17 Iul. 2017 23:00

Liga 1, etapa 1, FC Botoșani – CFR Cluj 1-1. Dan Petrescu: „Am pierdut două puncte din cauza arbitrului. Ne-a curăţat!”. Alte reacţii / VIDEO

Distribuie

Liga 1, etapa 1, FC Botoșani – CFR Cluj (ora 21.00, Digi, Dolce, Look). Dan Petrescu se întoarce după mai mulți ani în Liga 1: ”Nu contează cum jucăm, ci rezultatul”.

FC Botoşani – CFR Cluj 1-1

Au marcat: Burcă (31) / Hoban (10)

VIDEO AICI ŞI AICI 

După un meci tensionat, FC Botoşani şi CFR Cluj-Napoca au terminat nedecis, scor 1-1, ultimul meci din prima etapă a Ligii 1.

Faza meciului s-a petrecut în minutul 72, când Omrani a fost eliminat de pe teren, pentru o presupusă simulare în careul advers, deşi jucătorul a fost împiedicat de Muşat. În minutul 53, acelaşi Omrani a primit doar galben, după o intrare criminală la Popa.

A fost meciul care a marcat revenirea, după mai mulţi ani de „pribegie”, a antrenorului Dan Petrescu în campionatul românesc.

„Am avut emoţii mari. De mulţi ani n-am mai fost în fotbalul românesc. Am avut un adversar foarte greu în prima etapă. Mai e mult de lucru la echipă. Jocul s-a rupt când Omrani a fost eliminat la o fază clară de penalty. Am pierdut clar două puncte din cauza arbitrului. Nu poţi să „rupi” jocul în modul ăsta. În loc să dai galben, elimini jucătorul. A fost o greşeală capitală care pe noi ne-a curăţat. Arbitrii au greşit pentru că n-au văzut faza. Eu aşa cred. Dintre toate favoritele la titlu cel mai greu meci l-am avut noi. În plus, în următoarele şase etape, jucăm doar două meciuri acasă şi alea extrem de grele”, a declarat antrenorul de la CFR Cluj, Dan Petrescu, la Dolce Sport.

„Meritul acestui egal aparţine jucătorilor. Am văzut atitudine şi concentrare la băieţi. Ăsta e cel mai mare câştig. Secretul e la ei. Am găsit un grup foarte bun, un grup matur care ştie ce-şi doreşte. Ne-am dorit victoria. Eu doresc ca toţi jucătorii din lot să ajungă mai sus, să facă performanţă. Ăsta e spiritul fotbalului. N-am văzut fazele de penalty şi n-aş fi îndreptăţit să mă pronunţ. Vine un meci greu cu Dinamo. Vă spun un singur lucru: ne vom pregăti pentru acest meci”, a menţionat Costel Enache, antrenorul de la FC Botoşani.

„E prima etapă, nu mi-am dat seama dacă fotbalul românesc este schimbat. Îmi pare rău că n-am putut să luăm cele trei puncte. Nu comentez arbitrajul. Încă mai avem de lucru, dar încet vom pune lucrurile la punct şi sut sigur că vom face o figură frumoasă în Liga 1. Încercăm să luăm fiecare meci în parte, să-l câştigăm şi apoi la final să vedem ce va fi. Sper să câştigăm meciul cu Viitorul”, a precizat Ovidiu Hoban.

„A fost un meci echilibrat, disputat. CFR Cluj e o echipă bună. Cu puţină şansă am fi putut şi să câştigăm. Mă bucur că am marcat şi, cel mai important, nu am pierdut şi am debutat cu dreptul. Sperăm să facem o figură frumoasă în actualul campionat. Vreau să mulţumesc publicului, care ne-a împins de la spate. Sperăm să facem o figură frumoasă şi în următorul joc, cu Dinamo”, a spus Andrei Burcă.

„A fost un meci destul de greu. La acea fază a eliminării lui Omrani s-a rupt partida. Se juca altfel dacă eram toţi pe teren până la fial. În echipă sunt foarte jucători noi, dar trebuie să învăţăm cât mai repede automatismele. Vom vorbi despre lupta la campionat peste câteva etape. Urmează un meci foarte greu cu echipa campioană. Sperăm să-l câştigăm”, a menţionat Dan Nistor.

