În plus, lazialii sunt recunoscuţi pentru simpatiile de extremă dreapta şi nenumăratele derapaje cu accente rasiste. Rapid este, în schimb, o echipă care a suferit de multe ori din pricina manifestărilor rasiste. De nenumărate ori, înn principal la derby-urile cu Steaua şi cu Dinamo, fanii adverşi au făcut scandat împotriva „ţiganilor” de la Rapid şi au pus tot felul de mesaje şi bannere cu chipul lui Ion Antonescu. La Lazio situaţia a fost inversă şi s-a manifestat mult mai dur. Jucători foarte buni au fost pur şi simplu alungaţi de la echipă pentru „vina” de a avea o altă culoare a pielii decât rasisştii din galerie. Massone probabil că nu este rasist, dar cu siguranţă că amănuntul că iubeşte Lazio nu le convine giuleştenilor.
Promite o academie de tip Ajax
Angelo Massone a ţinut să le transmită rapidiştilor că nu e un „ţepar” şi că n-a „îngropat” clubul scoţian Livingtone şi susţine că acolo a fost „lucrat”. Massone l-a reconfirmat pe antrenorul Viorel Moldovan, a ţinut să amintească faptul că nu poate aduce decât jucători liberi de contract, că va achita datoriile, dar în timp, în câţiva ani. „Vrem jucători profesionişti, cu o mentalitate ofensivă, jucători care să alerge mult, tehnici, pregătiţi tactic”, a anunţat Massone, într-un interviu acordat pentru „Gazeta Sporturilor”. Ca să-i fie pe plac noului boss, jucătorul Rapidului trebuie să corespundă un tipar: „ceva între Gattuso şi Pirlo”. Deşi nici nu s-au semnat actele, italianul a înţeles că patronul român trebuie să fie şi „antrenor” şi a explicat cum trebuie să joace echipa: „4-3-3, ofensiv şi agresiv”. Massone ştie şi cum trebuie să fie antrenorul perfect: „Ceva între Zeman şi Mourinho. Zeman, pentru mentalitatea ofensivă, Mourinho pentru mentalitate”. Principalul vis al noului patron este să „construim o academie în stil Ajax, un campus unde să vină fotbalişti din lumea”.
Un italian a mai disturs un mit, pe Poli Timişoara, „sora” Rapidului!
În fotbalul românesc modern, puţine cluburi au mai fost patronate de un străin. Coincidenţă, tot de italieni! Şi nu s-a terminat bine niciodată. Poli Timişoara a încăput pe mâinile lui Claudio Zambon în 1998 şi în câţiva ani clubul a intrat în colaps. După ce Zambon i-a umilit pe timişoreni mutând echipa la Drăgăşani şi, mai apoi, în Bucureşti. Poli Timişoara cea „adevărată”, formaţia care a eliminat din Cupa UEFA pe Celtic Glasgow şi pe Atletico Madrid, grupare ai cărei suporteri sunt înfrăţiţi cu Rapid a murit demult. După ani de scandaluri, a vândut palmaresul „clonei” lui Marian Iancu, grupare care, de asemenea, a murit, dar mai este ţinută în viaţă artificial doar de interesele cuplului Marian Iancu – Gheorghe Chivorchian. UTA Arad, campioana Provinciei, a fost condusă câţiva ani de Angelo Gandolfi. Degeaba. Echipa şi-a continuat panta descendentă şi a ajuns în colaps după ce a primit lovitura de graţie de la Adrian Marţian. Un alt străin, bosniacul Mugdin Hadzibegovici, a încercat, în 2001, să preia pe FC Naţional, dar „mariajul” a durat doar vreo două săptămâni.
3,5 milioane de euro reprezintă cuantumul datoriilor clubului Rapid. Massone spune că le va achita „în doi-trei ani”.