MENIU CAUTĂ

Numărul nașterilor din Islanda e mai mare ca niciodată, la nouă luni după victoria cu Anglia de la Euro 2016

Distribuie

Naționala de fotbal a Islandei a fost revelația Campionatului European găzduit de Franța în vara anului trecut. Parcursul de senzație al “vikingilor” ar fi influențat chiar și sporul demografic din micuța insulă cu numai 338.000 de locuitori.

Potrivit cotidianului islandez Visir, citat de tabloidul german Bild, numărul copiilor care s-au născut weekendul trecut în capitala Reykjavik a fost mai mare ca niciodată. Jurnaliștii locali amintesc că acest baby-boom s-a produs la fix nouă luni după victoria cu Anglia (2-1) din optimile de finală ale Euro 2016, care a reprezentat apogeul prezenței Islandei la turneul final continental.

Fanii islandezi ar fi sărbătorit victoria făcând sex

În seara zilei de 27 iunie a anului trecut, golurile lui Sigurdsson și Sigdorsson au anulat reușita lui Rooney, parafând cea mai mare surpriză din istoria Campionatului European. Cotidianul Visir sugerează că suporterii islandezi au sărbătorit incredibilul succes obținut în fața campioanei mondiale din 1966 făcând sex!

Ajunsă în premieră la o ediție a unui Campionat European de fotbal, Islanda s-a calificat în optimile de finală de pe locul secund al grupei F (după 1-1 cu Portugalia, 1-1 cu Ungaria și 2-1 cu Austria). După victoria asupra Angliei, ”vikingii” au dat piept în sferturile de finală cu Franța, cedând cu 2-5 în fața gazdelor turneului final.

Citește mai multe despre Euro 2016 și Islanda pe Libertatea.

Comentarii