Liga 1, etapa 15

ACS Poli Timișoara – Dinamo 1-2 

Au marcat: Doman (65 – pen.) / Nedelcearu (26), Maric (57)

VIDEO, AICI ȘI AICI

Dinamo a câștigat cu emoții în Banat și a urcat pe loc de play-off. Alb-roșii au avut mai mult controlul jocului, dar gazdele s-au trezit din pumni la 0-2, iar după ce Doman a redus din handicap (65) au riscat mai mult și erau gata-gata să egaleze în prelungiri. Filip și-a salvat însă echipa, printr-o alunecare disperată la Popovici. 

REACȚII:

Cătălin Doman (ACS Poli Timișoara): ”Din păcate, golul meu n-a fost suficient. Rezultatul este nedrept. Meritam un egal. Am fost în multe momente peste Dinamo. Per total a fost un arbitraj corect. Dinamo pare mai mult o echipă în formare, așa am simțit eu din teren”.

Bogdan Străuț (ACS Poli Timișoara): ”Meci greu pe un teren greu. Echitabil era un egal. Am dubii la faza din ultimul minut, când Filip l-a atacat pe Popovici. Cred că se putea dicta penalty pentru noi. Arbitrajul nu a influențat rezultatul, dar poate nu a văzut bine anumite faze”.

Andone: ”Nu mai comentez arbitrajele, n-i facem dușmani”

Ioan Andone (antrenor Dinamo): ”Ne-am creat ocazii, dar starea terenul nu ne-a permis să construim. Din păcate, trebuie să suferim. Suferim pe final de meci, din lipsă de concentrare. Nu mai comentez arbitrajul. Le-a dat penalty, nici nu știu dacă a fost penalty. Nu mai comentez, că n-i facem dușmani pe arbitri. Îmi pare rău de Rusandru că nu mai e pe lista FIFA. Cu cele două puncte pierdute cu Astra eram mult mai bine acum. Nu cred că a fost penalty la alunecarea lui Filip. L-am întrebat. Aștept mai mult de la Rotariu. Se pregătește bine, dar trebuie să fac echipa cea mai bună. Am câștigat cu Pandurii fără el. Îi înțeleg pe suporteri. E treaba lor dacă îmi cer demisia. Dinamo nu e pe un loc onorant, trebuie să ajungem pe locurile 1-2”.

Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Recomandări
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație

Popa: ”Dinamo se plânge de arbitraje?”

Ionuț Popa (antrenor ACS Poli Timișoara): ”Cred că puteam obține mai mult. La 0-0 am avut trei ocazii de gol. Până la cornerul din care a deschis scorul, Dinamo nu a contat. A fost ofsaid la golul doi marcat de Dinamo. Nemec a vrut să joace minge, dar s-a oprit. Lui Hațegan îi dau nota 10. Trebuie să mai revăd faza din final dintre Filip și Popovici, dar cred că jucătorul nostru trebuia să fie mai hotărât și egala.

A contat presiunea făcută de Dinamo împotriva arbitrajului. Am văzut și filmulețul ăla deocheat cu Hitler, mi se pare deplasat. Noi o să facem un filmuleț cu Ceaușescu. A ajuns să se plângă Dinamo de arbitraje, care făcea legea când era Miliția era miliție. Mai are puțin să se plângă și Steaua. Sunt supărat că am pierdut noi meciul, nu l-au câștigat ei”. 

LIVETEXT

Final de meci.

Min. 90+4: Steliano Filip l-a blocat în ultima instanță pe Popovici, care scăpa singur cu portarul. Fundașul dinamovist s-a accidentat, iar gazdele au cerut penalty!

Filip Popovici

Min. 90+3: cartonaș galben pentru Mailat (ACS Poli Timișoara).

Min. 90: s-au arătat patru minute de prelungire.

Min. 89: Dan Nistor a șutat spre poartă, dar mingea a fost blocat cu cotul de Cînu, aflat în careu. Arbitrul Hațegan a lăsat jocul să continue.

Schițele unei crime puse la cale de un fost procuror, care dorea să scape de nevastă, au mai băgat, după 13 ani, un complice la pușcărie
Recomandări
Schițele unei crime puse la cale de un fost procuror, care dorea să scape de nevastă, au mai băgat, după 13 ani, un complice la pușcărie

Min. 89: schimbare la Dinamo. A ieșit Palic, a intrat fundașul M. Popescu.

Min. 89: schimbare la gazde. A ieșit Novak, a intrat Șeroni.

Min. 87: cartonaș galben pentru Romera (Dinamo).

Min. 84: schimbare la Dinamo. A ieșit Nemec, care și-a spart capul după un duel cu Bocșan, a intrat Oliva.

Nemec cap spart

Min. 81: schimbare la ACS Poli Timișoara. A ieșit Doman, a intrat Mailat.

