Echipa de fotbal feminin Olimpia Cluj-Napoca și-a adjudecat victoria, pe teren propriu, în fața formației contracandidate la titlu, ASA Tg. Mureș, scor 3-1 (1-1).
Meciul disputat pe terenul de la Baza Sportivă ”Ardealul” din Cluj-Napoca a fost un deliciu pentru cei peste 100 de spectatori prezenți la cel mai important derby al fotbalului feminin din România.
Atât antrenorul echipei Olimpia Cluj-Napoca, Mirel Albon, cât și antrenorul echipei ASA Târgu Mureș, Secheș Carol, au aliniat la start cele mai în formă jucătoare pe care le-au avut la dispoziție.
Dat fiind faptul că echipa gazdă pleca de pe o poziție superioară, cu o diferență de doar un punct față de contracandidată, acest meci a fost considerat cu atât mai important cu cât, teoretic, victoria Olimpiei Cluj-Napoca poate însemna cucerirea titlului, asta chiar dacă mai sunt câteva etape de disputat.
Tensiunea punctelor s-a resimțit și pe teren, câteva cartonașe galbene fiind rezultatul fotbalului ceva mai agresiv față de cum am fost obișnuiți în celelalte partide, dar și a unor mici tensiuni între jucătoare.
Cu un meci jucat, în prima repriză, mai ales la mijlocul terenului, jucătoarele echipei gazde au fost primele care au deschis scorul, în minutul 25, prin șutul Andreei Voicu, după o ieșire greșită a portarului echipei mureșene. Avantajul nu a stat pe tabela prea mult de partea gazdelor, noua jucătoare a echipei ASA Târgu Mureș, Biljana Bradici, marcând de la aproximativ 35 de metri în poarta apărată de Lavinia Boandă. dintr-o lovitură liberă.
La doar șapte minute după prima schimbare, nou intrată de pe teren Mara Bâtea a reușit să readucă echipa gazdă în avantaj, șut plasat pe colțul lung al porții direct din colțul careului mare. Faza a fost repetată șase minute mai târziu când aceeași Bâtea a mărit diferența la 3-1, aducând și cele 3 puncte mult sperate la echipa de pe malul Someșului.
Antrenorul echipei Olimpia Cluj-Napoca, Mirel Albon, a declarat că s-a văzut diferența de valoare și de pregătire și speră ca până la partida retur cu ASA Târgu Mureș, în a doua săptămână a lunii mai, dar mai ales până la meciurile din Champions League, micile probleme care mai sunt în jocul fetelor să fie corectate: ”Nu cred că doar schimbarea făcut diferența. Sigur că Mara a adus un plus deosebit și de viteză și de ritm, însă eu cred că fetele au înțeles mult mai bine. În prima repriză am intrat în jocul lor, într-adevăr a fost echilibrat, însă tot noi am avut inițiativa, tot noi am avut posesia, am avut și încă câteva ocazii. Ele au înscris, cum au făcut în ultimii cinci ani, din faze fixe și mingi aruncate în care. Gestionează bine astfel de momente și le felicit. În repriza a doua dinamica posturilor a fost alta, mișcarea fetelor în teren. Am reușit să folosim toată lățimea terenului, astfel încât ele nu au reușit să mai blocheze și viteza de pasare a fost alta și s-a văzut. Este o victorie importantă. Nu este ușor pentru aceste fete să joace și la națională și la echipa de club, și, după un meci cu Franța, nu e ușor să te concentrezi și în campionatul intern. Am văzut și niște greșeli, și niște minusuri pe care sperăm ca până la retur, pe 8 mai, dar mai ales până în august, când va fi Champions League, să le corectăm și să ne prezentăm la un nivel și mai bun”, a declarat Mirel Albon.
Una dintre jucătoarele echipei clujene, Ștefania Vătafu, cea care a dat și pasa la al doilea gol marcat de către Olimpia Cluj-Napoca, a mărturisit că antrenorul le-a readus pe picioare în pauză la vestiare:”Un derby cu o victorie meritată, după părerea mea. S-au ținut tare, dar s-a văzut diferența de pregătire. După pauză am fost altă echipă, a venit la pauză domnul Albon și ne-a scuturat puțin în vestiar”.
Antrenorul echipei ASA Târgu Mureș, Carol Secheș, a afirmat că, din punctul lui de vedere, acest rezultat este o victorie, dar a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește interesul suporterilor față de fotbalul feminin: ”Atâta putem, am dat totul, asta este maximul pe care-l putem în momentul de față. Nu este o înfrângere, este o victorie pentru noi. Calculele sunt pentru matematicieni, fotbalul este pentru spectatori. Din păcate, sunt puțini spectatori cărora le place fotbalul feminin în România și asta îmi dă de gândit pentru viitor dacă merită să investești, dacă merită să te sacrifici sau merită să o lași baltă.
Următorul meci pentru echipa Olimpia Cluj-Napoca va avea loc, marți, 26 aprilie, de la ora 14:00, la Odorheiu Secuiesc, acolo unde vor întâlni formația Real Craiova în semifinalele Cupei României.
Echipele de start:
Olimpia Cluj-Napoca: 1. Boandă Lavinia (Dârle Georgiana 89′), 3. Meluță Teodora (Bâtea Mara 46′), 2. Corduneanu Andreea, 22. Olar Corina, 6. Giurgiu Adina, 4. Bortan Ioana (cpt.), 10. Voicu Andreea (Carp Cristina 79′), 8. Vătafu Ștefania, 5. Havriștiuc Lidia, 9. Ciolacu Mihaela (Popa Loredana 86′), 14. Lunca Alexnadra (Tărășilă Beatrice 70′).
ASA Târgu Mureș: 12. Părăluță Andreea (cpt.), 9. Roca Alice, 6. Gorea Ana-Maria (Denes Dorottya 66′), 14. Goder Brigitta, 20. Jahn Klaudia, 99. Boroș Alina (Tămaș Crina 83′), 13. Barabasi Kinga, 5. Sarosi Csilla (Kopacsi Barbara 72′), 4. Sandu Bianca, 8. Boroș Mădălina (Rus Orsolya 79′), 10. Bradic Biljana (Meleacă Lucia 51′).
 
