De Ciprian Iana,

De curând, tatăl sportivului, Petre Cozma, a fost contactat de oficialii clubului Pick Seged.

Aceștia i-au propus ca zona din sală în care iau loc oaspeții arenei ”Varosi Sportcsarnok”, unde Pick își dispute meciurile de pe teren propriu, să poarte numele Marian Cozma.

”Cei de la Szeged m-au contactat și m-au întrebat dacă îmi dau acceptul ca locul unde stau oaspeții în sală să poarte numele lui Marian Cozma. Am rămas perplex, m-au lăsat mut de uimire cu doleanța lor. Ca să vă dați seama mai bine de situație, cererea a venit de la marea rivală din campionat a lui Vezprem, echipa băiatului meu”, a declarat, pentru Libertatea, Petre Cozma.

Tatăl handbalistului a adăugat, emoționat: ”Bineînțeles că mi-am dat acceptul, apoi am început să plâng. Gestul celor din Ungaria m-a emoționat extrem de tare. Simt și acum un gol în stomac”.

Cei de la Szeged vor ca la inaugurarea noii zone din sala ”Varosi Sportcsarnok” să-l invite și pe Petre Cozma, dar acesta nu știe dacă va putea da curs ofertei.

Tatăl unuia dintre copiii intoxicați cu gaze la Școala 133: «A fost cumplit»
Recomandări

Tatăl unuia dintre copiii intoxicați cu gaze la Școala 133: «A fost cumplit»

”Sigur că aș vrea să mă duc acolo, la oamenii aceia minunați care s-au gândit la Marian, dar sincer nu știu dacă o să pot. Picioarele nu prea mă mai ascultă, de abia mă mișc”, a spus Petre Cozma.

În Ungaria, meciul dintre Veszprem și Szeged poartă denumirea de ”derby-ul etern”.

Marian Cozma a fost înjunghiat mortal în noaptea de 7 spre 8 februarie 2009, în urma unei altercații care a avut loc într-un local din Veszprem.

Are o statuie la Veszprem

În memoria lui Marian Cozma, o statuie de bronz cu bustul handbalistului a fost amplasată în faţa sălii din Veszprem. Evenimentul a avut loc în februarie 2010, la un an după ce Marian a fost ucis.

Statuia handbalistului român a fost inaugurată acum nouă ani. FOTO: EPA

A fost greu să fac o statuie a unui tânăr care aveaîn faţă o carieră fantastică. Lui Marian i se potriveşte ipostaza impunătoare a unui sportiv din Grecia antică şi aşa am încercat să îl fac. De asemenea, l-am sculptat cu o minge în mână, pentru că ştiu că aşa îşi doresc suporterii să îşi amintească de el”, declara Mihaly Gabor, sculptorul statuii.

Citeşte şi:

Interviu-eveniment cu fiica lui Albert Camus, la Lourmarin. „M-a născut la Paris, dar urăsc Parisul. Aici sunt Catherine, oriunde altundeva sunt mai întâi fiica lui Camus”

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă
HOROSCOP

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă