Mai ia 250.000 € din bonusuri
Dacă francezii de la LEquipe au scris, săptămâna trecută, că Bulatovici e dorită în Macedonia, la Vardar Skopje, unde un magnat de origine americană vrea să creeze o mare echipă, ieri, presa din Muntenegru a anunţat că jucătoarea născută la Kragujevaţ (Serbia) a ales chiar… Györ. Ar urma să încaseze un salariu-record în handbalul feminin, 250.000 de euro pe sezon, plus bonusuri de performanţă: câştigarea titlului şi a Cupei Ungariei, Liga Campionilor, Supercupa Europei, practic, alte 250.000 de euro. La Oltchim, Kati avea trecut în contract un venit de 204.000 de euro pe an, dar ea pretinde că avea restanţe salariale de două luni.
Problema n-ar fi că Bulatovici pleacă – la Vâlcea nu va mai curge tot atâta lapte şi miere -, ci că, probabil, Kati ştia unde ajunge înainte de semifinală. Păcat! Mulţumim, Kati, la revedere Kati! Vorba lui nea “Pilică” Popescu, marele antrenor: “Toate celelalte au fost de 10, ea, cea mai bună cupă, cartea de vizită – de 4”.
E sârboaică, dar joacă pentru Muntenegru
Bulatovici s-a născut la Kragujevaţ, în Serbia, însă acum joacă pentru naţionala Muntenegrului! Katarina e vicecampioană olimpică şi campioană europeană cu naţionala pentru care evoluează acum. La JO 2012 a fost golghetera turneului, cu 53 de goluri, la CE – la fel, cu 53 de reuşite. La nivel de club, a luat 5 titluri, 5 Cupe ale Muntenegrului, Cupa EHF şi Liga Campionilor (2012), toate cu Buducnost, un titlu şi Liga Campionilor cu Slagelse (Danemarca, 2007).
Pleacă jucătoarele cel mai bine plătite
Cel mai probabil, stranierele aduse la Vâlcea pe salarii excelente vor pleca de la echipă. Portarul spaniol Navarro, interul portughez Barbosa şi centrul francez Pineau au oferte de la Vardar Skopje (Macedonia), care a transferat deja goalkeeperul Leynaud, Bulatovici ar putea merge la Györ, Stanca a plecat deja în Franţa, iar muntenegreanca Jovanovici va juca din sezonul viitor la Astrahan (Rusia). Şi antrenorul Jakob Vestergaard e pe plecare. Oltchim a avut anul acesta un buget iniţial de 3.000.000 de euro, redus din cauza crizei combinatului la jumătate. Pentru sezonul viitor, nu e clar nimic. Nu se ştie dacă echipa se va desfiinţa sau nu!
↑ Trei jucătoare ale lui Oltchim (Pineau, Barbosa şi Curea, de la stânga, în roşu) s-au chinuit să o blocheze pe Lekici
Fostul psiholog al echipei: «Succesul este întărit de un eşec anterior»
În 2010, în mandatul lui Radu Voina, Dorina- Marcela Şchiopu-Mateiu (49 de ani) a activat ca psiholog la Oltchim. Cu menţiunea că nu vrea să vorbească în particular despre meciul de joi seară, ci despre viaţă, psihologul a explicat cum te poţi recupera după un eşec precum cel al sportivelor de la clubul oltean.
Cu o experienţă de patru ani în spate ca psiholog la Centrul de Excelenţă în handbalul feminin de la Vâlcea, Dorina Şchiopu a afirmat: “Vorbim despre viaţă, nu despre sport în particular. După asemenea ratări, trebuie să-ţi pui întrebări. Cine suntem noi? Ce ne determină să ne atingem scopul? Chiar ştim ce vrem de la viaţă? O să plâng toată viaţa după asta?”. Psihologul a continuat: “E o chestiune de conştiinţă. Sunt lucruri mult mai grave care se pot întâmpla! Gândiţi- vă la o mamă care tocmai îşi îngroapă copilul! Pe care o vedeţi pe stradă apoi, care tăieşte! Toţi am avut momente dramatice. Important e să putem să trecem peste ele! Şi toţi avem nevoie de un suport moral”.
În loc de concluzie, o pildă: “Dumnezeu îţi dă, dar nuţi bagă şi-n traistă”. Şi privim înainte: “Întotdeauna, succesul e întărit cu un eşec anterior”. Fetelor, reţineţi asta!
Vestergaard şi-a adus alt «specialist»!
Dacă în mandatul lui Radu Voina clubul angajase un psiholog, acum rolul a fost atribuit de Jakob Vestergaard (foto) lui Mette Klit, antrenoarea secundă. “Poate era bine să ai şi un psiholog. Fetele sunt mai labile decât băieţii, ştiţi şi voi ce vreau să zic”, a spus fostul mare antrenor “Pilică” Popescu.
(Mihai Toma)
fotografii: Csanda Gyula/ Blikk (Veszprem)