Mergi direct la conținut »
Fed Cup: Eroina Irina Begu, patriotism rar: ”Aș fi jucat și într-un picior!”
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Fed Cup: Eroina Irina Begu, patriotism rar: ”Aș fi jucat și într-un picior!”

Fed Cup: Eroina Irina Begu, patriotism rar: ”Aș fi jucat și într-un picior!”

Naționala feminină de tenis a României s-a calificat aseară în play-off-ul Grupei Mondiale, urmând ca mâine să-și afle adversarul, care se va alege dintre Australia, Canada, Polonia sau Italia. Barajul va avea loc pe 18 și pe 19 aprilie,

Eroina echipei noastre a fost Irina Camelia Begu (24 e ani, locul 34 WTA), care a egalat la 2 la general, păstrându-ne în meci, apoi a jucat la dublu alături de Monica Niculescu și a adus calificarea.

Monica Niculescu a dezvăluit că partenera ei de dublu a vrut să abandoneze: ”M-am speriat un pic după primul set, fiindcă Irina mi-a zis că are crampe. Atunci am zis că trebuie să alerg eu pe tot terenul”.

”Nu s-a pus problema să abandonez!”

După terminarea partidei, Irina Begu a explicat pentru SportNews.ro cum au stat lucrurile și a făcut o declarație de dragoste pentru România.

”Am mai avut astfel de crampe! Antrenorii au avut grijă să mă recuperez. Nu s-a pus problema să abandonez. Oricum, pentru România aș fi jucat și într-un picior!”.

Irina Begu a jucat duminică patru ore, făcând o pauză doar de câteva minute între meciuri. ”Mi s-a mai întâmplat asta, să leg două meciuri într-o zi. Nu am de ce să mă plâng, chiar dacă acum nu pot să stau nici în picioare. Dedic acest succes tuturor celor care ne-au susținut”.

Irina Begu a mai declarat că, la fiecare apariție pentru echipa de Fed Cup, se va afișa cu unghii colorate în roșu galben și albastru.
Irina Begu

Corespondență din Galați de la trimișii speciali Răzvan Ionașcu și Daniel Conțescu

Close
Închide
  Close