MENIU CAUTĂ

De ce refuză Alexandru Ioniță prelungirea contractului cu Astra Giurgiu. Ce i-a propus clubul

Distribuie

Libertatea a aflat de ce refuză Alexandru Ioniță prelungirea contractului cu Astra Giurgiu. Campioana din 2016 i-a propus fotbalistului de 23 de ani extensia cu doi ani a angajamentului scadent în decembrie 2018, cu un salariu lunar de 10.000 de euro, plus 50.000 de euro la semnătură. 

Alex Ioniță trebuia să-și plătească singur taxele către stat pentru bonusul de 50.000 de euro care i-a fost promis la semnătură.

Tânărul internațional a fost nemulțumit de ofertă, considerând că nu beneficiază de nicio mărire salarială. Ulterior, conducerea Astrei a plusat și i-a pus pe masă lui Ioniță 100.000 de euro la semnătură, dar fotbalistul a rămas ferm pe poziție.

”Conform vechiului contract, Alex Ioniță urma să primească de la 1 ianuarie 2018 un salariu lunar de 10.000 de euro. El a avut 5.000 de euro în primii doi ani, 7.000 în al treilea an și 8.000 în 2017. Nu se poate spune că ar fi avut cel mai mare salariu din istoria Astrei. Le Tallec a avut un salariu mai mare decât al lui Ioniță”, au dezvăluit pentru Libertatea persoane din anturajul fotbalistului. 

Trimis la echipa secundă, Alexandru Ioniță se pregătește deocamdată singur, cu un preparator fizic personal. Astra Giurgiu II, locul 4 în Seria a 3-a din Liga III, se reunește luni, la Ploiești. ”Se va prezenta la reunirea echipei secunde, pentru că nu există nicio clauză în contractul său, care să prevadă că este jucător doar la prima echipă”. 

”A cerut o anumită sumă pentru a prelungi, a cerut un salariu lunar, noi am acceptat condiţiile pe care le-a cerut, după care lucrurile s-au schimbat. Ar fi primit o majorare substanţială a salariului. Însemna cel mai mare salariu din istoria Astrei. Sunt ferm convins că este influenţat din exterior”, a declarat președintele Astrei, Dani Coman.

Alex Ioniță a debutat în echipa naţională în mandatul lui Cosmin Contra și a marcat 10 goluri în acest sezon al Ligii 1. Tricolorul impresariat de firma Becali Sport se află în atenția liderului CFR Cluj, dar este dorit și în Turcia.

”Cu CFR au fost într-adevăr discuţii, dar doar telefonice, nu au înaintat vreo ofertă scrisă. Credeţi-mă că este cumplit să stai un an la echipa a doua, e cumplit. Eu am fost trimis la echipa a doua şi la Rapid, şi la Vaslui şi nu este uşor să stai acolo. Nu ştim dacă peste un an vom mai vorbi despre Ioniţă care este în momentul de faţă”, a precizat Dani Coman.

700.000 de euro a plătit Astra Giurgiu, în 2013, pentru transferul lui Alex Ioniță, de la Rapid


Citește și: Reacția lui Dragnea la solicitarea autonomiei de către partidele maghiare: Un lucru neconstituţional şi de neacceptat

 

 

Citește mai multe despre Alexandru Ioniță, Dani Coman și astra giurgiu pe Libertatea.

Comentarii