Mergi direct la conținut »
De luni, Simona Halep va cădea pe locul 3 WTA. Cehoaica Petra Kvitova i-a ”suflat” locul 2 în clasamentul mondial
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > De luni, Simona Halep va cădea pe locul 3 WTA. Cehoaica Petra Kvitova i-a ”suflat” locul 2 în clasamentul mondial

De luni, Simona Halep va cădea pe locul 3 WTA. Cehoaica Petra Kvitova i-a ”suflat” locul 2 în clasamentul mondial

Participarea la Fed Cup i-a adus doar necazuri Simonei Halep, 27 de ani, 2 WTA. La Rouen, România a pierdut în semifinalele competiției contra Franței, apoi, ca urmare a efortului intens pe care l-a depus (a disputat trei partide în două zile consecutive), sportiva s-a ales cu probleme medicale care o trag în jos în clasamentul mondial.

Nevoită să abandoneze la Stuttgart înainte de startul întrecerii, din pricina durerilor, ”Simo” a mai încasat o lovitură, astăzi. Prin calificarea în semifinale, Petra Kvitova, prezentă la Stuttgart, a deposedat-o pe Halep de locul 2 mondial, în ierarhia care va fi dată publicității luni.

Ca s-o întreacă pe Halep, Kvitova, 3 WTA, avea musai nevoie de victorie în ”sfertul” cu Anastasia Sevastova, 13 WTA, fapt care s-a petrecut, scor 2-6, 6-2, 6-3 (letona este sportiva pe care Halep a umilit-o în finala de la Bucharest Open 2016, administrându-i un uluitor 0-6, 0-6).

Osaka, tot lider

Astfel, cehoaica va fi noul număr 2 mondial, începând cu săptămâna viitoare, iar Simona pierde poziția secundă și va coborî pe locul 3. Lider în ierarhia WTA rămâne japoneza Naomi Osaka, aflată de asemenea în concurs la Stuttgart.

TOP 3 WTA – clasamentul LIVE, sâmbătă, ora 16.30

  1. Naomi Osaka – 6.066p
    2. Petra Kvitova – 5.730p
    3. Simona Halep – 5.682p

Simona Halep va fi implicată în competiţii la începutul lunii mai, cu prilejul turneului de la Madrid. 

Românca are de apărat multe puncte pe zgură, după ce anul trecut s-a impus la Roland Garros. Simona Halep este una dintre cele 4 fete din România acceptate direct pe tabloul principal la al doilea Mare Șlem al anului, programat în perioada 26 mai – 9 iunie.

Din 27 ianuarie 2014, sportiva născută în Constanța se află neîntrerupt în Top 10.

 
 
Close
Închide