ACTUALIZARE 26 februarie 2018, ora 14.08. Câteva constatări în urma lansării candidaturii lui Ionuț Lupescu.

Ionuț Lupescu se va baza tot pe oamenii vechi, cu care a lucrat și-n precedentul mandat, în frunte cu firma SEG, căreia i-a externalizat marketingul FRF. Prietenul Cristi „Kiki” Iancu a fost și el la conferință.

Ionuț Lupescu a avut alături toată Generația de Aur, mai puțin Dorinel Munteanu și Tibor Selymes, oameni care au cochetat cu actuala administrație a FRF.

Ionuț Lupescu a stat mult timp cu mâna în buzunar când a vorbit și, când i se adresau întrebări, nu ezita să-și consulte telefonul.

Anghel Iordănescu, antrenorul Generației de Aur, n-a fost invitat, fiind considerat „trădător”, după ce s-a dat cu tabăra lui Burleanu. În schimb, în discursul său, Lupescu n-a uitat să-l menționeze pe Adi Mutu, alt personaj care a trecut cu arme și bagaje în tabăra lui Burleanu.

ACTUALIZARE 26 februarie 2018, ora 14.00: Ionuț Lupescu oferă alte declarații, la Digi Sport.

„Toate ideile bune vor fi scrise în acest manifest. Am făcut o invitație către toți (n.r. – inclusiv către foștii colegi Dorinel Munteanu, Tibor Selymes, singurii din Generația de Aur care n-au venit la conferința lui de lansare). Nu neapărat funcția de președinte mă interesează, e foarte important ca să convingem oamenii din politic să facem o strategie pentru următorii 10 ani ca sportul să devină o prioritate”.

ACTUALIZARE 26 februarie, ora 13.34: Ionuț Lupescu și-a încheiat discursul, urmează întrebările. Vorbește Mircea Sandu: „Îți doresc succes și ție, lumea fotbalului să aibă încredere în voi!”.

Ionuț Lupescu, despre planul lui Hagi: „Aș fi cel mai mare prost să nu implementez acest plan. El, nu numai că l-a scris, l-a pus și în practică, și a avut succes. El a făcut-o în acești opt ani!”

Ionuț Lupescu, despre Gică Popescu:

„Dacă lucrurile ar fi mers bine, nu ar fi fost aici. Dacă Gică Popescu ar fi fost ales acum 4 ani, lucrurile ar fi mers mult mai bine și nu aș mai fi candidat”.

Ionuț Lupescu, despre ezitările dinainte de anunțarea candidaturii și despre lipsa din discursul său a oricărei referiri la Daniel Prodan. „Am vorbit cu familia lui Didi, îmi pare rău că n-a venit aici. E important să se știe că Didi a fost un mare sufletist. A pus prea multă pasiune și poate că de aceea nu e azi alături de noi. Sunt sigur că azi ar fi fost alături de noi, ar fi pus umărul. N-am ezitat. Eu am mai făcut o greșeală, când m-am întors de la Bursaspor la Dinamo. Mi-am jurat că nu mai fac un pas înapoi”.

Ionuț Lupescu, despre primul pas pe care-l va face: „Primul lucru pe care-l voi face va fi un audit. Actualul președinte l-a promis, dar nu l-a făcut”.

Ionuț Lupescu, despre dezastrul din fotbalul românesc: „Când am venit în 2005, împreună cu Mircea Sandu, am încercat să facem lucrurile după modelul UEFA. Victor Pițurcă a reușit să califice echipa la Euro 2008 dintr-o grupă foarte grea. Bugetul l-am adus pe plus, era pe minus. Steaua și Rapid jucau sferturile de UEFA. Fotbalul era mult mai bine. Cum era fotbalul în 2000? Era Contra tânăr, Chivu, Mutu. Ce m-a împiedicat să pun în aplicare? Aceasta e viziunea mea. Atunci eram director general, dacă mi-am făcut lucrurile”.

Ionuț Lupescu, despre integritate: „Faptul că am făcut publicitate unei case de pariuri nu-i o problemă. Și Ilie Dumitrescu, și Dan Petrescu au făcut asta. Integritatea este un lucru. Toleranță zero. Ați văzut și ultimul caz, cu Skenderbeu. Toți care suntem aici suntem de acord, toleranță zero. Aici e important sprijinul autorităților”.