Min. 79: schimbare la Dinamo. A ieșit V. Lazăr, a intrat timișoreanul D. Rotariu.

Min. 68: Penedo a reținut mingea trimisă cu capul spre poartă de Bocșan din plonjon.

Min. 65: GOL ACS POLI TIMIȘOARA, 1-2. Doman a transformat sec lovitura de la 11 metri.

Min. 63: penalty pentru gazde dictat ferm de Hațegan, pentru un fault comis în careu de Maric asupra lui Bărbuț.

Min. 58: schimbare la ACS Poli: Iese Drăghici și intră Popovici.

Min. 57: GOL DINAMO, 0-2. Corner pentru roș-albi, balonul este trimis în spate până la Palic, acesta îi trimite perfect lui Maric, care marchează pentru 2-0 după ce balonul lovește și bara.

Min. 53: Drăghici este avertizat pentru un fault la Romera, într-un duel care a avut loc la marginea terenului

Min. 50: gazdele au trecut la câțiva milimetri de egalare. Șutul lui Croitoru a trecut agonizant pe lângă bara porții lui Penedo.

Cum să trăiești într-o lume pe care nu poți s-o înțelegi, deși nu ești prost și nici resemnat?
Recomandări
Cum să trăiești într-o lume pe care nu poți s-o înțelegi, deși nu ești prost și nici resemnat?

Min. 46: s-a reluat jocul.

Pauză.

Min. 41: timișoreanul Filip (Dinamo) vede un cartonaș galben după ce îl lovește pe Bărbuț într-un duel aerian

Min. 41: Nemec a avut ocazia de a majora scorul pentru Dinamo, dar a ”bărbierit” mingea când a vrut să tragă.

Min. 34: Cânu reia spectaculos, Penedo respinge de lângă bară, Drăghici încearcă să înscrie, însă atacantul îl faultează pe portarul lui Dinamo

Min. 26: GOL DINAMO, 0-1. Corner pentru oaspeți, Nemec trimite cu capul în bară, iar Nedelcearu, aflat pe fază, înscrie simplu, din fața porții.

Min. 15: V. Lazăr a ratat deschiderea scorului pentru Dinamo. Straton a reținut în doi timpi șutul mijlocașului dinamovist.

Min. 9: gazdele ratează prima ocazie, prin Cânu. Fundașul a trimis mingea milimetric pe lângă bară.

Min. 1: a început meciul.

INFO: Observatorii meciului au interzis dinamoviștilor să iasă pe teren cu un banner pe care era scris mesajul ”Uniți, salvăm arbitrajul!”. Ionel Dănciulescu a explicat la Digi Sport că ”s-a considerat că bannerul îi lejează pe arbitri”.

Echipele de start:

ACS Poli Timișoara: Straton – Străuț, Bocșan, Cânu, Novak – Artean – Bărbuț, M. Croitoru (cpt.), Llorente, Doman – Drăghici
Antrenor: Ionuț Popa
Rezerve: Curileac – Fridrich, Al. Popovici, Mailat, Cârstocea, Lokaj, Șeroni

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Maric, St. Filip – D. Nistor (cpt.), Busuladzic, Palic – Hanca, Nemec, V. Lazăr
Antrenor: Ioan Andone
Rezerve: Brănescu – M. Popescu, D. Rotariu, D. Popa, M. Oliva, Mahlangu, Ceccarelli

Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad).

Asistenți: Nicoară Marius (Drobeta Turnu Severin), Danşa Ciprian Florin (Oradea).

Observatori: Dumitrescu Eduard (Piteşti), Dan Potocianu (Reșița).
Luca Ceccarelli, primul jucător adus de Mutu la DinamoDinamo joacă astă-seară, în deplasare, cu ACS Poli Timișoara. „Cânii” speră să-și revină după rezultatele slabe din ultima vreme, datorate și jocului slab, dar și arbitrajelor slabe. La „câini” va debuta italianul Luca Ceccarelli, primul om transferat de noul director executiv al clubului, Adrian Mutu.

Luca Ceccarelli, primul jucător adus de Mutu la Dinamo

Problemele timișorenilor

ACS Poli Timișoara

Ionuţ Popa
“Jocul de la Botoşani rămâne cu o urmă de regret, nu am mai continuat rezultatele bune. Vine meciul cu Dinamo, o echipă care a şi câştigat cu campioana României, un joc pe care nu l-aş dori prestat de ei şi la Timişoara. E un meci greu, dar cred că şi jucătorii noştri vor asimila acest aspect. Vom încerca un rezultat cât mai bun. Apar în lot cei doi absenţi de etapa trecută, Artean şi Bărbuţ, lipsesc Pedro, Scutaru, Vădrariu. Popovici şi Poparadu au reluat antrenamentele. Să sperăm că vom avea susţinători, sperăm la un rezultat bun”.

