MENIU CAUTĂ

Oficialii unei echipe de fotbal își acuză rivalii că au vrut să le otrăvească jucătorii!

Distribuie

AS Vita Club, o echipă de fotbal din RD Congo, a pierdut în fața formației SC Simba, din Tanzania, calificare mai departe în Liga Campionilor din Africa.

Congolezii susțin că cei din Tanzania i-au otrăvit jucătorii. SC Simba s-a calificat în sferturile de finală după o victorie cu scorul de 2-1, cu un gol marcat în ultimul minut, de Chama.

Florent Ibenge, antrenorul celor de la AS Vita, a povestit coșmarul trăit în deplasarea de la Dar Es Salaam . 

„A trebuit să ne batem ca să ne antrenăm în ajunul meciului. N-au vrut să intrăm pe stadion, ne-au lăsat autocarul afară nu ştiu cât timp. Aşa că au fost nişte ciocniri. În ziua meciului, noi n-am putut ajunge în vestiarul nostru fiindcă era stropit cu nu ştiu ce substanţă.

De altfel, delegatul CAF (Confederaţia africană de fotbal – n. r.) pentru acest meci a venit să ne spună să nu intrăm în vestiar. El însuşi a deschis vestiarul şi a constatat că nu puteai să rămâi acolo. Ne-am echipat pe jos, pe culoar, şi din vestiar continuau să iasă emanaţii. A trebuit să ne punem măşti!”, a spus antrenorul Ibenge.

În sferturi, vor juca tot cu niște congolezi!

„Sâmbătă s-a întâmplat ceva ce n-am mai văzut până acum. În timpul meciului, noi am avut apă «otrăvită». Câteva sticle miroseau puternic, dar nimeni nu spune că toate cele avute de noi conţineau o mică doză, din cauza căreia am putut fi obosiţi. I-am sesizat pe oficialii CAF în momentul când era flagrant.

La o fază fixă au venit să-mi ceară apă doi jucători, unul al meu şi unul de la Simba. I-am dat fiecăruia o sticlă. Amândouă erau otrăvite. Jucătorul meu a scuipat imediat. Celălalt, care voia să se răcorească, s-a stropit şi a avut probleme la nivelul ochilor. I-am dat sticlele delegatului (…) E o tentativă de otrăvire. Dacă bei apa asta, poţi să ajungi la spital”, a adăugat Ibenge.

CAF a deschis o anchetă, ale cărei rezultate vor fi cunoscute înaintea meciului din turul sferturilor de finală ale competiţiei, pe care Simba îl va juca pe 5 sau 6 aprilie, pe acelaşi stadion, împotriva altei echipe din RD Congo, TP Mazembe, a notat digi24.ro.


CAMERA ASCUNSĂ | Otopeni, 14 milioane de călători și 10 cărucioare! De luni bune, în cel mai mare aeroport al României oamenii își târăsc bagajele ca Fred și Barney în epoca de piatră

Citește mai multe despre Congo, Scandal și tanzania pe Libertatea.

Comentarii