MENIU CAUTĂ

Cătălin Drăguceanu, căpitanul echipei de rugby a României în anii ’90, a întâlnit creaturi fantastice la Marea Barieră de Corali

Distribuie

Fostul rugbist spune că a trăit o experienţă unică în timpul excursiei sale la Marea Coralilor, aflată în apropierea statului Queensland, în nord-estul Australiei. ”În prima zi, am văzut Green Island, unde eu şi copiii ne-am bălăcit şi am făcut snorkeling (n.r. – scufundare cu tub de respirat). Apoi am mai mers o oră, cu catamaranul, până pe o platformă special amenajată lângă Marea Barieră de Corali. Acolo, pentru a vedea mulţimea de peşti multicolori şi plante, eu am folosit un taxi-scuter subacvatic”, ne-a mărturisit fostul stelist.

Este antrenor de juniori în Australia

Cum s-a mutat cu familia într-o ţară care are două titluri mondiale la rugby (1991, 1999), Drăguceanu a rămas fidel acestui sport, în timp ce soţia lui, Cristina, fostă voleibalistă la Calculatorul Bucureşti, este profesoară de ştiinţe la Liceul Park Ridge.
”Prima dragoste nu se uită! Antrenez două echipe de rugby de juniori, de sub 15 şi 17 ani. Anul acesta, am primit Cupa Preşedinţilor pentru efortul depus de a pregăti două formaţii. Nu am reuşit încă să iau un titlu, dar eu zic că se va întâmpla curând”, ne-a mărturisit antrenorul. La acelaşi club unde activează, Wests Bulldogs, joacă touch rugby (n.r. – rugby non-contact) şi fiul său, Alex, care are 5 ani, în timp ce fiica sa, Angela (8 ani), practică netballul, sport asemănător cu baschetul.
”Mă antrenez cu Alex în curtea casei. Mă îmbrac întotdeauna în negru, All Blacks, şi îi spun că trebuie să vadă negru în faţa ochilor! Înţelegi aluzia”, mi-a spus cel care a ţinut întotdeauna cu Australia, una dintre marile rivale ale Noii Zeelande.

Comentarii