Mergi direct la conținut »
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Deși a suferit o fractură craniană în 2006, portarul de fotbal Petr Cech a revenit la prima sa dragoste: a semnat cu o echipă de hochei pe gheață

Deși a suferit o fractură craniană în 2006, portarul de fotbal Petr Cech a revenit la prima sa dragoste: a semnat cu o echipă de hochei pe gheață

Petr Cech (37 de ani), fostul portar al echipelor britanice Chelsea şi Arsenal, retras din activitatea de fotbalist în acest an, a devenit jucător de hochei pe gheață al echipei britanice Guildford Phoenix.

De Mihai Toma,

La un pas de moarte în 2006

Transferul pare ciudat, de vreme ce fostul goalkeeper al naţionalei Cehiei, 124 de selecții, a fost la un pas de moarte în 2006, când a suferit o fractură de craniu provocată de un adversar în timpul unui meci de campionat, Chelsea – Reading. Din acel moment, Cech a purtat întotdeauna pe teren o cască de protecție.

Anunţul a fost făcut de clubul britanic, miercuri seara, prin intermediul reţelelor de socializare. Petr Cech, care va evolua tot pe postul de portar, a declarat că hocheiul este una dintre pasiunile sale mai vechi.

A mai stat în poarta de hochei

Cech, 1.92 metri, nu e la prima experiență de portar de hochei pe gheață. A evoluat, recent, în meciul de retragere al hocheistului ceh Martin Havlat.

Iar în august s-a pregătit cu echipa-mamă, Gulford Flames, din Elite Ice Hockey League, liga britanică de hochei pe gheață. ”Flăcările”, înființate în 1992, au șase titluri.

Sunt fericit să am oportunitatea de a juca pentru Phoenix, unde pot căpăta experienţă. Sper să ajut această echipă tânără să-şi atingă obiectivele acestui sezon şi să câştige cât mai multe jocuri când voi avea şansa să joc. După 20 de ani de fotbal profesionist, va fi o experienţă minunată să practic un sport pe care iubeam să-l urmăresc când eram copil

Petr Cech

Debutează duminic în NHL 2

Guildford Phoenix este o echipă de hochei fondată în 2017, filială a celor de la Flames, care evoluează în al treilea eşalon brianic, National Hockey League 2

Petr Cech poate debuta la noua sa formaţie duminică, în meciul contra celor de la Swindon Wildcats 2

Cech s-a retras din activitatea de fotbalist în 2019, de la Arsenal. Alături de ”tunari”, portarul a câştigat Cupa Angliei şi două Supercupe.

Jucătorul ceh a avut cele mai mari realizări din carieră la Chelsea, unde a obţinut Liga Campionilor, Europa League, patru titluri în Premier League, patru Cupe ale Angliei, trei Cupe ale Ligii şi patru Supercupe.

După retragerea din cariera de jucător, Petr Cech a acceptat un post de consultant tehnic şi de performanţă în cadrul clubului Chelsea.

Foto: Blesk

Close
Închide
  Close