Sportiva estonă în vârstă de 33 de ani trăieşte o a doua tinereţe pe teren. Kanepi a fost numărul 15 mondial în 2012, dar din cauza accidentărilor a ajuns anul trecut pe locul 418 WTA. Povestea ei seamănă cu povestea Mihaelei Buzărnescu.

”În iunie 2016 nici nu îmi mai păsa dacă voi mai juca tenis vreodată. Am încercat să am o viață normală și să mă bucur de ea. Însă mi-am dat seama că este important să faci ce îți place. Atunci vei avea și rezultate. Este foarte greu de crezut că am ajuns până aici, după tot ce s-a întâmplat. Nu mă așteptam”, a declarat Kaia Kanepi, care s-a refugiat o vreme în concursurile de automobilism pe gheața în Finlanda.

Kaia Kanepi (44 WTA) a apelat și la vraci, dar și la leacuri bisericești.

Adversara Simonei a mărturisit că în 2016, după ce s-a accidentat din nou, nu a tratat accidentarea cum ar fi trebuit pentru că nu i-a mai păsat. Pe lângă accidentarea la picioare, s-a mai ales și cu un virus autoimun, Epstein-Barr, care o seacă de energie.

”Nu am ştiut dacă voi mai putea juca, aşa că am lăsat lucrurile de la sine şi nu mi-am mai dorit să am de-a face cu sportul”, a povestit Kaia Kanepi. Apoi, în decembrie, deşi nu era sigură că va mai reveni în tenis, a început să se antreneze cu aruncătorul de greutăţi, Gerd Kanter: ”Cum nu aveam nimic de făcut, am început să mă antrenez cu el, aruncam cu mingea medicinală, făceam exerciţii fizice, alergam. Nu am mai jucat deloc tenis, dar o lună mai târziu, când am realizat că sunt destul de bine pregătită fizic şi m-am simţit în sfârşit sănătoasă, am decis să revin, a treia oară”.

Simona Halep – Kaia Kanepi (azi, ora 18.00), în primul tur de la US Open 2018. Un singur meci direct.


Citește și: FOTO/ Invitații la nunta lui Dragnea Jr. și-au etalat mașinile de lux. Cine este deputatul care a ales să vină cu taxiul