Mergi direct la conținut »
VIDEO | Fanii români, implicați emoțional în meciul memorabil de pe Anfield Road. Liverpool FC Romania: ”Nu-i un vis”. FC Barcelona Romania: ”Cum să câștigăm UCL dacă nu marcăm în deplasare?”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

VIDEO | Fanii români, implicați emoțional în meciul memorabil de pe Anfield Road. Liverpool FC Romania: ”Nu-i un vis”. FC Barcelona Romania: ”Cum să câștigăm UCL dacă nu marcăm în deplasare?”

Românii au fost și sunt conectați emoțional la meciul antologic dintre Liverpool și Barcelona, disputat marți seară, pe Anfield Road, în manşa secundă a semifinalelor Champions League. 

De Viorel Tudorache,

”Cormoranii” au reuşit ceea ce părea imposibil, să întoarcă rezultatul din tur, când Barca s-a impus cu 3-0. Deşi nu aveau două piese de bază în ofensivă, atacanţii Roberto Firmino şi Mohamed Salah, Liverpool a câştigat cu 4-0, prin ”dublele” semnate de doi ”eroi” puţin scontaţi, belgianul Divock Origi (7, 79) şi olandezul Georginio Wijnaldum (54, 56), inspirat introdus la pauză.

Fanii români ai celor două formații de calibru din fotbalul european și-au exprimat bucuria și frustrarea pe rețelele de socializare.

”Nu-i un vis”, au scris cei din fan clubul Liverpool FC România.

Susținătorii lui Liverpool au sărbătorit în barurile din țară calificarea ”cormoranilor” în finala Champions League, pe care o va susține pe 1 iunie, la Madrid, cu Ajax sau cu Tottenham.

Membrii fan clubului FC Barcelona Romania sunt foarte dezamăgiți și scot în evidență faptul că în ultimele patru sezoane de UCL, favoriții lor au avut mari probleme în deplasare în fazele eliminatorii.

”În fazele eliminatorii, Barcelona în ultimele 4 sezoane de UCL a marcat 5 goluri în deplasare și a câștigat doar 2 meciuri (Arsenal 15/16 și Manchester United 18/19). Spre exemplu, sezonul ăsta am ajuns în semifinalele UCL marcând un singur gol în deplasare, marcând e mult spus pentru că a fost autogol. Cum să câștigăm UCL dacă nu reușim să marcăm și să câștigăm în deplasare?”.

Românii care țin cu Barcelona sunt de părere că antrenorul Ernesto Valverde este principalul vinovat de eșecul de pe Anfield Road.


Citește și: În Țăndărei este cea mai mică rată a vaccinării din România! Reportaj în localitatea celebră pentru traficul de minori, la campania pentru imunizare la care a participat și ministrul Sănătății. „Este prima dată când ne vorbește cineva de vaccinare”

Close
Închide
  Close