Ionuț Lupescu, despre cum va discuta cu votanții. „La Galați am întâlnit un tânăr care avea o echipă feminină de fotbal. Când i-am explicat ce am făcut eu pentru fotbalul feminin, a venit și mi-a strâns mâna.”

Ionuț Lupescu, despre UEFA și viziunea de la Nyon asupra FRF: „Toți știu că România este o țară unde fotbalul este pe primul plan. Eu vin din Elveția, unde hocheiul e pe primul plan, sau schiul. UEFA are o relație bună cu totate cele 55 de Federații. Rolul UEFA e acela de a ajuta fotbalul. Sunt multe proiecte care se fac împreună. UEFA se întreabă însă de ce, din punct de vedere fotbalistic, nu merg lucrurile. Toți ne întrebau unde este fotbalul românesc, că am avut superstaruri. România a fost model pentru câteva națiuni”.

Ionuț Lupescu, despre minciunile actualei conduceri a FRF și despre implicarea politicului: „Să fim serioși. Avem maximum 1.500 de fete care joacă. De unde 52.000? unde sunt, că nimeni nu le vede! Politicul nu trebuie să-l îndepărtăm, fiindcă nu numai Gigi Becali și Ionuț Negoiță sunt investitori, ci și  Primăria din Chiajna, Primăria din Turnu Severin”.

ACTUALIZARE 26 februarie, ora 13.22. Ionuț Lupescu: „Faptul că văd atâția oameni lângă mine îmi dă convingerea că am luat o decizie corectă. N-a fost ușor să decid, dar am fost convins de voi, de foștii colegi și de mulți oameni de fotbal. Am avut privilegiul la UEFA să văd aspectul general al fotbalului european. O dată trebuie să ieși din zona de confort.

Am avut prilejul la UEFA să văd aspectul general al fotbalului european. Și mi-am dat seama că decalajul va fi și mai mare dacă nu facem ceva acum. Am făcut acest proiect, eu îi zic manifest. Am decis ce vreau să fac în viitorii ani. Nu pot să fac singur, ci cu voi, gașca aceasta, care sunteți acum aici, alături de mine.

Trebuie să aducem oamenii din nou pe stadioane, să atragem sponsori. Fiecare compartiment să fie alături de fotbalul românesc. Azi vreau să vorbesc puțin, pentru că după aceea veți analiza. Am invitat oameni cu care am jucat, cu care am lucrat în administrație. Nu întotdeauna am avut aceleași viziuni, dar asta nu înseamnă că nu iubim fotbalul.

Trebuie să avem discuții, aceste lucruri au lipsit în ultimii ani. M-a deranjat când colegii mei au fost denigrați, ei sunt istoria fotbalului românesc. Vreau ca fotbalul să fie pe primul loc, vreau să vă prezint o nouă viziune. Am învățat și eu, cât timp am fost la federație, și la UEFA 6 ani.

Vreau reorganizarea activității pe două planuri, în plan sportiv, și administrativ. Dar și construirea unei organizații transparente. Poate ne calificăm la Euro 2020, poate nu. Nu asta e problema fotbalului românesc. Ci tot ceea ce se va întâmpla pe un termen mai lung, 8-10 ani.

Eu cred că trebuie să facem un plan național pemtru fotbal, să facem infrastructură, să facem legislație coerentă, fiscalitate bună pentru dezvoltare. Ceea ce vreau să creez, să fac un comitet strategic pentru fotbalul românesc. Vreau să aduc toți foștii selecționeri, să dezbatem ADN-ul fotbalului românesc.

În anii 70, se vorbea de posesie. Acum nu mai avem nimic. Ce facem în viitorii 6-8 ani, cum ne creștem jucătorii? Acest Comitet Strategic va face parte din Comitetul Executiv. Sunt greu de implementat, dar altfel nu vom face nimic. Vreau o centralizare corectă a datelor.

Datele pe care le furnizează FRF acum nu sunt reale, numărul jucătorilor, numărul arbitrilor. Totul trebuie pus pe masă transparent, real. Împreună cu vechea administrație am adus câteva evenimente la București, am adus finala Europa League în 2012, am adus turneul final Under 19 la București, în 2011.

Vreau să vă mulțumesc că ați venit, am mare încredere că împreună vom putea să reușim să dezvoltăm fotbalul românesc”.

ACTUALIZARE 26 februarie, ora 13.22. Mesaj video de la Alex Ferguson: „Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut la UEFA, ai făcut o muncă extraordinară. Îți urez succes în cariera pe care ai ales-o. Țara ta are nevoie de experiența ta. Toți antrenorii din comitetul de la UEFA îți urmează mult succes și sunt alături de tine. Meriți să câștigi aceste alegeri și sunt convins că poți face o treabă extraordinară”.

