«Nu am dat informări despre alte persoane»

El explica şi care au fost raporturile sale cu fosta Securitate: “Prin natura serviciului, am avut legături cu Securitatea. Relaţii profesionale legate de problemele interne şi externe ale ministerului unde eram angajat. Totuşi, nu am dat informări despre alte persoane cu care m-am intersectat. Nu îmi stătea nici în caracter, nici nu intra în atribuţiile mele de serviciu”.
Avram îl liniştea pe Mircea Sandu, după ce apăruseră zvonuri că vrea să candideze la preşedinţia FRF. “Am multe defecte, dar nu sunt lipsit de caracter. Lucrez în FRF şi sunt salariatul forului condus de Mircea Sandu. Ce caracter aş avea dacă aş acţiona împotriva celui care m-a învestit în funcţia de preşedinte al CCA? Eu am să-l sprijin pe Mircea Sandu să câştige un nou mandat!”.

A fost fochist şi mecanic de locomotive

“Am terminat liceul la 24 de ani. Eu sunt din satul Copăceşti, comuna Rugineşti, Vrancea. Am făcut o şcoală profesională la Cluj, după ce am dat concurs la Buzău, de unde am ieşit ajutor de mecanic de locomotivă. Am condus locomotive electrice, hidraulice, dar am fost şi fochist”, rememora fostul arbitru asistent Vasile Avram.

Porumboiu şi Crăciunescu l-au acuzat

Rusia poate pierde războiul din Ucraina. De ce trebuie să se ajungă la acest final? Argumentele unui istoric american: „Pentru binele lumii și pentru binele ei”
Recomandări
Rusia poate pierde războiul din Ucraina. De ce trebuie să se ajungă la acest final? Argumentele unui istoric american: „Pentru binele lumii și pentru binele ei”

Înainte de Revoluţie, Vasile Avram a lucrat în Ministerul Comerţului Exterior, ai cărui angajaţi erau securişti sau colaborau strâns cu SecuritateaÎnainte de Revoluţie, Vasile Avram a lucrat în Ministerul Comerţului Exterior, ai cărui angajaţi erau securişti sau colaborau strâns cu SecuritateaAdrian Porumboiu (foto stânga), patronul lui FC Vaslui şi fost coleg de brigadă cu fostul “tuşier”, confirmă zvonurile despre legătura lui Avram cu Securitatea: “Înainte de Revoluţie am fost delegat împreună cu Avram la un meci la Budapesta. După ce ne-am urcat în avion, în spatele nostru omul de la Securitate l-a abordat pe Avram: «Băi, Vasile, dar şi în fotbal ne-am băgat, mă?»”.
Fostul arbitru Ion Crăciunescu (foto dreapta) îl critică şi el pe Avram: “Cunosc persoane serioase din fosta Securitate, dar nu e cazul lui! Numai într-o perioadă tulbure asemenea tupeişti, care fac zgomot, sunt băgaţi în seamă şi asta e periculos pentru fotbalul românesc”, declara Crăciunescu anul trecut, după un conflict cu Avram.

Ţerbea i-a dat 19.000 de euro, plus vin pentru nuntă!

Procurorii DNA susţin, în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a lui Vasile Avram pentru 29 de zile, că şeful arbitrilor ar fi primit şpaga de 19.000 de euro de la omul de afaceri mureşean Sorin Ţerbea, apropiat al clubului FCM Tg. Mureş, pentru a trimite “brigăzi preferenţiale”, chiar în elicopterul acestuia, într-un plic, prin intermediul pilotului Nicolae Iacobescu.
Țerbea (dreapta), condus spre arest de mascați
Ţerbea a declarat în faţa judecătorilor că a vrut să-i ofere şefului CCA un cadou: “un basorelief, pe care l-a împachetat într-un plic”. Din convorbirile telefonice rezultă însă că unul dintre inculpaţi a numărat suma de 19.000 E şi că Ţerbea l-a rugat să-i împacheteze frumos, ca pe un cadou. În actul magistraţilor se mai spune că în afară de plicul cu cei 19.000 de euro şi transportul cu elicopterul de la Bucureşti la Târgu Mureş, omul de afaceri i-ar fi furnizat lui Avram şi o cantitate importantă de vin pentru nunta fiului său, de pe 26 august!

