Mergi direct la conținut »
VIDEO | Moment sfâșietor. Un antrenor a izbucnit în lacrimi după ce a câștigat titlul de campion. Și-a onorat o promisiune făcută fiului său în urmă cu 13 ani
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

VIDEO | Moment sfâșietor. Un antrenor a izbucnit în lacrimi după ce a câștigat titlul de campion. Și-a onorat o promisiune făcută fiului său în urmă cu 13 ani

Ricardo Antonio Mohamed Matijevici a reușit să conducă echipa Monterrey spre titlul de campioană a Mexicului la fotbal.

De Petre Dobrescu,

Finala cu Club America (n.r. – în Mexic, campionatul se desfășoară în sistem eliminatoriu), fiecare echipă a învins pe teren propriu cu scorul de 2-1.

Astfel că, în returul de pe 30 decembrie 2019, a fost nevoie de loviturile de departajare, unde Monterrey s-a impus cu 4-2.

Când Leonel Vangioni a transformat penalty-ul decisiv, antrenorul a izbucnit în lacrimi pe bancă, a notat El Cinco.

Reușise să-și țină promisiunea făcută fiului său în 2006. Farid a murit atunci, în 2006, în urma unui tragic accident rutier petrecut în Germania.

„El Turco” Mohamed și familia lui merseseră în Germania să susțină naționala Mexicului la Cupa Mondială.

În urma accidentului, Farid, care avea 9 ani, a mai trăit doar patru zile pe un pat de spital. Atunci, el i-a cerut tatălui său să se facă antrenor, să o pregătească pe Monterrey, echipa sa favorită, și să câștige titlul în Mexic.

CF Monterrey a reușit să câștige al cincilea titlu din istorie, pe care antrenorul Antonio Mohamed l-a dedicat fiului său dispărut: „Pentru tine, Farid!”

Antonio Mohammed s-a născut pe 2 aprilie 1970, a jucat, printre altele, la Huracan (1988 – 1991), Boca Juniors (1991 – 1992), Independiente Avellaneda (1992 – 1993) și CF Monterrey (1998 – 2000).

După accidentul din 2006, Antonio Mohamed a fost aproape să-și piardă un picior. Dar s-a făcut antrenor și a dovedit că este unul foarte bun, fiindcă a mai cucerit trofee și cu alte echipe.

Dar niciunul nu este mai important ca acest titlu cu CF Monterrey, pe care l-a dedicat fiului său mort.

Close
Închide
  Close