Arbitru: Codrea Cristian (Baia Mare); Asistenți: Lucaci Cristian Nicolae (Baia Mare), Despa Radu (Baia Mare). Observator: Pantea Cornel (Oradea)
Paraluta Andreea (capitan ASA), alaturi de arbitrii Codrea Cristian, Lucaci Cristian, Despa Radu si Bortan Ioana (capitan Olimpia)

Paraluta Andreea (capitan ASA), alaturi de arbitrii Codrea Cristian, Lucaci Cristian, Despa Radu si Bortan Ioana (capitan Olimpia)

Gestul făcut de Adrian Mutu, după ce Alexandra Dinu s-a mutat în România
PARTENERI - GSP.RO
Gestul făcut de Adrian Mutu, după ce Alexandra Dinu s-a mutat în România
O femeie a pus bicarbonat de sodiu lângă geam. A avut cea mai mare surpriză când a văzut ce a urmat
PARTENERI - PLAYTECH
O femeie a pus bicarbonat de sodiu lângă geam. A avut cea mai mare surpriză când a văzut ce a urmat
Horoscop 22 octombrie 2020. Scorpionii se simt excluși dintr-un grup fără să fie chiar așa de neagră situația
HOROSCOP
Horoscop 22 octombrie 2020. Scorpionii se simt excluși dintr-un grup fără să fie chiar așa de neagră situația
Lista marilor orașe din România afectate de coronavirus. Aici s-a depășit incidenţa de 3 la mie
Știrileprotv.ro
Lista marilor orașe din România afectate de coronavirus. Aici s-a depășit incidenţa de 3 la mie
VIDEO-ŞOC! O prezentatoare TV a rămas GOALĂ în faţa tuturor. Imaginile fac înconjurul lumii
Telekomsport
VIDEO-ŞOC! O prezentatoare TV a rămas GOALĂ în faţa tuturor. Imaginile fac înconjurul lumii