FC Botoșani: Cobrea – Ungurușan, Miron, Burcă, Mușat – Bordeianu, Cucu – L. Buș, Moruțan (73 Fulop), Golofca (84 Serediuc) – D. Popa (84 Ciaccheri)

CFR Cluj: Vâtcă – C. Manea, Luchin, Vinicius, Camora – Păun (46 Nouvier), Culio, Hoban, Deac (74 M. Coman) – Omrani, Bokila (61 Nistor)

Min. 75: Popa a trimis cu capul puţin pe lângă poartă

Min. 72: Fază controversată. Omrani a fost eliminat de pe teren, după ce a văzut al doilea avertisment pentru simulare. Atacantul a fost însă împiedicat de Muşat să joace mingea în careul advers

Min 53: Omrani a primit doar cartonaş galben, după o intrare criminală la Popa

A început partea secundă

Final de primă repriză

Min. 36: Vâtcă a scos de sub bară mingea trimisă de Moruţan

Min 31: Burcă a egalat, cu o lovitură de cap din 8 metri, în urma unui corner

Min. 30: Gazdele au solicitat penalty, la o fază în care mingea l-a lovit în mînă pe Hoban

Min. 29: Vîtcă scoate excelent un balon şutat de Bordeanu şi deviat de Luchin

Min. 10: Hoban, scăpat pe dreapta, a pătruns în careu şi l-a învins pe portar cu un şut la colţul lung

A început meciul

Primul joc al lui Dan Petrescu pe banca tehnică a echipei CFR Cluj-Napoca.

—————————————————————————————————————-

FC Botoşani

  • Costel Enache: “Sunt într-o stare de aşteptare emoţională, sunt curios să vedem care este potenţialul nostru. Din punctul meu de vedere, în timpul pe care l-am avut la dispoziţie, am realizat maxim din ceea ce puteam. Sunt încă lucruri de pus la punct. Suntem într-un moment bun, simt jucătorii concentraţi, i-am văzut preocupaţi şi am mare încredere în jocul de luni. Dacă soarta ne-a adus un adversar puternic, trebuie să fim pregătiţi să facem faţă. Nu mai pierdem energie să calculăm dacă e mai bine sau mai rău aşa. Asta e realitatea. Abordăm meciul de la egal la egal. Aş putea fi mulţumit cu un egal, după joc, dacă va fi un joc echilibrat sau dacă adversarul va fi peste noi. Chiar dacă şansele par un pic mai mici în dreptul nostru, sunt ale noastre şi trebuie să ne luptăm”.
  • Andrei Patache: “Acum după ce a plecat şi Gabi, iar eu am rămas, pot spune că sunt ultimul mohican. Am rămas cel mai vechi de aici. Am semnat prelungirea cu un an a contractului şi vedem ce va fi. Sunt încrezător înaintea debutului noului sezon. În cantonament totul a fost OK. Am jucat în fiecare meci, am avut minute, şi toţi ne-am pregătit foarte bine. Ne-a dat şanse la toţi pentru că toţi am plecat de la zero. Vedem pe parcursul campionatului ce va fi. Fizic, psihic şi medical sunt OK. Îmi propun să joc mai mult faţă de anul trecut şi să fiu sănătos”.
  • Stelian Cucu: “Pornim cu prima şansă în acest meci, pentru că jucăm acasă. Pe foaie poate sunt mai buni, că au făcut transferuri, dar noi suntem mai omogenizaţi. În afară de Vaşvari, care era jucător de bază, în rest suntem aceeaşi de anul trecut. Sunt încrezător şi pornim la drum cu încredere. Le transmit botoşănenilor să vină în număr cât mai mare la acest meci pentru că promit că îi vom face fericiţi cu o victorie”.

