14 Feb. 2018 16:44

LIVETEXT Simona Halep – Ekaterina Makarova, în turul 2 al turneului de la Doha. Simo, revenire în forță. Urmează Sevastova

Distribuie

LIVETEXT Simona Halep - Ekaterina Makarova, în turul 2 al turneului de la Doha (Qatar), miercuri, ora 15.20. Este prima apariție a numărului 2 mondial, după turneul foarte solicitant de la Australian Open, unde a pierdut finala cu daneza Caroline Wozniacki, 6-7, 6-3, 4-6.

Halep – Makarova 6-3, 6-0

 


Simona Halep a câștigat fără prea mari probleme primul meci susținut după finala pierdută la Australian Open. În optimi, numărul 2 mondial o întâlnește pe letona Anastasija Sevastova (27 de ani, 15 WTA). Sevastova a eliminat-o în turul 2 pe japoneza Naomi Osaka (51 WTA), 6-4, 6-1.

Simona Halep: 'Mi-a plăcut meciul. M-am bucurat de el. Am simți ceva dureri. Glezna pare să fie într-o stare aproape perfectă. Mă bucur că am făcut un turneu reușit în Australia, îmi pare rău însă că nu am câștigat. Poate va fi data viitoare. Trofeul câștigat la Doha în 2014 a fost important pentru mine atunci'.

LIVETEXT

Game 15: trei mingi de meci pentru Simona. 40-15. Victorie fără istoric obținută de Simona Halep, 6-3, 6-0. Meciul s-a încheiat după o oră și 12 minute

Game 14: Simona controlează jocul și are minge de 5-0. Egalitate. Avantaj, Makarova. Egalitate. Simona a alergat-o ca pe hoții de cai pe rusoaică. Forhand, aut. Avantaj, Makarova. Retur formidabil, egalitate. Avantaj, Halep. Simona este de neoprit, 5-0.

Game 13: Simona se dezlănțuie. Al patrulea as, 30-0. 40-15. Încă un serviciu eficient, 4-0.

Game 12: minge de 3-0 pentru Simona. Halep a reușit încă un break, 3-0.

Game 11: Simonei nu-i prea mai funcționează primul serviciu. Comite a doua dublă greșeală. Două mingi de rebreak, Makarova. Simo salvează una, 30-40. Egalitate. A treia dublă greșeală. Avantaj, Makarova. Egalitate. Avantaj, Halep. Egalitate. Eroare neforțată, Halep. Avantaj, Makarova. Retur afară. Egalitate. Avantaj, Simona. As, 1-0.

Game 10: servește Makarova. Break la zero făcut de Simona.

SETUL 2

Game 9: Simona servește din nou pentru set. Minge de set pentru Simona, 40-30. 40-40. Minge de break, Makarova. Egalitate. Avantaj, Halep. Egalitate. Avantaj, Halep. În sfrârșit, ghem, 6-3. Set câștigat de Simona în 40 de minute.

Game 8: Makarova și-a făcut serviciul, 5-3.

Game 7: minge de break, Makarova. Simona a scăpat reverul puțin în aut, 5-2.

Game 6: minge de break. Simona se distanțează decisiv, 5-1.

Game 5: ghem la zero reușit de Simona, care a servit perfect, doi ași, 4-1

Game 4: Simona a revenit de la 0-40. Egalitate. Avantaj, Makarova. Rusoiaca a servit bine și și-a adjudecat primul ghem, 3-1.

Game 3: Simona și-a consolidat break-ul, 3-0.

Game 2: Simona se mișcă bine, semn că problemele medicale nu o mai chinuie. Minge de break, Simona. Egalitate. A doua șansă de break pentru Halep. Egalitate. A treia minge de break, Simona. Halep, fructifică, 2-0.

Game 1: servește Halep. Simona evoluează în echipamentul oferit de noul sponsor tehnic, Nike. 30-30, de la 0-30. 40-30. Ghem cu noroc. Simona a făcut punctul decisiv cu ajutorul fileului, 1-0.

SETUL 1

Simona Halep nu a putut evolua în întâlnirea de Fed Cup cu Canada de la sfârşitul săptămânii trecute din cauza accidentării suferite în turneul de la Australian Open.

Bilanțul întâlnirilor directe dintre cele două jucătoare este echilibrat. Simona o conduce cu 3-2 pe Makarova, care s-a impus însă în ultimul meci direct 2-6, 6-3, 1-0, după ce Halep a abandonat în sferturi la Washington.

„A fost un început de an foarte bun. Mă bucur să fiu din nou la Doha, însă nu pot să spun 100% cum e piciorul, pentru că nu am mai jucat niciun meci oficial. Însă eu mă simt pregătită, o să intru în teren ca să joc meciul și să îl câștig, dar vedem mâine. A fost o senzație plăcută la antrenament, nu m-am dezobișnuit, că nu a fost prea mult timp între Melbourne și Doha. Însă fiecare turneu e diferit, terenul e un pic diferit, mingile diferite, încerc să mă adaptez. Astăzi mai am un antrenament și mâine voi fi cu siguranță gata să joc', a declarat Simona Halep

Simona, care a câștigat turneul de la Doha în 2014, spune că se așteaptă la un meci greu contra Ekaterinei Makarova, în fața căreia are 3 victorii și 2 înfrângeri.

„Fiecare meci e greu contra ei, este stângace și este greu să mă adaptez la început cu efectul ei. Însă am mai jucat cu stângace și știu ce trebuie să fac. Am mai jucat contra ei de multe ori. Sunt gata și vom vedea mâine ce va fi', spune Simona.

Sportiva a adăugat că își dorește foarte mult să joace la Fed Cup, în meciul cu Elveția, și că de data aceasta accidentările nu o vor mai împiedica: „Abia aștept să joc și o să fiu 100% cu siguranță, nu o să mai accept nicio accidentare, pentru că îmi doresc foarte mult să fiu în echipă'.

După întoarcerea din Australia, Simona Halep spune că a fost zilnic la tratamente pentru glezna la care a suferit o accidentare la Australian Open, dar a avut puțin timp și să se relaxeze alături de familie și prieteni:

„N-am avut vacanță-vacanță, a trebuit să fac tratament zi de zi, a trebuit să merg la gym zi de zi, așa că nu a fost o vacanță, dar a fost un timp mai liber și am avut o perioadă în care m-am bucurat alături de familie și prieteni. M-am relaxat și simt că totul o să meargă OK în continuare'.

Simona Halep a felicitat-o pe Monica Niculescu pentru victoria mare obținută în primul tur la Doha, în fața Mariei Sharapova: „E o victorie mare și o felicit din suflet, chiar i-am trimis un mesaj. M-am bucurat mult să văd că a reușit și ea. Așa cum am mai spus, Sharapova a fost un nume mare în tenis și mereu când jucăm contra ei chiar ne dorim să câștigăm. Și eu am făcut-o anul trecut pentru prima dată și mă bucur că și Monica a făcut-o'.

La turneul de la Doha, Simona Halep îl va avea alături pe Andrei Pavel, urmând ca antrenorul Darren Cahill să o însoțească la următoarele competiții: „Darren este în vacanță, chiar ne-a trimis astăzi o poză fiind pe barcă, pe apă, deci el se relaxează și se simte bine. Noi suntem la muncă, dar este o muncă plăcută. Andrei Pavel este cu mine și avem oarecum echipa completă aici', a mai adăugat Simona Halep.


Citește și: Funcționarii publici dau în judecată Guvernul, după transferul contribuțiilor la angajat, pentru scăderile de venituri

Loading...
Comentarii