Exclusiv. 839 de foști parlamentari primesc pensie specială. De ce numărul lor va crește, chiar dacă indemnizația a fost eliminată de CCR
Recomandări
Exclusiv. 839 de foști parlamentari primesc pensie specială. De ce numărul lor va crește, chiar dacă indemnizația a fost eliminată de CCR

L-a ras Elena Ceauşescu

Avram spune că a trebuit să-şi radă celebra mustaţă pentru a putea participa la concursuri televizate de cultură generală. “Înainte de 1989, am participat la concursuri TV de cultură generală. Am participat în calitate de comandant al echipajului Bucureşti la emisiuni gen «Cine ştie câştigă», unde am luat de multe ori locul I şi am fost deseori televizat. La ordinul Elenei Ceauşescu a trebuit sămi rad mustaţa pentru a putea apărea la TV”, se lăuda acesta.

În 2009 a fost «cazul Penescu»

În 2009, DNA a descoperit că patronul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, a încercat să mituiască mai mulţi arbitri, dar şi câţiva oficiali ai FRF, cu scopul de a aranja câteva dintre meciurile echipei sale.
Înainte de Revoluţie, Vasile Avram a lucrat în Ministerul Comerţului Exterior, ai cărui angajaţi erau securişti sau colaborau strâns cu Securitatea
Alături de Penescu au fost arestate încă trei persoane, printre care şi preşedintele CCA din acea perioadă, Gheorghe Constantin. Ulterior, au fost arestaţi Marcel Lică (vicepreşedinte CCA) şi arbitrii Sorin Corpodean, Marcel Savaniu, Aurelian Bogaciu, Marius Martiş şi Ionică Serea. Citiţi pe www.libertatea.ro povestea cazurilor de corupţie din arbitraj din anii 50 şi din anii 80.

Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei, îi ţine partea lui Vasile Avram, şi loveşte în anchetatori: «DNA face circ!»

VIDEOREPORTAJ. După ce a obligat în instanță Primăria Mătăsari să-și ia țevile de canalizare din grădina lui, olteanul Claudiu Pasăre vrea să meargă la Parchetul European: „Mă duc la doamna Kovesi! Vinovații să plătească!”
Recomandări
VIDEOREPORTAJ. După ce a obligat în instanță Primăria Mătăsari să-și ia țevile de canalizare din grădina lui, olteanul Claudiu Pasăre vrea să meargă la Parchetul European: „Mă duc la doamna Kovesi! Vinovații să plătească!”

Mircea Sandu l-a apărat, ieri, pe Vasile Avram / foto: Vlad Stănescu/EVZ
Mircea Sandu a susţinut, ieri, o conferinţă de presă. Bossul FRF i-a luat apărarea lui Vasile Avram, şeful CCA, arestat preventiv pentru 29 de zile sub acuzaţia de luare de mită, şi a lovit în autorităţi. În final, “Naşul” a subliniat de câteva ori că CCA are autonomie, pentru a-şi asigura o portiţă de ieşire dacă Avram va fi găsit vinovat.
Nici n-a început bine conferinţa de presă şi Mircea Sandu a exclamat: “Nu cred în vinovăţia lui Vasile Avram! L-am văzut în activitatea privată şi asigură o protecţie specială familiei sale. Comportamentul lui nu mi-a transmis nici un semnal cum că ar încălca regulamentul”.

«Naşul» consideră că nu are nici o vină

Apoi, şeful FRF şi-a îndreptat atenţia către procurori şi anchetatori: “L-au dus din sediul DNA pe o uşă în spatele căreia aştepta toată presa. DNA-ul face circ. Vreţi să ne aresteze pe toţi?! Flagrant nu este, din câte am înţeles eu”. Spre finalul conferinţei de presă, Sandu parcă a uitat că şi-a început discursul prin a-i lua apărarea lui Vasile Avram şi s-a delimitat de acţiunile şefului Comisiei Centrale. “N-aveţi voi norocul să mă aresteze DNA şi pe mine. Cu ce sunt eu de vină? Comisia e autonomă, eu nu am nici o implicare! Şi, repet, eu nu cred ce spun procurorii. Mi se pare circ”, a încheiat “Naşul”. (Richard Gavrilescu)

De ce îl apără pe conducătorul arbitrilor?

Preşedintele FRF, Mircea Sandu (58 de ani), şi Vasile Avram (57 de ani), fostul preşedinte al CCA, au fost colegi de facultate. Ambii au terminat Academia de Studii Economice din Bucureşti, Secţia Comerţ Exterior.
“Naşul” s-a axat pe activitatea sportivă şi, după ce s-a retras din activitatea de jucător, a fost secretar al Sportului Studenţesc (1987-1989), secretar cu problemele copiilor şi juniorilor la FRF (1989-1990) şi secretar general al FRF. Sandu a fost ales la 9 august 1990 preşedinte al Înainte de Revoluţie, Vasile Avram a lucrat în Ministerul Comerţului Exterior, ai cărui angajaţi erau securişti sau colaborau strâns cu SecuritateaFRF, mandat reînnoit şi în anii Înainte de Revoluţie, Vasile Avram a lucrat în Ministerul Comerţului Exterior, ai cărui angajaţi erau securişti sau colaborau strâns cu Securitatea1994, 1998, 2001, 2005 şi 2010. În schimb, Avram a fost angajat al Ministerului Comerţului Exterior, funcţie pe care a ocupat- o în paralel cu activitatea de arbitru.