ACTUALIZARE 26 februarie, ora 13.19: Mircea Lucescu. „Cred că ar merita din plin acest lucru având în vedere experiența pe care a adunat-o la UEFA și în cariera de fotbalist. Eu cred că va ajuta fotbalul românesc. Avem nevoie de relațiile pe care ți le-ai creat în lumea fotbalului. A obținut o mulțime de aprecieri pentru modul cum s-a comportat. A renunțat la o carieră sigură la UEFA pentru a ajuta fotbalul românesc. Responsabilitatea lui va începe atunci când va deveni președinte. Multă baftă, Ionuț Lupescu”

ACTUALIZARE 26 februarie, : Cristi Chivu: „Susțin un prieten, susțin pe cine cred eu că poate ajuta fotbalul românesc. Mă bucur că am avut onoarea de a colabora la UEFA. Știu ce reprezintă el pentru acea instituție. Am avut ocazia să stăm la masă împreună cu oameni care înseamnă ceva în fotbalul mondial și am văzut ce înseamnă pentru ei. Cred că Ionuț merită această șansă de a reprezenta fotbalul românesc. Îi doresc mult succes și să ducă la bun sfârșit toate proiectele pe care le are. Din punct de vedere administrativ și sportiv e potrivit”

ACTUALIZARE 26 februarie: Florin Răducioiu: „O să încerc să sparg gheața. Ne știm de zeci de ani. Am împărțit momente superbe, din păcate și înfrângeri. E o persoană extraordinară. Eu și ceilalți membri ai Generației de Aur am decis să-l susținem. Pentru mine ești ca un frate”.

ACTUALIZARE 26 februarie, ora 13.07: Evenimentul a început cu un film despre viața fostului fotbalist Ionuț Lupescu, care a apărut în imagini cu Platini, Mourinho, Alex Ferguson. Motto-ul său este „Din nou pentru România”.

ACTUALIZARE 26 februarie, ora 13.00: La eveniment au venit Gică Hagi, Florin Răducioiu, Gică Popescu, Dan Petrescu, Costel Gâlcă, Basarab Panduru, Ionel Ganea, Bogdan Stelea, Ștefan Iovan, Marius Lăcătuș, Adrian Ilie, Tudorel Stoica, Adrian Iencsi, Daniel Pancu, Daniel Niculae, Gino Iorgulescu, Florin Perunea, Ioan Andone, Ciprian Marica, Dorin Mateuț, Cristi Balaj, Gigi Mulțescu, Dumitru Stângaciu, Gheorghe Mihali.

ACTUALIZARE 26 februarie. Mircea Lucescu nu poate ajunge la conferința de presă de astăzi, de la ora 13.00, după ce aseară a asistat, în calitate de selecționer al Turciei, la derby-ul Beșiktaș – Fenerbahce 3-1. ”Il Luce” a preferat să meargă la un joc din Șuperlig decât să-l urmărească pe viu pe fiul său, Răzvan, la o partidă capitală pentru titlu în Grecia, PAOK Salonic – Olympiakos Pireu. Duelul a fost întrerupt, după ce fanii gazdelor l-au lovit pe antrenorul vizitatorilor. ”Platini și Lucescu, m-au convins să candidez”, a declarat Lupescu în ”Gazeta Sporturilor” de astăzi. Primul are probleme penale, iar Lucescu nu-i poate onora invitația la lansarea candidaturii.

BUCURESTI – LANSARE CANDIDATURA LA PRESEDINTIA FRF – IONUT LUPESIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

ACTUALIZARE 25 februarie. Și Dan Petrescu, antrenorul de la CFR Cluj, vine la lansare. ”Mi-e dor de Generația de Aur, mi-e dor de băieți, vrea să-i văd! Nu mă pot implica, nu sunt fan Burleanu și nici susținător al lui Ionuț Lupescu, dar va fi o atmosferă frumoasă”, a spus ”Bursucul” la Ploiești, după ce echipa lui, CFR Cluj, a învins pe Juventus, 2-0. Petrescu e considerat varianta numărul 1 a lui Lupescu pentru postul de selecționer.

