliniat că Franţa are „o fantastică echipă modernă”, în timp ce „Anglia este bună aşa cum nu a mai fost de zeci de ani”.

Preşedintele UEFA a estimat ca „foarte bun” modul în care a fost organizată Cupa Mondială de către Rusia, afirmând că nu au fost constatate „probleme majore”.

De asemenea, el a precizat că sistemul de arbitraj video (VAR), utilizat în premieră la un turneu final mondial, a avut „plusuri şi minusuri”, însă „nu mai există cale de întoarcere”, urmând să fie „integrat şi în competiţiile europene, într-o manieră sau alta”.


EXCLUSIV/ Borcea a vândut pentru Protecția Copilului mai mult gaz decât consumă un spital!

Close
Închide
  Close