Mergi direct la conținut »
Țara din UE în care campionatul de fotbal a fost suspendat, din cauza grevei arbitrilor
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Țara din UE în care campionatul de fotbal a fost suspendat, din cauza grevei arbitrilor

Țara din UE în care campionatul de fotbal a fost suspendat, din cauza grevei arbitrilor

Meciurile din campionatul de fotbal al Greciei, programate în acest weekend, au fost amânate după ce arbitrii au intrat în grevă în semn de solidaritate faţă de un coleg care a fost agresat în faţa locuinţei sale. Astfel, partidele din 22 şi 23 decembrie nu se vor juca, fără a fi stabilită data la care ele se vor desfăşura.

Miercuri, 19 decembrie, mai multe persoane mascate l-au atacat şi l-au bătut pe arbitrul Thanassis Tzilos în faţa locuinţei sale din Larissa. El a fost internat în spital cu răni la cap şi la picioare, dar astăzi a fost externat. Atacatorii nu au fost identificaţi și nici nu se cunoaște motivul acestei agresiuni.

Ultima oară, Tzilos a arbitrat meciul dintre Xanthi și Olympiakos Pireu (scor final, 1-1), disputat în această lună.

Arbitrul Thanassis Tzilos

Arbitrul Thanassis Tzilos

Două din cele mai mari cluburi elene, Olympiakos şi Panathinaikos, au condamnat agresarea lui Tzilos. „Fotbalul grec a ajuns foarte jos”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Olympiakos, citat de BBC. Un reprezentant al lui Panathinaikos a afirmat: „Mafia din fotbalul grec trăieşte şi conduce.”

Potrivit presei elene, începând cu 2009 s-au înregistrat 27 de agresiuni împotriva arbitrilor. În luna martie, Superliga Greciei a fost suspendată din cauza numeroaselor incidente, inclusiv pătrunderea pe terenul de joc a preşedintelui lui PAOK Salonic, Ivan Savvidis, cu un pistol la centură, pentru a contesta o decizie a arbitrilor. Ulterior, proprietarul clubului PAOK Salonic și-a cerut scuze, după incidentele de la meciul cu AEK Atena.

PAOK, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, este în acest moment lider autoritar, cu 38 de puncte după 14 etape, la 8 puncte de a doua clasată, Olympiakos.

Locul în care a fost bătut arbitrul Thanassis Tzilos

Locul în care a fost bătut arbitrul Thanassis Tzilos

FOTO – onlarissa.gr


Citește și… I-a refuzat prima cerere în căsătorie! Andreea Berecleanu, dezvăluire despre Constantin Stan, soțul ei, în revista VIVA!


 

Close
Închide
  Close