Mergi direct la conținut »
OFICIAL. CS Mioveni cere ^REJUCAREA meciului cu CFR Cluj din Cupa României
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > OFICIAL. CS Mioveni cere ^REJUCAREA meciului cu CFR Cluj din Cupa României

OFICIAL. CS Mioveni cere ^REJUCAREA meciului cu CFR Cluj din Cupa României

CS Mioveni, echipa eliminată scandalos de CFR Cluj din sferturile de finală ale Cupei României, care a egalat la 3 după o fază în care argeşenii aşteptau să primească înapoi mingea, aşa cum prevede legea nescrisă, dar universal valabilă în fotbal, a făcut o adresă oficilă prin care cere celor de la FRF rejucarea partidei contra ardelenilor.

În scrisoarea deschisă semnată de preşedintele Constantin „Telu” Stancu adresată lui Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, se spune răspicat că argeşenii vor să rejoace partida chiar şi de Revelion: „(…) Aşa cum ne-aţi spus de când aţi preluat conducerea FRF, vă doriţi ca în fotbalul din România să domine spiritul de luptă cinstită şi nu hoţiile sau măgăriile. Considerăm că dumneavoastră, prin votul încredinţat de cluburile din ţară, puteţi să daţi un exemplu şi să propuneţi celor două echipe rejucarea partidei. Noi, C.S. Mioveni, suntem de acord să disputăm meciul oricând, la orice oră şi la orice zi, fie ea că este de Crăciun, Revelion sau Paşte”.

Argeşenii fac apel la un gest de fair-play din partea ardelenilor, aşa cum a procedat, de exemplu, marele Arsene Wenger.

Cavalerismul lui Wenger

În turul 5 din sezonul 1998-1999 al Cupei Angliei, Arsenal a câștigat cu 2-1 pe terenul lui Sheffield United, după un gol controversat. Gazdele au dat mingea în aut, pentru ca un jucător al lor să poată primi îngrijiri medicale. La reluare, ”tunarul” Kanu a primit mingea de la un coechipier, dar în loc s-o paseze unui adversar i-a dat-o colegului Overmars, care a marcat. Înțelegând furia gazdelor, Arsène Wenger, antrenorul lui Arsenal, s-a declarat de acord cu rejucarea partidei. Federația de la Londra a acceptat propunerea și meciul s-a disputat din nou zece zile mai târziu, terminându-se cu același scor: 2-1 pentru Arsenal.

Nesimțirea lui Luiz Adriano

Luiz Adriano, atacantul lui Șahtior, a dat dovadă de lipsă de fair-play în timpul unui meci pe terenul lui Nordsjaelland (5-2), disputat pe 20 noiembrie 2012, în faza grupelor Ligii Campionilor. În minutul 26, la scorul de 1-0 pentru gazde, un jucător al echipei ucrainene a vrut să dea mingea danezilor, care o trimiseseră în aut pentru ca un coechipier se accidentase. Numai că brazilianul a interceptat balonul, l-a ocolit pe portarul danezilor și a marcat. La faza imediat următoare, Șahtior nu a lăsat-o pe Nordsjaelland să înscrie, pentru a compensa nedreptatea lui Adriano, amplificând furia gazdelor. Fotbalistul sudamerican a fost suspendat un meci de UEFA, pentru comportament nesportiv.

mioveni

 

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close