Mergi direct la conținut »
Înghesuit de DNA! Chivorchian, secretarul general FRF, s-a autosuspendat din funcție! ^Are averea pusă sub sechestru: 8 imobile au lacătul pe ele!
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Înghesuit de DNA! Chivorchian, secretarul general FRF, s-a autosuspendat din funcție! ^Are averea pusă sub sechestru: 8 imobile au lacătul pe ele!

Înghesuit de DNA! Chivorchian, secretarul general FRF, s-a autosuspendat din funcție! ^Are averea pusă sub sechestru: 8 imobile au lacătul pe ele!

ACTUALIZARE. FRF a publicat, pe site-ul oficial, un comunicat în care anunță că Răzvan Burleanu a aprobat solicitarea de autosuspedare din funcție făcută de către secretarul general Gheorghe Chivorchian. Această solicitare va fi prezentată în ședința Comitetului Executiv de luni, 6 iulie 2015. AICI, comunicatul integral.

”Am considerat necesar și firesc să întrerup exercitarea atribuțiilor mele de Secretar General până la finalizarea procedurilor inițiate de instituțiile statului și care mă implică, până la clarificarea deplină a situației. Federația Română de Fotbal și-a asumat un nou parcurs, ghidat de profesionalism și transparență, valori pe care le susțin, astfel că, în urma unei discuții cu președintele Răzvan Burleanu, am decis să îmi prezint solicitarea de suspendare a atribuțiilor în fața Comitetului Executiv al FRF, în ședința din 6 iulie 2015. Voi oferi toate informațiile necesare și sunt la dispoziția autorităților pentru lămurirea acestei spețe care nu are de ce să implice Federația Română de Fotbal”, a declarat Gheorghe Chivorchian, pentru frf.ro.
 
Răzvan Burleanu a adăugat: ”Apreciez foarte mult poziția domnului Gheorghe Chivorchian și modul în care a hotărât să gestioneze acest moment. Sunt încredințat că este cea mai bună decizie. Câtă vreme se află în derulare aceste proceduri ale instituțiilor, unele care vizează o perioadă de timp anterioară exercitării funcției de secretar general de către domnul Chivorchian, vom urmări îndeaproape evoluția acestora”.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Procurorii DNA Timișoara au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului până la concurența sumei de 9.950.000 lei asupra unor bunuri ale lui Gheorghe Chivorchian, secretar general al Federației Române de Fotbal (FRF), au declarat pentru agerpres.ro surse judiciare.

El a fost citat la DNA Timișoara pentru a i se comunica impunerea sechestrului.

Potrivit surselor, s-a pus sechestru pe 8 imobile.

Prejudiciul cauzat prin activitatea desfășurată de acesta este în cuantum de 9.950.000 lei, aspect stabilit în baza raportului de constatare întocmit în cauză de specialistul din DNA.

În 27 iunie, DNA a informat că procurorii Procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Gheorghe Chivorchian, director executiv al unui club de fotbal la data faptelor, în prezent secretar general al Federației Române de Fotbal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„
Recomandări

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„

 

DNA a precizat că, în cursul anului 2008, angajați din cadrul Consiliului Județean Timiș, cu știință, au întreprins demersurile necesare, pentru alocare unor sume de bani în vederea susținerii echipei de fotbal ce aparținea S.C. Politehnica 1921 Știința Timișoara & Invest S.A.

„Concret, aceștia au avizat, cu încălcarea dispozițiilor legale, o hotărâre a Consiliului Județean Timiș și au semnat un protocol de colaborare pentru realizarea unui proiect de ridicare a nivelului performanței sportive și asigurarea condițiilor de accedere și participare a echipei la competițiile de club UEFA. În baza acestor documente, cu încălcarea dispozițiilor legale, au fost acordate societății comerciale mai sus menționate, care la acel moment înregistra restanțe la plata obligațiilor către bugetul de stat și către finanțatorul Consiliul Județean Timiș, mai multe sume de bani totalizând peste 1.000.000 euro, sumă ce constituie prejudiciu adus bugetului Consiliului Județean Timiș”, susțin procurorii.

Corespondență din Milano. Reporterul Libertatea a ajuns în zona afectată de coronavirus în Italia
Recomandări

Corespondență din Milano. Reporterul Libertatea a ajuns în zona afectată de coronavirus în Italia

 

Anchetatorii au reținut că, după aprobarea finanțării, în scopul întocmirii și efectuării înregistrărilor financiar contabile de către angajații CJ Timiș a sumelor de bani virate către firma respectivă, Chivorchian, pentru a sprijini activitatea infracțională a angajaților respectivi, a prezentat și depus documente false din care rezulta că sumele de bani acordate au fost utilizate pentru achitarea drepturilor de natură salarială sau asimilată veniturilor către jucătorii de fotbal legitimați la clubul de fotbal respectiv.

„În realitate acești bani au fost utilizați de către firma respectivă în alte scopuri, respectiv pentru plata datoriilor și penalităților anterioare aferente acestor datorii rezultate din contractele de închiriere și întreținere a stadionului ‘Dan Păltinișanu’ aflat în proprietatea Consiliului Județean Timiș și închiriat echipei de fotbal, precum și pentru plata datoriilor fiscale stabilite în sarcina clubului de fotbal rezultate din executări silite efectuate de organele fiscale ale Ministerului Finanțelor Publice, etc”, au mai constatat procurorii.

Deocamdată, FRF nu a luat nici o poziție. În alte țări civilizate, probabil că acuzatul măcar se autosuspenda.

Săptămâna trecută, federația postase un anunt pe site-ul oficial, în care se menționa, printre altele, că faptele de care e acuzat secretarul general au fost comise înainte să preia mandatul și că FRF va monitoriza ancheta!

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close