MENIU CAUTĂ
14 Iul. 2018 15:42

Luka Modric, căpitanul Croației, ducea caprele la păscut în copilărie | VIDEO

Distribuie

Croatul Luka Modric (32 de ani), mijlocașul plătit cu milioane de euro de Real Madrid, a avut o copilărie grea, precum mulți fotbaliști care au devenit vedete de talie mondială. Într-o înregistrare video postată pe YouTube, micul Modric poate fi văzut în timp ce mâna caprele la păscut!

Postarea de pe YouTube a fost realizată în perioada 1989-1990 și are ca subiect un atac al unui lup în Munții Velebit (parte a Alpilor Dinarici). Micuțul Luka Modric, în vârstă de 5 ani, poate fi văzut mânând caprele cu un toiag între minutele 2:29 și 2:45.

Cei din familia Modric erau oameni decenți și amabili. I-am vizitat de fiecare dată când am mers să filmez viața sălbăticiunilor din munți. Așa i-am filmat pe prietenul meu și pe fiul său adunând turmele de capre. Scenele îmi trebuiau pentru realizarea unui documentar despre lupi. Se întâmpla în 1990, cu puțin timp înainte ca războiul să le distrugă casa. Războiul a schimbat multe și nu i-am mai văzut, pentru că au plecat. Câțiva ani mai târziu, am fost întrebat dacă știu cine este băiețelul care aduna turma tatăul său în episodul meu? Acel băiețel a devenit un fotbalist croat faimos – Luka Modric. El n-a băzut aceste filmări (realizate în perioada 1989-1990) pentru că acum e prima oară când le-am publicat', a scris Pavle Balenovic, autorul înregistrării video, în descrierea filmulețului postat pe YouTube în septembrie 2017.

Luka Modric, care s-a născut în orașul Zadar, pe 9 septembrie 1985, a copilărit în satul Modrici, situat n Munții Velebit, la circa 40 de kilometri de Zadar. În 1991, când a izbucnit războiul sârbo-croat, Luka și ai lui au părăsit satul și au trăit ca refugiați într-un hotel din Zadar.

Poate te interesează și Franța – Croația, finala Campionatului Mondial de fotbal din Rusia 2018 (duminică, ora 18.00, TVR 1, TVR HD). Maratonul ex-iugoslavilor. Vestea care l-a devastat pe Kovacici

Comentarii