Mergi direct la conținut »
Medaliaţii la Europenele de canotaj de la Lucerna, premiaţi de Guvern cu aproape un milion de lei
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Medaliaţii la Europenele de canotaj de la Lucerna, premiaţi de Guvern cu aproape un milion de lei

Medaliaţii la Europenele de canotaj de la Lucerna, premiaţi de Guvern cu aproape un milion de lei

Canotorii români care au cucerit șase medalii (una de aur, patru de argint şi una de bronz) la Europenele de la Lucerna, alături de staff-ul tehnic, au fost felicitaţi şi premiaţi de către premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, cu prilejul unei festivităţi desfăşurate marţi la Palatul Victoria.

Sportivii şi antrenorii lor au fost premiaţi în total cu aproape un milion de lei, medalia de aur fiind recompensată cu 37.000 lei, cea de argint cu 22.000 lei şi cea de bronz cu 15.000 lei.

”Este o bucurie să premiem astăzi, la Palatul Victoria, pe cei mai performanţi sportivi ai canotajului românesc. Alături de dl ministrul Bogdan Matei vreau să vă felicit pentru munca dumneavoastră şi pentru rezultatele obţinute la CE din Elveţia. Aţi reuşit şi de această dată să urcaţi tricolorul românesc pe podiumul european, să faceţi mândră o ţară întreagă şi vă mulţumesc. Reprezentanţi unul dintre sporturile în care ne punem cele mai mari speranţe la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Tokyo. Aveţi susţinerea guvernului, a echipei ministeriale şi a federaţiei. În acest an, am reuşit să dublăm bugetul MTS, iar acest lucru se resimte şi în bugetul FR de Canotaj. Este un semn de apreciere şi de susţinere a activităţii sportive. Dragi sportivi, dincolo de performanţele lăudabile pe care le obţineţi, aveţi şi un important rol social. Dovediţi generaţiei voastre, tinerilor şi copiilor, beneficiile unei vieţi sănătoase şi mai ales faptul că atunci când munceşti cu dăruire şi perseverenţă rezultatele nu întârzie să apară. (…) Starea de sănătate a unei generaţii este în strânsă legătură şi cu practicarea sporturilor de masă şi cu încurajarea vieţii active”, a declarat Viorica Dăncilă, citată de Agerpres.

Grindeanu a împărțit funcții pentru fetele a doi senatori PNL și PSD. Mediile pe care le-au obținut, după proba scrisă și interviu
Recomandări

Grindeanu a împărțit funcții pentru fetele a doi senatori PNL și PSD. Mediile pe care le-au obținut, după proba scrisă și interviu

Iuliana Popa, dublă campioană europeană, mondială şi medaliată cu bronz la JO 2016, în barca de 8+1, a mulţumit în numele sportivilor pentru onoarea de a fi premiaţi la Palatul Victoria: ”Vă mulţumim pentru că ne-aţi primit aici în sediul Guvernului României. Pentru noi acest lucru înseamnă recunoaşterea rezultatelor, înseamnă curaj pentru competiţiile viitoare, dar mai ales sprijin pentru sport în general şi pentru calificarea noastră la JO 2020 de la Tokyo. Rezultatele obţinute la acest campionat european au arătat că suntem o echipă unită, începând cu colegii mei, sportivi, şi continuând cu antrenori, echipa medicală, FR de Canotaj, şi dorim ca din această echipă să face parte toate instituţiile statului care ne susţin în drumul către calificarea la JO”.

Revoltător! Ce a pățit eleva care a denunțat că școala a luat banii din bursele date de OMV Petrom
Recomandări

Revoltător! Ce a pățit eleva care a denunțat că școala a luat banii din bursele date de OMV Petrom

Singura medalie de aur de la Lucerna a fost câştigată de echipajul feminin de opt plus unu (Cristina-Georgiana Popescu, Amalia Bereş, Mădălina-Gabriela Caşu, Roxana Parascanu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel, Daniela Druncea), care şi-a apărat astfel titlul continental. Medaliile de argint au fost câştigate la dublu rame masculin (Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc), dublu rame feminin (Adriana Ailincăi şi Maria Tivodariu), 4 rame feminin (Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Mădălina Bereş şi Denisa Tîlvescu), dublu vâsle feminin (Ancuţa Nicoleta Bondar şi Simona Radiş), în timp ce bronzul a fost obţinut la dublu vâsle masculin (Marian Florin Enache şi Ionuţ Prundeanu).

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a cerut implicarea premierului Viorica Dăncilă şi a Guvernului României, cu prilejul festivităţii de premiere a canotorilor medaliaţi la Europenele din Elveţia, pentru construcţia unei piste olimpice de canotaj, care să ofere condiţii cât mai bune de pregătire sportivilor.

El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații
Recomandări

El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații


”Sacrificiile pe care le facem pentru a ne impune în clasamentele europene şi mondiale sunt cea mai concretă dovadă a respectului pe care îl purtăm ţării noastre, ale cărei culori nu le purtăm doar pe echipamentul sportiv, ci şi în inimile noastre. Pentru mine, ca sportiv, intonarea imnului pentru fiecare medalie de aur cucerită până acum reprezintă un motiv de speranţă şi de bucurie, privind la aceşti sportivi minunaţi care au dat şi dau tot ce este mai bun din ei pentru a reprezenta ţara cu mândrie şi asta o fac de ani de zile. Este o generaţie de excepţie, sunt foarte mândră de ei, de cum se implică, de cum îşi doresc să reprezinte ţara cât mai bine. Ce frumos ar fi dacă astăzi, când celebrăm succesul lor, le-am putea garanta şi cele mai bune condiţii de pregătire, pentru că dorinţă au, ca ei să reprezinte cât mai bine şi frumos ţara prin victoriile pe care şi le doresc să obţină. Ar fi şi mai frumos dacă aceşti minunaţi tineri ar avea o pistă olimpică de canotaj”, a declarat cea mai bună canotoare a secolului XX.

Elisabeta Lipă a adăugat că lotul de canotaj se confruntă cu probleme de trafic pe lacul Snagov: ”Din nefericire, în România, la ora actuală ne pregătim la Snagov printre şalupe, doar pe patru culoare şi acest lucru nu ne ajută atât mult pe cât este dorinţa noastră de mare. Sunt ferm convinsă că implicarea dumneavoastră, sprijinul dumneavoastră şi al domnului ministru (Bogdan Matei – n.r.) ne-ar ajuta, pentru că de cele mai multe ori ne împiedicăm de birocraţia care există la ora actuală. Dar, contez pe sprijinul şi pe implicarea dumneavoastră, pentru că sportivi avem, dorinţă avem şi dacă am avea şi această pistă de canotaj, nu ar fi doar pentru antrenament, ci şi pentru a organiza noi ca ţară competiţii la nivel înalt. (…) Deja antrenamentele de weekend sunt compromise, este foarte greu să te pregăteşti între şalupe, să te enervezi că nu-ţi poţi face antrenamentul, să te rogi de ei să înţeleagă că tu ai un scop pentru care te sacrifici, că doreşti să-şi faci ţara cunoscută, că ai nişte obiective. Leagănul canotajului românesc este la Snagov, trebuie să învăţăm să convieţuim, dar ne este necesar acest canal olimpic de canotaj, care nu este doar pentru canotaj, ci pentru sporturile nautice. Cred că merităm şi noi ca ţară măcar o asemenea construcţie”.

Citește și: Tudor Giurgiu a dezvăluit pentru Libertatea tema următorului său film: „Masacrul de la Fântâna Albă, din 1941, când rușii au omorât aproape 3.000 de români”

Close
Închide
  Close