Mergi direct la conținut »
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > UPDATE. A fost erou la primul meci! Deși a suferit o fractură craniană în 2006, portarul de fotbal Petr Cech a revenit la prima sa dragoste: a semnat cu o echipă de hochei pe gheață

UPDATE. A fost erou la primul meci! Deși a suferit o fractură craniană în 2006, portarul de fotbal Petr Cech a revenit la prima sa dragoste: a semnat cu o echipă de hochei pe gheață

Petr Cech (37 de ani), fostul portar al echipelor britanice Chelsea şi Arsenal, retras din activitatea de fotbalist în acest an, a devenit jucător de hochei pe gheață al echipei britanice Guildford Phoenix.

De Mihai Toma,

ACTUALIZARE 14 octombrie. Petr Cech a fost eroul lui Guilford în meciul său de debut cu Swindon Wildcats. A apărat foarte bine, scorul după 60 de minute și repriza de prelungiri de cinci minute fiind 2-2. Iar la loviturile de departajare a apărat de două ori!

Cech a fost declarat omul meciului!

La un pas de moarte în 2006

Transferul pare ciudat, de vreme ce fostul goalkeeper al naţionalei Cehiei, 124 de selecții, a fost la un pas de moarte în 2006, când a suferit o fractură de craniu provocată de un adversar în timpul unui meci de campionat, Chelsea – Reading. Din acel moment, Cech a purtat întotdeauna pe teren o cască de protecție.

Anunţul a fost făcut de clubul britanic, miercuri seara, prin intermediul reţelelor de socializare. Petr Cech, care va evolua tot pe postul de portar, a declarat că hocheiul este una dintre pasiunile sale mai vechi.

A mai stat în poarta de hochei

Cech, 1.92 metri, nu e la prima experiență de portar de hochei pe gheață. A evoluat, recent, în meciul de retragere al hocheistului ceh Martin Havlat.

Iar în august s-a pregătit cu echipa-mamă, Gulford Flames, din Elite Ice Hockey League, liga britanică de hochei pe gheață. ”Flăcările”, înființate în 1992, au șase titluri.

Poveste lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat
Recomandări

Poveste lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat

Sunt fericit să am oportunitatea de a juca pentru Phoenix, unde pot căpăta experienţă. Sper să ajut această echipă tânără să-şi atingă obiectivele acestui sezon şi să câştige cât mai multe jocuri când voi avea şansa să joc. După 20 de ani de fotbal profesionist, va fi o experienţă minunată să practic un sport pe care iubeam să-l urmăresc când eram copil

Petr Cech

Debutează duminic în NHL 2

Guildford Phoenix este o echipă de hochei fondată în 2017, filială a celor de la Flames, care evoluează în al treilea eşalon brianic, National Hockey League 2

Petr Cech poate debuta la noua sa formaţie duminică, în meciul contra celor de la Swindon Wildcats 2

Cech s-a retras din activitatea de fotbalist în 2019, de la Arsenal. Alături de ”tunari”, portarul a câştigat Cupa Angliei şi două Supercupe.

Jucătorul ceh a avut cele mai mari realizări din carieră la Chelsea, unde a obţinut Liga Campionilor, Europa League, patru titluri în Premier League, patru Cupe ale Angliei, trei Cupe ale Ligii şi patru Supercupe.

După retragerea din cariera de jucător, Petr Cech a acceptat un post de consultant tehnic şi de performanţă în cadrul clubului Chelsea.

Foto: Blesk

Close
Închide
  Close