VIDEO, de la 1.02 la 1.40

ACTUALIZARE 25 februarie. Care este sloganul campaniei lui Ionuț Lupescu la șefia FRF. Luni, conferința de lansare a candidaturii ”Kaiserului”. Vine și Dan Petrescu: ”De abia aștept!” / VIDEO

ACTUALIZARE 23 februarie. Ionuț Lupescu și-a început turneul electoral pentru șefia FRF: ”Sunt convins că împreună putem face mai multe pentru fotbal”

Din vechea gardă federală, în afara fostului președinte Mircea Sandu, au fost invitați Adalbert Kassai, fost secretar general, și Dumitru ”Meche” Mihalache, ex-șef al Departamentului de Competiții de la ”Casa Fotbalului”.

Cu Sandu, Kassai și ”Meche”, ”Kaiserul” a lucrat la FRF, ca director general, în perioada 2005-2011.

De asemenea, Cristi Chivu, fost căpitan al naționalei, actualmente observator tehnic UEFA, și Mircea Lucescu, selecționerul Turciei, și-au anunțat prezența. ”Libertatea” a dezvăluit de ce Chivu nu-l înghite pe BurleanuCiprian Marica și Daniel Pancu au primit, de asemenea, invitații la evenimentul de luni.

Mircea Lucescu vine special în țară, pentru conferința de presă, direct de la Harkov, unde mieruri seară a asistat la meciul Șahtor Donțek – AS Roma 2-1, din ”optimile” Ligii Campionilor. La rândul lui, Ioan Andone și-a schimbat biletul de avion, pentru a putea fi alături de fostul său coleg de la Dinamo și de la echipa națională.

Tot la Marriott și-a lansat candidatura, pe 14  ianuarie 2014, și Gică Popescu. Atunci, ”Baciul” i-a avut alături pe Anghel Iordănescu, neinvitat acum de Generația de Aur, Gică Hagi, Ilie Dumitrescu, Gică Hagi și Cristian Bivolaru. Pe 4 martie 2014, Popescu a fost arestat în ”Dosarul Transferurilor”, facându-i-se ”pârtie” lui Burleanu.
Conferința de lansare a candidaturii lui Ionuț Lupescu la șefia FRF: ”Dacă Gică Popescu era președinte, nu candidam!”. Mesaje de la Mircea Lucescu și de la Sir Alex Ferguson: ”Meriți să câștigi!” | LIVETEXT

În 2018, în cursa pentru șefia FRF și-au anunțat candidatura, în afara lui Răzvan Burleanu și a lui Ionuț Lupescu, alte patru persoane: Marcel Pușcaș, Victoraș Iacob, Sorin Răducanu și Adrian Teodorescu.

Alegerile de la FRF au loc pe 18 aprilie.

Citiți și Adi Mutu mizează pe Răzvan Burleanu, în lupta cu Ionuț Lupescu pentru șefia FRF: ”Sper că va câștiga!”. ”Briliantul”, pe picior de plecare

Ion Țiriac și-a luat revanșa! Ce cadou i-a făcut Simonei Halep, în ziua în care a împlinit 30 de ani
PARTENERI - GSP.RO
Ion Țiriac și-a luat revanșa! Ce cadou i-a făcut Simonei Halep, în ziua în care a împlinit 30 de ani
ȘOC! Epidemiolog celebru, avertisment înfiorător pentru România. Ce urmează în țară
Playtech.ro
ȘOC! Epidemiolog celebru, avertisment înfiorător pentru România. Ce urmează în țară
Copilărie furată: Două surori din Roman, îşi vând plângând jucăriile ca să-şi poată ajuta părinţii să plătească facturile
Observatornews.ro
Copilărie furată: Două surori din Roman, îşi vând plângând jucăriile ca să-şi poată ajuta părinţii să plătească facturile
Horoscop 28 septembrie 2021. Racii revin la sentimente mai bune, de voie, de nevoie, în tot ce este legat de evoluția profesională
HOROSCOP
Horoscop 28 septembrie 2021. Racii revin la sentimente mai bune, de voie, de nevoie, în tot ce este legat de evoluția profesională
Două fetițe din Roman își vând plângând jucăriile pe stradă pentru ca părinții să aibă bani de facturi. ”Altfel ne taie curentul”
Știrileprotv.ro
Două fetițe din Roman își vând plângând jucăriile pe stradă pentru ca părinții să aibă bani de facturi. ”Altfel ne taie curentul”
Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce spune despre români
Telekomsport
Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce spune despre români
Tymbark CarboMix
PUBLICITATE
Tymbark CarboMix