MENIU CAUTĂ

Claudiu Niculescu a deschis tabăra de fotbal Juventus Torino pe Arena Națională

Distribuie

Imnul Juventus a răsunat pe Arena Națională. Echipa lui Cristiano Ronaldo va deschide la vară o Academie de fotbal în România, iar ieri a fost dat startul unei tabere de iarnă, în care sunt pregătiți viitori fotbaliști după principiile și în stilul campionilor adevărați.

90 de copii au îmbrăcat tricoul campioanei Italiei sperând că, într-o zi, vor călca pe urmele marilor stele mondiale. La eveniment a fost prezent și Claudiu Niculescu, care a vorbit în deschidere despre performanțele fotbalului italian.

Copiii îmbrăcați în echipament bianconero, însoțiți de antrenorii italieni trimiși de clubul Juventus Torino ca să-i pregătească pentru fotbalul mare, au ieșit de la vestiare în aplauzele spectatorilor de la tribuna VIP, în timp ce imnul Juventus Torino se auzea din boxele Arenei Naționale.

Împărțiți pe grupe care poartă nume ale vedetelor Juventus, precum „Dybala”, „Ronaldo”, „Mandzukic”, „Chiellini” etc., copiii au fost conduși pe gazon de antrenorii italieni Lorenzo Grossi (Head Coach), Stefano Saviotti și Pier Filippo Zanichelli.

Apoi a fost instalat simbolic, la mijlocul terenului, drapelul Juventus. După care Alessio Pellegrini, unul dintre copiii din tabără, a rostit jurământul bianconero (în limba italiană) urmat de David Niculescu (în limba română): „Cu demnitate și implicare, promit să respect tricoul pe care îl port și să îi onorez lunga istorie. Succesele mele se bazează pe valorile lui: demnitate, corectitudine, solidaritate, respect, iubire pentru fotbal. Voi respecta în fiecare clipă aceste principii. Voi ști să îmi controlez acțiunile, bucurându-mă împreună cu colegii mei, făcând ca această aventură să fie o experiență extraordinară”.

Au urmat celebra coregrafie pe melodia Thunderstruck a trupei AC/DC, când cei 90 de copii din tabăra de fotbal JTC România – ediția Winter 2019 au făcut driblinguri în interiorul cercului de la centru terenului, apoi, la un semnal, au luat mingile în mâini și le-au aruncat în sus, cât mai sus, către cubul de deasupra Arenei Naționale.

Această școală de fotbal se bazează pe metodele de antrenament din fotbalul italian, pe care le cunosc foarte bine. Totul este curat, serios, profesionist și sunt foarte mulțumit că fiul meu, David, urmează acest stagiu de pregătire, care îi va prinde bine în carieră”, a declarat cunoscutul fotbalist și antrenor Claudiu Niculescu, ambasadorul Juventus Academy București.

La rândul lui, Luigino Pellegrini, omul care a adus în România programele de pregătire Juventus Torino, s-a declarat încântat de evoluția lucrurilor.

Suntem hotărâți să ducem mai departe ceea ce am început anul trecut, cu tabăra de vară, și să facem construcția serioasă pe care ne-am propus-o. La vară vom deschide la București o Academie de fotbal Juventus, pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, iar în câțiva ani unii dintre acești copii ne vor face să fim mândri, atunci când vor juca sub culorile României”, a spus fostul agent al lui Roberto Baggio.

Copiii din tabăra de fotbal Juventus Training Camp România – ediția Winter 2019 au șansa de a participa la Campionatul Mondial de Fotbal al Academiilor Juventus, care va avea loc în Italia, în perioada 11-15 iunie 2019. România va merge la Juventus Academy World Cup cu două echipe, alcătuite din jucători din generațiile 2006/2007 și 2008/2009.

Programul taberei de fotbal JTCR – ediția Winter 2019 include 20 de ore de antrenamente și pregătire tehnică după modelul folosit de Juventus la toate categoriile de jucători, cursuri de limba italiană cu specific sportiv, activități de recreere și socializare și training media, astfel încât copiii să știe cum să facă o declarație de presă. Antrenamentele au loc la Baza sportivă din Complex Agronomie București. Fiecare copil a primit echipament sportiv original Juventus Torino (tricou alb-negru, șort negru, șosete negre, o geantă Juventus, geacă de exterior).

 

 

VIDEO / Luigino Pellegrini, fostul impresar al lui Roberto Baggio, la interviurile Libertatea Live

Comentarii