S-a luat de «brutarul» Adrian Mititelu şi de «mecanicul» Marian Iancu

Mircea Sandu n-a uitat nici de războiul cu Adrian Mititelu, finanţatorul Universităţii Craiova, şi cu Marian Iancu, patronul Timişoarei. “I-am dat în judecată pe patronii de la Craiova şi Timişoara, în particular, nu ca preşedinte al FRF. Nu accept ca un brutar şi un mecanic auto să-mi dorească moartea”, a spus Sandu.

De ce ar fi avut bossul CCA nevoie de bani

Avea o «gaură» de 116.000 € în afaceri
Fostul şef al arbitrilor, originar din Adjud, a dat-o în bară şi în domeniul afacerilor. A înfiinţat în 2005, alături de fiul său mai mare, arbitrul Marius Avram, firma SC Balkan Connections SRL, care are ca domeniu de activitate consultanţa în management.
Avram râde, dar nu e râsul lui
Deşi se lăuda că a consiliat companii mari, precum Carrefour, firma a declarat în 2009 şi în 2010 pierderi de peste 5 miliarde de lei, circa 116.000 €. La FRF, pentru 40 de ore pe săptămână, Avram era remunerat cu 13.250 de lei brut, plus 25% sporuri de vechime. (Anda Maxim)

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Castelul spectaculos din România de care s-a ales praful. Era o bijuterie arhitecturală, acum a ajuns o ruină, iar turiștii au ajuns să evite locul
FANATIK.RO
Castelul spectaculos din România de care s-a ales praful. Era o bijuterie arhitecturală, acum a ajuns o ruină, iar turiștii au ajuns să evite locul
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
Viva.ro
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
Fiica lui Liviu Vârciu, poze rare cu superba ei mamă: “Mamă și fiică. 44 de ani și 22 de ani. Eu nu văd nici o diferență”. Imagini de la ziua Carminei
Libertateapentrufemei.ro
Fiica lui Liviu Vârciu, poze rare cu superba ei mamă: “Mamă și fiică. 44 de ani și 22 de ani. Eu nu văd nici o diferență”. Imagini de la ziua Carminei
Ion Țiriac n-a mai răbdat și a dat în judecată statul român » Suma revendicată + Apare pe listă și numele lui Gigi Becali
GSP.RO
Ion Țiriac n-a mai răbdat și a dat în judecată statul român » Suma revendicată + Apare pe listă și numele lui Gigi Becali
Fabrica din România unde se construiesc tunuri pentru armatele lumii. Producția merge la export. Cum arată uzina pe interior
FANATIK.RO
Fabrica din România unde se construiesc tunuri pentru armatele lumii. Producția merge la export. Cum arată uzina pe interior
Bărbat din Severin, găsit mort în casă, printre mai mulți șerpi. Avea o crescătorie ilegală de reptile, printre care 3 vipere
Știrileprotv.ro
Bărbat din Severin, găsit mort în casă, printre mai mulți șerpi. Avea o crescătorie ilegală de reptile, printre care 3 vipere
Românca Alina Pușcău a făcut senzație cu rochia ei la petrecerea de după Gala MET! A fost singura vedetă de la noi din țară care a participat
Unica.ro
Românca Alina Pușcău a făcut senzație cu rochia ei la petrecerea de după Gala MET! A fost singura vedetă de la noi din țară care a participat
"De la energizant". Fotbalistul important din Superliga a venit azi să demonstreze că nu s-a dopat! Prima reacţie după audiere: "E situaţia reală"
Orangesport.ro
"De la energizant". Fotbalistul important din Superliga a venit azi să demonstreze că nu s-a dopat! Prima reacţie după audiere: "E situaţia reală"
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara; se încălzeşte spre finalul săptămânii viitoare
Observatornews.ro
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara; se încălzeşte spre finalul săptămânii viitoare
Horoscop 10 mai 2024. Peștii ar fi bine să privească cu îngăduință orice fel de abatere a celor din familie de la ceea ce au stabilit ei
HOROSCOP
Horoscop 10 mai 2024. Peștii ar fi bine să privească cu îngăduință orice fel de abatere a celor din familie de la ceea ce au stabilit ei

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI