Mergi direct la conținut »
Ce spune FRF despre naturalizarea lui Virgiliu Postolachi, moldoveanul de la PSG: ”El şi-a manifestat dorinţa de a juca pentru România”. Moldovenii reacționează: ”Nu poate juca la voi”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Ce spune FRF despre naturalizarea lui Virgiliu Postolachi, moldoveanul de la PSG: ”El şi-a manifestat dorinţa de a juca pentru România”. Moldovenii reacționează: ”Nu poate juca la voi”

Ce spune FRF despre naturalizarea lui Virgiliu Postolachi, moldoveanul de la PSG: ”El şi-a manifestat dorinţa de a juca pentru România”. Moldovenii reacționează: ”Nu poate juca la voi”

Ce spune FRF despre naturalizarea lui Virgiliu Postolachi, moldoveanul de la PSG. Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiţă, a declarat, marţi, că demersurile pentru obținerea cetăţeniei române pentru atacantul Virgiliu Postolachi sunt avansate.

ACTUALIZARE. Site-ul publika.md scrie că reprezentanții Federaţiei Moldovenești de Fotbal continuă negocierile pentru a-l convinge pe atacant să aleagă reprezentativa Republicii Moldova

„FMF este într-un contact permanent cu reprezentanţii lui. Este vorba despre părinţi. Suntem la o etapă de discuţii avansate pentru ca Virgiliu să reprezinte Republica Moldova în viitorul apropiat. Există şi alte oportunităţi pentru el. Una din ele a fost anunţată de părinţii. Are dorinţa de a juca la naţionala Franţei. Am convenit cu părinţii lui Virgiliu că revenim la discuţii în luna august în vederea participării fotbalistului în Liga Naţiunilor”, a declarat Dragoș Hâncu, vicepreşedinte FMF.

„El are perspectivă foarte mare. Demult nu am avut aşa un atacant. Acum echipa naţională, ne mai vorbind de cluburile din ţară noastră, dar şi din întreaga lume, au nevoie de atacanţi. Noi am vrea să avem aşa un atacant în echipa naţională. Noi lucrăm în această direcţie, însă până la urmă decizia o vor lua părinţii cu băiatul”, a menționat Pavel Ciobanu, preşedinte FMF.

Oficialii forului fotbalistic moldovenesc sunt de părere că Postolachi nu va putea evolua în tricoul naţionalei României.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

„Noi ne-am uitat în regulamente şi nu are nici o şansă. Ca să joace pentru naţionala României trebuie ca unul din părinţi sau bunei să fie născut în România. A doua condiţie este ca să fi trăit 5 ani pe teritoriul României. Aşa ceva nu este. În Franţa deja e mai mult de 5 ani de zile. Deci, acum sunt două opţiuni pentru el, să vedem pe care o să o aleagă. Este vorba despre echipa naţională a Franţei şi cea a Republicii Moldova”, a declarat Pavel Ciobanu, preşedinte FMF.

ACTUALIZARE. Între București și Chișinău se dă o luptă pe plan juridic pentru Virgiuliu Postolachi. Moldovenii susțin că ar fi vorba de naturalizare, adică de dobândire a cetățeniei române, în  timp ce FRF marșează pe faptul că fotbalistul de 19 ani se încadrează la redobândirea cetățeniei române, deoarece ”Bunicii lui au fost certăţeni români şi îndeplineşte din punct de vedere juridic, legal, toate cerinţele pentru a obţine cetăţenia română”.

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit
Recomandări

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit

 

Practic, FRF încearcă să-l înregimenteze pe Postolachi sub tricolor prin aceeași metoda folosită în 2009 în cazul lui Maximilian Nicu, care a jucat pentru România imediat după ce ministrul Justiției a semnat actele de redobândire a cetățeniei române. Părinţii lui Maximilian Nicu au fost cetăţeni români, iar în 1977 au plecat în Germania şi au pierdut cetăţenia română. Max Nicu a bifat doar trei selecții la naționala României.

Procedura de redobândire a cetăţeniei române art. 11

Cetăţenia română poate fi redobândită sau se poate acorda persoanelor care au fost cetăţeni români şi care a pierdut-o din motive neimputabile lor sau cărora această cetăţenie le-a fost ridicată fără voia lor, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute de art. 8 lit. b), c) şi e) din Legea cetățeniei române. Această prevedere legală se aplică și în cazul descendenților foștilor cetățenie români până la gradul III.

TOLO: ”Nu-ți pasă că pierim?!” Cum s-au întâlnit băiatul de pe cal, din Iași, și bătrânul fără un plămân, din Piața San Pietro
Recomandări

TOLO: ”Nu-ți pasă că pierim?!” Cum s-au întâlnit băiatul de pe cal, din Iași, și bătrânul fără un plămân, din Piața San Pietro

 

ACTUALIZARE. ”Postolachi nu poate evolua pentru România. În cazul lui, e vorba de dobândirea cetățeniei, nu de redobândire! Iar Regulamentul FIFA prevede ca fotbalistii naturalizați trebuie să joace minimum 5 ani pe teritoriul țării care i-a oferit cetățenia. Și noi l-am naturalizat pe Henrique Luvanor, care era căsătorit cu o moldoveancă, dar acea prevedere nu ne-a permis să-l folosim”, susțin conducătorii federației de la Chișinău.


„Pe Virgiliu Postolachi îl monitorizăm din luna septembrie a anului trecut. Geolgău l-a tot urmărit la echipa a doua a PSG, ştim de el de mult timp. Problema este cu obţinerea cetăţeniei, noi încercăm să facem tot ce ţine de noi să-i obţinem cetăţenia română acestui băiat. Sunt implicaţi de multă vreme toţi factorii care se pricep la treaba asta şi sperăm ca toamna asta să reuşim să punem la punct toate lucrurile. El şi-a manifestat dorinţa de a juca pentru România şi acesta este cel mai bun lucru. Bunicii lui au fost certăţeni români şi îndeplineşte din punct de vedere juridic, legal, toate cerinţele pentru a obţine cetăţenia română”, a declarat Stoichiţă, la Pro X.

Postolachi, în vârstă de 18 ani, are naţionalitate moldoveană şi franceză. El a marcat, luni, golul prin care formaţia Paris Saint-Germain a învins, cu scorul de 3-2, echipa Atletico Madrid, într-un amical din cadrul International Champions Cup, disputat la Kallang.

Virgiliu Postolachi poate reprezenta o soluție imediată pentru selecționerul Cosmin Contra, care s-a plâns de randamentul atacanților în ultimele partide disputate de naționala României.

Primele contacte dintre Postolachi și oficialii FRF au avut loc cu mai multe luni în urmă.


Citește și: INTERVIU EXCLUSIV | Directorul podgoriilor care au produs vinul ”Briliantului” dezvăluie: Mutu și Mourinho s-au certat de la droguri, s-au împăcat de la băutură!

Close
Închide
  Close