Echipa probabilă

Cobrea
Unguruşan, Burcă, G. Miron, Muşat
Bordeianu, Cucu, Moruţan
Golofca, D. Popa, L. Buş

Antrenor: Costel Enache -nou-

Liga 1, etapa 1, FC Botoșani – CFR Cluj. Dan Petrescu: „Botoșaniul e favorită”

CFR Cluj

  • Dan Petrescu: “Întotdeauna primul meci e cel mai greu. Nu am avut o perioadă de pregătire așa cum mi-aș fi dorit, pentru că timpul a fost scurt și mulți jucători au venit foarte târziu. La jocul de luni, Botoșaniul e favorită. Au același lot, joacă acasă. Noi suntem o echipă nouă și, chiar dacă lumea zice că CFR va face nu știu ce, noi încercăm să formăm o echipă cât mai repede posibil. Vrem să scoatem un rezultat bun la Botoșani, să începem cu dreptul. Nu contează cum jucăm, contează rezultatul. Avem poate cei mai buni tineri din România, dar în opinia mea nu este o regulă benefică. În opinia mea, nu poţi să obligi o echipă să joace cu un jucător, indiferent ce vârstă are. În cupele europene nu îţi cere nimeni aşa ceva. Dacă ar fi în Europa această regulă aş fi de acord. Mi se pare total aiurea această regulă, dar o vom respecta”.

Echipa probabilă

Duka
Cr. Manea, Horj, Paulo Vinicius, Camora
C. Deac, Hoban, A. Mureșan, Culio
Omrani, Bokila

Antrenor: Dan Petrescu -nou-

Meciurile all-time din Liga 1:

21.07.2013: FC Botoşani – CFR Cluj 0 – 0 (Etapa 1)
Au marcat: –

15.12.2013: CFR Cluj – FC Botoşani 3 – 1 (Etapa 18)
Au marcat: 1-0 Rui Pedro (32), 1-1 Cătălin Vraciu (38), 2-1 Vasile Maftei (58), 3-1 Paul Batin (88)

08.11.2014: FC Botoşani – CFR Cluj 0 – 1 (Etapa 14)
A marcat: 0-1 Filip Jazvić (38)

10.05.2015: CFR Cluj – FC Botoşani 4 – 0 (Etapa 31)
Au marcat: 1-0 Grégory Tadé (12), 2-0 Grégory Tadé (15), 3-0 Guima (69), 4-0 Giorgi Chanturia (90+1)

31.08.2015: CFR Cluj – FC Botoşani 3 – 1 (Etapa 9)
Au marcat: 1-0 Cristian López (15), 2-0 Cristian López (21), 2-1 Gabriel Vaşvari (30 penalty), 3-1 Cristian López (58)

13.12.2015: FC Botoşani – CFR Cluj 2 – 1 (Etapa 22)
Au marcat: 1-0 Michael Ngadeu (30), 2-0 István Fülöp (45+2), 2-1 Cristian López (79)

16.04.2016: CFR Cluj – FC Botoșani 6 – 0 (Etapa 7, play-out)
Au marcat: 1-0 Cristian Bud (15p), 2-0 Cristian Bud (26), 3-0 Juan Carlos Ruiz (45+2), 4-0 Juan Carlos Ruiz (45+3), 5-0 Bryan Nouvier (53), 6-0 Cristian López (69)

29.05.2016: FC Botoşani – CFR Cluj 4 – 0 (Etapa 14, play-out)
Au marcat: 1-0 Petre Ivanovici (15), 2-0 Gonzalo Cabrera (30), 3-0 Attila Hadnagy (61), 4-0 Sergiu Popovici (87)

30.07.2016: FC Botoșani – CFR Cluj 3 – 1 (Etapa 2)
Au marcat: 0-1 Antonio Jakoliš (19), 1-1 Deyvidas Matulevičius (40), 2-1 István Fülöp (48), 3-1 Nicolae Mușat (80)

07.11.2016: CFR Cluj – FC Botoșani 1 – 0 (Etapa 15)
A marcat: 1-0 Ionuț Larie (89)

SURSA: sport24h.ro

CITEȘTE ȘI: 

VIDEO EXCLUSIV/ Gabi Cristea și Tavi Clonda au reușit să se mute înainte să devină părinți. Își inaugurează casa cu o petrecere!

Comentarii
← Inchide