► Echipa probabilă: Straton – Străuţ, Cânu, Bocşan, Novak – Artean – Bărbuţ, Croitoru, Fernando Llorente, Doman – Drăghici

► Rezerve: Curileac, Şeroni, Cârstocea, Mailat, Poparadu, Al. Popovici, Lokaj

► Antrenor: Ionuţ Popa

Andone: ”Nu mă sperie poziția ocupată acum”

Dinamo Bucureşti

Ioan Andone
“Va fi dificil la Timişoara, pentru că au jucat bine acasă cu formaţiile din faţă. Trebuie să repetăm jocul din partidele cu Astra şi Pandurii. Sunt convins că putem înscrie. Avem lot de primele două-trei locuri, locul 7 nu e de Dinamo. Nu mă sperie poziţia ocupată, mai sunt atâtea etape. Plus, gândiţi-vă că în tur toate partidele grele le-am jucat în deplasare. Acum, dacă suntem echipă puternică, le batem pe toate pe teren propriu. Nu s-a întâmplat în istoria lui Dinamo să avem o perioadă atât de lungă cu greşeli împotriva noastră. Faze clare. Sper ca CCA să ia măsuri, astfel încât să nu se mai facă greşeli”.

► Echipa probabilă: Penedo – Romera, Ceccarelli, Nedelcearu, St. Filip – Nistor, Bušuladžić, Palić – Hanca, Nemec, V. Lazăr

► Rezerve: Brănescu, M. Popescu, L. Marić, Oliva, Mahlangu, D. Popa, D. Rotariu

► Antrenor: Ioan Andone

Meciurile all-time din Liga 1:

19.07.2013: ACS Poli Timişoara – Dinamo Bucureşti 2 – 0 (Etapa 1)
Au marcat: 1-0 Szabolcs Székely (39), 2-0 Cristian Bărbuţ (63)

13.12.2013: Dinamo Bucureşti – ACS Poli Timişoara 4 – 0 (Etapa 18)
Au marcat: 1-0 Cristian Scutaru (11 autogol), 2-0 Dorin Rotariu (34), 3-0 Boubacar Mansaly (37), 4-0 Alexandru Curtean (54)

03.08.2015: Dinamo Bucureşti – ACS Poli Timişoara 2 – 1 (Etapa 4)
Au marcat: 1-0 Cosmin Matei (5 penalty), 1-1 Róbert Elek (8), 2-1 Harlem-Eddy Gnohéré (44)

07.11.2015: ACS Poli Timişoara – Dinamo Bucureşti 0 – 1 (Etapa 17)
A marcat: 0-1 Marcel Essombé (56)

30.07.2016: Dinamo București – ACS Poli Timișoara 2 – 1 (Etapa 2)
Au marcat: 1-0 Dorin Rotariu (27), 2-0 Dorin Rotariu (37), 2-1 Cristian Scutaru (48)

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Rețeta de post Lidl. Supa de legume pe care ai să o faci mereu. Are ingrediente ieftine, e delicioasă și gata în câteva minute
FANATIK.RO
Rețeta de post Lidl. Supa de legume pe care ai să o faci mereu. Are ingrediente ieftine, e delicioasă și gata în câteva minute
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Mesajul Regelui Charles după ce nora sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Sunt trei cazuri de cancer la Casa Regală
Libertateapentrufemei.ro
Mesajul Regelui Charles după ce nora sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Sunt trei cazuri de cancer la Casa Regală
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
GSP.RO
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
Cele mai scumpe orașe din România. Oamenii plătesc bani grei pe chirie în aceste zone. Bucureștiul nu e în top 3
FANATIK.RO
Cele mai scumpe orașe din România. Oamenii plătesc bani grei pe chirie în aceste zone. Bucureștiul nu e în top 3
Zece ore a fost violată de iubitul ei și prietenul acestuia, în Alba. Coșmarul trăit de o femeie în casa partenerului ei
Știrileprotv.ro
Zece ore a fost violată de iubitul ei și prietenul acestuia, în Alba. Coșmarul trăit de o femeie în casa partenerului ei
Delia, o nouă apariție controversată. Cum s-a afișat artista! 'Doamna Delia, nu mai are mama cu ce să îmi trimită zacuscă și șorici în străinătate'
Unica.ro
Delia, o nouă apariție controversată. Cum s-a afișat artista! 'Doamna Delia, nu mai are mama cu ce să îmi trimită zacuscă și șorici în străinătate'
Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV
Orangesport.ro
Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Horoscop 28 martie 2024. Capricornii pot primi mesaje foarte interesante de la persoane pe care nu le consideră suficient de înzestrate
HOROSCOP
Horoscop 28 martie 2024. Capricornii pot primi mesaje foarte interesante de la persoane pe care nu le consideră suficient de înzestrate
RECOMANDĂRI