Mergi direct la conținut »
Sport Libertatea > Sport > Golden State Warriors a debutat în forță noul sezon din NBA. Barack Obama, lângă Chicago Bulls!

Golden State Warriors a debutat în forță noul sezon din NBA. Barack Obama, lângă Chicago Bulls!

[gallery ids="1346116,1346117,1346118,1346119"]

Campioana en titre a NBA, Golden State Warriors, a debutat în forță noul sezon competițional 2015-2016 al campionatului profesionist nord-american de baschet, surclasând cu scorul de 111-95 echipa New Orleans Pelicans, marți, pe propriul teren, informează agerpres.ro.

Așa cum cere tradiția, Golden State Warriors, condusă de căpitanul ei Stephen Curry, a primit înaintea primului său meci impunătoarele inele de campioni înmânate fiecărui jucător în semn de recompensă pentru impresionantul sezon 2014-2015.

În fața unui public entuziast, jucătorii au asistat la arborarea simbolică a fanionului care marchează al cincilea titlu din istorie cucerit de echipă, primul după 1975.

Stephen Curry, cel mai bun jucător din sezonul trecut, a realizat un festival cu 40 de puncte, dintre care 24 în prima repriză, șase recuperări, șapte pase și două interceptări.

Într-un alt meci, echipa lui LeBron James, Cleveland Cavaliers, una dintre favoritele la titlu, a început sezonul așa cum l-a terminat pe cel precedent, cu o înfrângere. Învinsă în finală de Golden State (4-2), în luna iunie, Cavaliers a fost întrecută de data acesta în deplasare, cu 97-95, de Chicago Bulls.

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a asistat la partida de deschidere a sezonului 2015-2016 din prestigiosul campionat profesionist nord-american de baschet, NBA, în care echipa sa favorită, Chicago Bulls, a învins formația starului LeBron James, Cleveland Cavaliers, finalista sezonului trecut.


Fost senator de Illinois, Barak Obama a fost întâmpinat cu aplauze puternice la sosirea pe arena United Center din Chicago. Liderul american nu mai asistase la un meci al lui echipei sale favorite din februarie 2009.

Chicago Bulls nu a mai câștigat titlul în NBA din perioada sa de aur din anii ’90, când a reușit să devină campioană de șase ori între 1991 și 1998, avându-l drept lider pe legendarul Michael Jordan, considerat cel mai mare baschetbalist din toate timpurile.

În ultimul meci al zilei inaugurale a sezonului regulat, Atlanta Hawks, finalista Conferinței de Est din sezonul trecut, a fost învinsă pe teren propriu, cu 106-94, de Detroit Pistons.

Close
Închide
  Close